۲۶ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۷

گزارش خبری/

کمبود آب کشاورزی در شهرستان دیر/ اختصاص اعتبار برای بازسازی قنات‌ها و چشمه‌ها

کمبود آب کشاورزی در شهرستان دیر/ اختصاص اعتبار برای بازسازی قنات‌ها و چشمه‌ها

دیر - خبرگزاری مهر: كمبود آب كشاورزي يكي از مشكلاتي است كه گريبان‌گير بخش كشاورزي شهرستان دیر شده و نياز است قنات‌ها و چشمه‌ها در اين منطقه بازسازي و تعمير شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دیر به عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی استان بوشهر محسوب می‌شود و توسعه زیرساخت‌های کشاورزی و آبیاری می‌تواند باعث افزایش تولید محصولات و بهبود وضعیت فعالیت کشاورزان این شهرستان شود.

تولید گوجه فرنگی، پرورش ميگو و پرورش ماهي درقفس از جمله مهمترین تولیدات کشاورزی شهرستان دیر است که می‌طلبد مسئولان برای رفع و یا کاهش مشکلات فعالان این عرصه تلاش و جدیت بیشتری داشته باشند.

خشک‌شدن قنات‌ها و کاهش آب برای استفاده کشاورزان

کمبود بارش‌های سال‌های اخیر باعث شده تا شاهد کاهش آب در سفره‌های زیرزمین و خشک‌شدن قنات‌ها و کاهش آب برای استفاده کشاورزان باشیم.

کمبود آب به عنوان یکی از مشکلات این شهرستان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه این شهرستان به عنوان یکی از قطب‌های تولید گوجه‌فرنگی محسوب می‌شود لازم است مشکلات کم‌آبی و بی‌آبی این شهرستان رفع شود.

هر چند در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیار زیادی برای توسعه بخش کشاورزی صورت گرفته ولی باز هم شاهد کمبودها و ضعف‌های زیادی در زیرساخت‌های کشاورزی هستیم و کشاورزان خواستار رسیدگی بیشتر به این مشکلات هستند.

آبياري قطره اي از طرح هاي موفق بخش كشاورزي است

مدیر جهاد کشاورزی دیر خواستار حمایت مسوولان از بخش کشاورزی شهرستان دیر شد و اظهار داشت: كمبود آب كشاورزي يكي از مشكلاتي است كه گريبان‌گير بخش كشاورزي شده و نياز است قنات‌ها و چشمه‌ها در اين منطقه بازسازي و تعمير شوند.

عيسي محمددوست در ادامه خاطرنشان ساخت: توجه به طرح پرورش ماهي درقفس، توسعه پرورش ميگو و توجه به مزارع تكثير ميگو در اين منطقه نياز به حمايت واعتبار ويژه اي دارد.

وي طرح آبياري قطره اي را از طرح‌هاي موفق بخش كشاورزي عنوان كرد و افزود: هم اكنون شش‌هزار و۵۰۰ هكتار از اراضي اين شهرستان به شيوه آبياري قطره‌اي اجرا مي‌شود كه با توجه به كمبود آب يكي از طرح‌هاي موفق بخش كشاورزي است.

اختصاص اعتبار برای بازسازی قنات‌ها و چشمه‌ها

محمددوست اضافه كرد: با توجه به اين كه براي اجراي هر قنات نياز به دو ميلياردريال اعتبار است، اكنون دراين شهرستان تعداد ۹قنات و ۱۵چشمه شناسايي شده است كه با اختصاص اعتبار مي توان آن ها را آباد و مورد بهره‌برداري كشاورزان قرار داد.

مدير جهاد كشاورزي دير گفت: اكنون در شهرستان دير هشت هزار و۵۰۰هكتار اراضي زير پوشش محصول گوجه‌فرنگي قرار دارد كه در صورت مناسب بودن وضع جوي در سال ۴۵۰هزار تن محصول برداشت مي‌شود.

وي بخش آبدان، بردخون، دوراهك و لمبدان از مناطق مهم توليد محصول گوجه فرنگي نام برد و افزود: محصول گوجه فرنگي اين مناطق علاوه برمصرف داخلي به تمام نقاط كشور نيز ارسال مي‌شود.

توسعه بخش کشاورزی در افزایش تولید و کاهش قیمت‌های محصولات کشاورزی نقشی بسیار مهم دارد و مسئولان باید با حمایت از کشاورزان و توسعه زیرساخت‌ها، در این مسیر گام بردارند.

تحقق حماسه اقتصادی نیازمند کاهش مشکلات کشاورزان به عنوان یکی از مهمترین ارکان بخش تولید است و تامین آب مورد نیاز کشاورزان به عنوان یکی از مهمترین ارکان کشاورزی، نقشی بسیار مهم و تاثیرگذار در این زمینه خواهد داشت.

کد خبر 2157333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha