به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی اکبرپور عصر دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان گفت: با استفاده از تجربیات 37 کشور دنیا قانون مدیریت بحران کشورمان پس از وقوع زلزله بم تدوین شد که و این قانون یکی از کاملترین قانونها در این زمینه است.
وی ادامه داد: در این قانون وظایف هر یک از وزارتخانهها مشخص شده و استانداران به عنوان رئیس شورای هماهنگی استان و رئیس جمهور به عنوان رئیس مدیریت بحران کشور محسوب میشوند.
معاون آمادگي و مقابله سازمان مديريت بحران كشور افزود: در زلزلههایی که پس از زلزله بم در کشور رخ داده از جمله زلزلههای استان های هرمزگان، آذربایجان و بوشهر تلفات انسانی کمی داشته ایم.
اکبرپور با بیان اینکه تعدادی از بندهاي قانون مديريت بحران كشور هنوز اجرایی نشده است، اظهار داشت: این مسئله به دليل هماهنگ نشدن دستگاههای اجرایی مرتبط كه اجرایی نشده و این امر موجب موازی کاری در این بخش نیز شده است.
وی از مقاوم سازی سالانه بیش از 300 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور خبر داد و گفت: ایران در حال گذر از مدیریت بحران به سمت مدیریت ریسک است و امروز کشور به 9 قطب منطقهای تبدیل شده و ساختمانها و سالنهای چند منظوره در راستای چابک سازی مدیریت بحران در نقاط مختلف کشور احداث شده است و امیدواریم در پایان برنامه پنجم و آغاز برنامه ششم توسعه، در مدیریت بحران در ایران به مدیریت ریسک تبدیل شود.
معاون آمادگي ومقابله سازمان مديريت بحران كشور همچنین به آماده سازي لايحه تبديل اين سازمان به وزارت حوادث و ارائه این طرح به مجلس شوراي اسلامي اشاره کرد و بیان داشت: كميسيون امور زيربنايي دولت در حال آماده سازي این لایحه است تا در كمترين زمان ممكن به مجلس شوراي اسلامي ارائه شود و در صورتي كه اين لايحه موافقت مجلس را كسب نكند پيشنهاد ديگر مبني بر اينكه رئيس سازمان مديريت بحران كشور، معاون رئيس جمهوري باشد ارائه مي شود.
اکبرپور تصریح کرد: تبديل سازمان مديريت بحران وزارت كشور به وزارت خانه و يا معاونت رئيس جمهوري موجب ايجاد انسجام اقدام هاي دستگاه هاي متولي در بحران ها و حوادث می شود.
وی همچنین از برگزاری مانور مشترک سازمان مدیریت بحران کشور با سازمان ملل خبر داد و خاطرنشان کرد: مانوری با همکاری مشترک بین سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت خارجه و سازمان ملل در استان کرمان برگزار می شود.
نظر شما