به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری دوشنبه شب در دومین همایش روز جهانی غذا در پژوهشکده علوم و صنایع غذائی در مشهد ابراز کرد: تولید در بخش جهانی امروز از وضعیت مطلوبی برخوردار است ولی در کشور ما تولید دارد با یک بن بست مواجه میشود.
وی عنوان کرد: گاهی آمار و ارقامهایی اعلام میشود که اصلا با واقعیت جور در نمی آید سال گذشته اعلام شد 94 درصد از خط تولید به کالاهای اساسی اختصاص داشته است که رقم درستی نبود.
وی تاکید کرد: در بحث واردات سال گذشته 22 میلیون تن و بیش از 15 میلیارد و 600 میلیون دلار غذا وارد کشور شده است و این آمار با 94 درصد تولید هم خوانی ندارد.
کلانتری ابراز کرد: از حدود دو هزار و 500 کیلو کالری مورد نیاز یک فرد در طول روز بیش از هزار و 300 کیلو کالری از محل واردات تامین شده است که نشان میدهد تولید ما 94 درصد نبوده بلکه چیزی حدود 44 درصد بوده است.
وی عنوان کرد: با توجه به روشهای جدید استخراج نفت کشورهای تولیدکننده نفت تا جند سال آینده با مشکل مواجه می شوند چرا که نفت آنقدر ارزان می شود که دیگر مناع درآمدی محسوب نمیشود.
کلانتری افزود: وقتی درآمد کشور از بین رود و ماهم در زمینه تولید آنقدر قوی عمل نکردیم چطور می توانیم غذا تهیه کنیم .
وی با اشاره اینکه امنیت غذائی در کشور واقعا دارد تهدید می شود منابع آب و خاک هم رو به نابودی است و سدها در حال خشک شدن هستند عنوان کرد: بخش زیادی از تهدید امنیت غذائی مربوط به مسائل اقتصادی است و غذا و مواد مختلف به میزان نیاز به اقشار پایین و کم درآمد نمیرسد، مغازهها پر از غذا است ولی قدرت خرید وجود نداشته و اختلاف طبقاتی هم به شدت رو به گسترش است.
نظر شما