به گزارش خبرنگار مهر، رحمان علیزاده بعدازظهر امروز در نشستی که برای تعیین تکلیف موارد استفاده پساب خروجی تصفیه خانه قدس در فرمانداری با حضور مسئولان شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به تاییدیه آب منطقه ای مبنی بر قابل استفاده بودن این پساب خروجی برای آبیاری اراضی کشاورزی و فضای سبز و با توجه به کمبود منابع آب و کاهش نزولات آسمانی، مقرر شده که بخش کشاورزی از 80 درصد خروجی و فضای سبز نیز از 20 درصد باقیمانده استفاده کند.
وی عنوان کرد: برای استفاده بخش کشاورزی از این پساب مشکلاتی وجود دارد که مهم ترین آنها این است که شیب طبیعی زمین در این منطقه به سوی اراضی کشاورزی نیست که باید برای رفع این مشکل زیرساخت هایی از جمله ایستگاه های پمپاژ آب و طراحی نحوه انتقال و لوله گذاری ایجاد شود.
این مسئول ادامه داد: مشاور طرح موظف است که نقشه هایی برای انتقال سپاب به اراضی کشاورزی تهیه کند و ظرف دو هفته آینده به فرمانداری و اعضای ستاد تحویل دهد، همچنین مقرر شد برای عملیاتی شدن این طرح از قابلیت ها و توانمندی های خود کشاورزان استفاده شود و آب منطقه ای و فرمانداری نیز اعتباری از محل اعتبارات تملک دارایی شهرستان و استان به این طرح اختصاص دهند.
ورود 150 لیتر و خروج 120 لیتر پساب تصفیه شده در ثانیه
در ادامه نشست مدیر امور آبفای شهرستان قدس اظهار داشت: پروژه تصفیه خانه شامل چهار فاز است که فاز یک تصفیه خانه با ظرفیت 150 تا 200 هزار نفر در حال بهره برداری ست، تصفیه خانه در هر ثانیه 150 لیتر ورودی دارد که این میزان به مرور زمان افزایش می یابد.
عزت الله آسمانی افزود: در هر ثانیه حدود 120 لیتر پساب تصفیه شده از تصفیه خانه خارج می شود که البته در افق پروژه آمده که این میزان باید 660 لیتر در ثانیه باشد، مسئولان آب منطقه ای نیز قول داده اند که میزان خروجی تصفیه خانه تا پایان سال 92 به 330 لیتر در ثانیه افزایش یابد که این مقدار 50 درصد از ظرفیت اصلی تصفیه خانه را محقق می کند.
این مسئول اضافه کرد: پساب خروجی تصفیه خانه برای آبیاری فضای سبزو اراضی کشاورزی، پرورش ماهی، صنایع خیابان زاگرس و تغذیه آب های زیرزمینی و کلا هر مورد استفاده ای به غیر از شرب قابل استفاده است، که البته مقرر شد در بخش کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد.
400 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پروژه اختصاص یافت
آسمانی افزود: پروژه تصفیه خانه شهرستان به مراحل پایانی خود رسیده و بزودی افتتاح خواهد شد، حدود هشت هزار انشعاب در سطح شهر نیز نصب شده و آماده بهره برداری هستند که تا پایان سال 92 این میزان انشعاب به 20 هزار افزایش می یابد.
وی یادآور شد: این طرح در سطح استان بی نظیر است و تنها یک نمونه دیگر آن در کشور وجود دارد، این پروژه از سال 86 در شهرستان آغاز شده و با اعتباری حدود 400 میلیارد ریال بزودی به بهره برداری می رسد.
نظر شما