به گزارش خبرنگار مهر، رسول کدخدائی بعد از ظهر دوشنبه در همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: امنیت غذائی امروز تبدیل به یک دغدغه برای همه کشورها شده است چراکه یک مسئله استراتژیک در سطح جهان است.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذائی بیان کرد: 15 درصد از جمعیت جهان گرسنه هستند که آماری برابر 842 میلیون نفر است.
کدخدائی تصریح کرد: از هر هشت نفر یک نفر در دنیا دچار گرسنگی مزمن است و از هر شش زن باردار یک نفر کودکی دچار اختلالات رشدی به دنیا می آورد که دچار مرگ زود سر می شود.
وی بیان کرد: تعداد کودکان گرسنه در دنیا آمار تکان دهنده ای داردو این آمار در آفریقا و آسیا بسیار نگران کننده است و تقریبا 32.5 درصد جمعیت این کشور ها دچار گرسنگی هستند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذائی افزود: آمارها نشان میدهد ما در دنیا دچار کمبود غذا نیستیم و تقریبا 17 درصد مازادسرانه کالری وجود دارد
کدخدایی با اشاره به آمار گرسنگان در دنیا اظهار کرد: وجود این گرسنگان به علت عدم عدالت در دسترسی به منابع غذائی است چراکه عده ای دچار گرسنگی مزمن و عدهای دچار چاقی مفرط می شوند.
وی گفت: در کشور خودمان هم با دغدغه مسئله غذا مواجه هستیم و آموزههای دینی ما بر موضوع امنیت ، به ویژه امنیت غذایی تاکید فراوانی دارند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذائی تصریح کرد: قانون اساسی ما هم بر خودکفایی غذایی بسیار تاکید می کند و نیاز دارد مسئولان به این امر نگاه ویژه ای بیندازند و در تقویم روزی به نام روز ملی غذا بگنجانند.
کدخدایی اظهار کرد: طی چند سال اخیر واردات مواد غذایی کاهش یافته و به 17 میلیون تن رسیده است و با برنامه ریزی و انجام کار های تحقیقاتی می توانیم به خود کفایی برسیم.
وی با اشاره به آلودگی مواد غذایی بیان کرد: این هم یکی دیگر از دغدغههای مسئولان است که با همت و تلاش همه مدیران در بخشهای مختلف میتوان به امنیت غذایی هم از نظر در دسترس بودن و هم سلامت دست یافت.
نظر شما