به گزارش خبرنگار مهر، علی زارعی پنجشنبهشب در نشست مدیریت بحران بخش شنبه و طسوج اظهار داشت: بیستم فروردین ماه در تقویم ملی روز ملی ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی نامگذاری شده است و شعار امسال انسجام ملی، نگاه پیشگیرانه و مدیریت جامع مخاطرات است.
وی در خصوص حوادث طبیعی از جمله سیل، زلزله، خشکسالی و طوفان مطالبی بیان کرد و افزود: در استان بوشهر بیشتر بارندگیها بهصورت رگبار است و به علت توپوگرافی زمین، در برخی از شهرها و روستاها باعث آبگرفتگی میشود.
احداث سیستمهای جمعآوری و تخلیه آبهای سطحی
وی خواستار احداث سیستمهای جمعآوری و تخلیه آبهای سطحی و دیوارهای حفاظتی و سایر ابنیههای فنی متناسب با شرایط هیدرولوژیکی شد.
زارعی علت ایجاد سیل، میزان بارندگی و شدت آن و زمان بارش، هموار بودن زمین، توسعه بیرویه مراکز جمعیتی و ایجاد کاربریهای نامناسب در سطح حوزه آبریز و دخل و تصرف غیر مجاز بستر و حریم رودخانهها ذکر کرد.
سرپرست بخشداری شنبه و طسوج همچنین تخریب جنگل و پوشش گیاهی و ساخت ساز در حریم و بستر رودخانهها و آبراههها از دیگر عوامل عنوان کرد.
لزوم پرهیز از ساخت و ساز غیر مجاز در حریم و بستر رودخانهها
زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص راههای پیشگیری خسارت ناشی از سیل گفت: برای پیشگیری و کاهش خسارت ناشی از حوادث سیل و زلزله باید در ساخت و ساز واحدهای مسکونی، دولتی و ... اصول فنی و آیین نامههای ساختمانی رعایت شود.
وی اضافه کرد: همچنین کانالها و دهانههای پل درون شهری و برون شهری هر ساله قبل و بعد از بارندگیها بهطور مستمر لایروبی و سیلبندها و بند خاکی قبل از بارندگی ترمیم شود.
تامین اعتبار 35 میلیارد ریالی برای پروژه های حوادثی بخش شنبه و طسوج
سرپرست بخشداری شنبه و طسوج افزود: در سال جاری بالغ بر 35 میلیارد ریال برای پروژههای حوادثی بخش شنبه و طسوج اختصاص داده شده است.
زارعی ادامه داد: مهمترین پروژهها احداث سیل بند شنبه، بهسازی کانالهای آبیاری و آب انبارهای عشایر، تعمیرات ابنیه فنی محور کردلان، سیلبندهای خاکی، بهسازی محور ناصری – شنبه واحداث دو بند ملاتی دشت پلنگ است.
نظر شما