به گزارش خبرنگار مهر، مردم و فعالان عرصه سازندگی در سالهای فقدان امکانات رفاهی و خدماتی در کیش بیش از هشت سال است از بیکاری فرزندان تحصیل کرده خود که در جزیره کیش به دنیا آمدند و در بدترین شرایط و با کمترین امکانات رفاهی و خدماتی در کنار خانواده زندگی کرده و درس خوانده اند و برای تحصیل در دبیرستان و دانشگاه مجبور می شدند به دور از خانواده به سرزمین اصلی بروند امروز دست رد برای کار به سینه آنها زده می شود.
جمع کثیری از مردم و کارکنان قدیمی در سازمان منطقه آزاد کیش و بعضی از فعالان عرصه سازندگی در گفتگو با خبرگزاری مهر عنوان کردند: طی سالهای گذشته به ویژه چهار سال اخیر علاوه بر امتیازات پی در پی واگذاری زمین و مسکن با ارزانترین قیمت و شرایط اقساط بلند مدت، با کمال تاسف صدور مجوزهای گوناگون فعالیت در امور فرهنگی، اجتماعی، خدماتی به وابستگان بعضی از مدیران و همچنین استخدام در بخش های معاونت های اقتصادی و سرمایه گذاری، بازرسی، حراست، حقوقی، گردشگری، عمرانی، فرودگاه، ورزش، مالی و اداری سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت های تابعه باعث گوشه نشین شدن جوانان جویای کار اهالی کیش در کنج خانه ها شده است.
آنچه در توسعه و رشد و کاهش هزینه ها دخیل است استفاده از ظرفیت های بومی آن منطقه خواهد بود زیرا نیروی بومی کم هزینه تر از نیروهای غیربومی خواهد بود. نیروهای وارداتی نیازمند تامین مسکن، مزایایی همچون حضور در مناطق محروم و کمتر برخوردار، شرایط بدی آب و هوا و سایر امتیازاتی که می توان با جذب نیروی کار بومی آنها را حذف و به نفع سازمان و دولت کاهش داد.
علی یونسی پور عضو شورای شهر کیش و از کارکنان قدیمی در بندر گاه این جزیره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تبعیض ها در اشتغال جوانان بومی و ساکن جزیره کیش همیشه یکی از دغدغه ها بوده و هست. جوانانی که در کیش متولد و بزرگ شده و درس خوانده اند و به دانشگاه می روند نیازمند توجه بیشتر برای در اولویت قرار گرفتن برای جذب در سازمانها و ادارات هستند، امروز به عنوان متولیان شهر باید چاره اندیشی برای اشتغال این جوانان کنیم.
وی با اشاره به اینکه در قوانین هم اولویت استخدامی با مردم بومی همان منطقه، استان و شهر است، افزود: بارها در سالهای گذشته شاهد بودیم که با تغییر مدیریت ها استخدام های جدید با حضور نیروهای توصیه شده از تهران بدون هیچ مانعی هستیم. یکی از دغدغه های مسئولان محلی کیش استفاده از ظرفیت های بومی است. سعی خواهد شد با تعامل و همکاری مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد کیش برای اشتغال جوانان کیش که تحصیلات عالیه چاره اندیشی و در اولویت اول جذب قرار بگیرند.
این عضو شورای شهر کیش خاطرنشان کرد: مشکل اشتغال جوانان بومی و ساکن کیش امروز از دغدغه های مهندس مونسان مدیرعامل جدید نیز است و باید با برنامه ریزی و جمع آوری اطلاعات جوانان بیکار در کیش و رایزنی مدیرعامل با مقامات بالا و نهادها و ادارات مستقر در کیش بتوانیم معضل بیکاری جوانان جزیره کیش را حل و ریشه کن کنیم.
حقوق، امتیاز و مزایای نجومی در سازمان منطقه آزاد کیش طی دو سال گذشته
مرتضی از تجار با سابقه در کیش در خصوص بکارگیری افراد سفارشی از تهران به خبرنگار مهر گفت: ناکارآمدی، عدم ارائه حتی 2 تا 3 ساعت کار مفید از این دسته افراد اعزامی از تهران هیچگاه بر کارکنان با تجربه و با سابقه در سازمان منطقه آزاد کیش پوشیده نماند و گاهی نیز گستاخانه جلوی جذب سرمایه گذاری های واقعی و سالم را سد می کردند و باعث فرار بسیاری از سرمایه گذاران داخلی و مقیم خارج از کشور نیز می شدند که امروز جبران آن طبعا سخت و دشوار خواهد بود.
وی افزود: مشکل بزرگ دیروز و امروز در سازمان منطقه آزاد کیش بعضی از روسای دفاتر مدیریتهاست که خواسته و ناخواسته با برخوردهای غیر منطقی و غیر اخلاقی بدون شنیدن حرف های جوانان و حتی خود ما آنقدر امروز و فردا و این هفته و آن هفته می کردند که دیگر از مراجعه کردن خسته وکلافه می شدیم.
وی در ادامه به نکته مهم و ظریفی اشاره کرد و گفت: هشت مدیرعامل گذشته در کیش بیشترین لطمه و صدمه را از نیروهای وارداتی و توصیه شده خورده اند. طی چهار و پنج سال گذشته شاهد بیشترین ورود نیروهای توصیه شده از تهران در سازمان بوده ایم. برخی هم طی هشت و 10 سال گذشته وارد سازمان شده اند. مدیرعامل جدید باید هوشیار باشد که از این افراد صدمه نخورد.
بسیاری از کارکنان و مردم ساکن کیش با بیش از 25 سال و حتی 30 سال کار و زندگی در کیش از مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد در خواست کردند شناخت نیروهای توصیه شده از تهران در تشکیلات سازمان منطقه آزاد کیش به ویژه طی چهار سال گذشته بسیار آسان است. آنها در طی این مدت زمان حتی از بکارگیری افراد بومی توسط سازمان جلوگیری نیز می کردند و با انواع ترفندها اجازه نمی دادند جوانان تحصیل کرده که در کیش متولد، بزرگ و درس خوانده اند جذب کار در سازمان و شرکت های تابعه شوند و هر گونه امتیاز کار و سرمایه گذاری به افراد غیر بومی و وابستگان این افراد تعلق می گرفت که باعث درد و رنج های پنهان و آشکار در بین مردم کیش می شد.
یوسف پرژک از فعالان اقتصادی کیش تنها به چند جمله کوتاه بسنده می کند و می گوید: تبعیض، بی عدالتی، اجحاف و بی توجهی بسیاری در سالهای گذشته مشاهده کردیم و هیچگاه به خاطر حفظ آبرو فریاد نزدیم و اعتراض نکردیم این تغییرات مدیریتی در گذشته صدمات و خسارت های زیادی به کیش و مردمی که در آن کار و زندگی می کنند وارد کرده است. جبران آن بسیار سخت خواهد بود. تنها امید بود که نور آن را نتوانستند خاموش کنند.
این واقعیت های تلخ، اگر چه دلهای زیادی از خانواده های بومی و ساکن در کیش در بدترین شرایط سخت زندگی در سالهای گذشته کیش بدرد آورده و گلایه ای نکردند و حتی کمبودها و فقدان امکانات رفاهی و خدماتی در آن سالها نتوانست آنان را وادار به بازگشت و مهاجرت به سرزمین اصلی کند نیازمند حمایت و توجه بیشتر مسئولان ارشد نظام و دولت به بومیان منطقه است.
محمد امین صولتی از بازرگانان کیش در خصوص معضلات بیکاری جوانان تحصیل کرده در جزیره کیش چنین به خبرنگار مهر می گوید: تبعیض و اجحاف سالهاست در کیش همراه شده و با بی توجهی مدیریت ها و عوامل آنها در راس امور اشتغال و حقیقتی تلخ که طی چهار سال اخیر مشهود بود.
وی ادامه داد: بکارگیری افرادی تازه کار و نا آشنا با منطقه که هیچگاه کار مفیدی انجام ندادند و در واقع فقط اوقات فراغت خود را درکیش همراه مدیران می گذراندند به توسعه جزیره کیش صدمه وارد کردند.
صولتی با اشاره به تحصیلات دانشگاهی اکثریت جوانان کیش افزود: باید اشتغال جوانان با جدیت پیگیری شود. چرا باید از تهران و دیگر استانها افرادی مرفه و بی درد را بیاورند در سازمان و شرکت های تابع استخدام کنند در صورتی که در کیش افراد با تجربه که بر اوضاع اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی منطقه اشراف کامل داشته و دارند و می توانند در سرعت رشد و سازندگی کیش نقش اساسی را ایفا کنند.
این بازرگان قدیمی در کیش در ادامه بیان کرد: من تجار و بازرگانان و جوانانی را می شناسم که به مناطق آزاد در بسیاری از کشورها رفتند و با این مناطق آشنا شدند و به خوبی می دانند چرا در آنجا پیشرفت سرعت بیشتری نسبت به مناطق آزاد کشورمان دارد و این افراد علاقمند هستند تجربیات خود را در کشور بکار ببرند. اعتقاد دارم باید شورای شهر همت کند و پا جلو بگذارد و مشکل اشتغال را با تعامل و همکاری تمام دستگاهها به ویژه سازمان منطقه آزاد کیش حل کنند.
وی شورای شهر را در کیش یک لیدر توانمند در امور خدماتی، عمرانی دانست که می تواند بازوی فکری برای همه دستگاههای دولتی و خصوصی باشد.
علیرضا احمدیان دانشجوی نرم افزار ساکن کیش با ابراز نگرانی درباره آینده خود و همکارانش به خبرنگار مهر گفت: شرکت ما 20 سال است که در کیش فعالیت می کند هر گاه تغییر مدیریتی انجام می شود مشکلات ما دوچندان می شود بارها مشاهده کردیم بعضی از شرکت ها از تهران می آیند و بدون تشریفات قانونی مانند مزایده و مناقصه حق شرکت های مستقر و قدیمی کیش را زیرپا می گذارند و هیچگونه نظارتی در این خصوص وجود ندارد.
وی عنوان کرد: بعضی از مدیران، بستگان و آشنایان خود را دعوت می کنند و کارهای کلیدی را به آنها واگذارمی کنند همین اخیرا یکی از معاونت ها شرکت نرم افزاری را فراخواند تا کل سیستم جابجایی نرم افزار سازمان و شرکت های تابعه را تعویض کند ودر کیش مستقر شود به همین راحتی دارند شرکت وکارکنان ما را بیکار می کنند سه نفر از برنامه نویسان شرکت ما از جوانان با تجربه و با استعداد کیش هستند که اینجا متولد شدند درس خواندند و برای ادامه تحصیل دانشگاه رفتند و قطعا این افراد بیکار می شوند.
حجت الاسلام حسن علیدادی امام جمعه جزیره کیش در گفتگو با مهر بیان داشت: حرف هایی را می شنوم و به من انتقال می دهند که مرا که یک سرباز خدمتگزار نظام هستم بسیار نگران کرده است. نواقص و عیب های موجود در بسیاری از مسائل زیرساخت های کیش وجود دارد و اگر بخواهم تمامی نواقص موجود در زیرساخت ها را بازگو کنم هفته ها و ماهها وقت صرف این قضایا می شود به ویژه در این شرایط زمانی کوتاه و خاص با آمدن مدیریت جدید شاید پرداختن به کلیات موضوع جالب نباشد و افکار و گزارشات ما وی را در کارش سست کند.
علیدادی به نکات برجسته و مبهم ادغام شرکت ها در کیش و عدم اشتغال جوانان تحصیل کرده بومی و ساکن در کیش اشاره کرد و افزود: سیاست مدیریت دولت سابق این بود که از حجم دولت کاسته شود و در راستای اصل 44 قانون اساسی مصوبه ای را به تصویب رساندند که تعدادی از شرکت ها به بخش خصوصی واگذار شود اما آن چیزی که در جزیره کیش اتفاق افتاد با هیچ کدام از این سیاست ها همخوانی نداشت.
امام جمعه کیش یادآور شد: مدیریت سابق عملا هشت تا 10 شرکت مهم و حساس در جزیره کیش را به یک شرکت تبدیل کرد اما اینکه چگونه یک نفر کار هشت تا 10 نفر را انجام دهد مشخص نشده بود. این اتفاق چقدر کارشناسی شده بود؟ در این ادغام کارکنانی که سال ها سابقه خدمت صادقانه و دلسوزانه در جزیره را در کارنامه عملکرد خود داشتند حذف شدند و افرادی که اخیرا وارد سیستم سازمان منطقه آزاد کیش شده بودند جایگزین شدند.
نماینده ولی فقیه در کیش با ابراز خشنودی از انتخاب مدیریت جدید خاطرنشان کرد: مهندس علی اصغر مونسان انسانی شایسته و دارای انگیزه بالا و مناسب است اما باید توجه داشت ما در کیش نیروهای کارآمد و متخصص بومی داریم که سرمایه های این جزیره هستند و دارای تحصیلات عالی و تخصص های لازم ولی متاسفانه مدیریت ها یکی پس از دیگری آمدند و رفتند و از آن ها استفاده نکردند.
وی ادامه داد: امروز در مدیریت جدید باید نیروهای بومی کار آمد، متخصص کیش که تخصص و تعهد امتحان خود را داده اند شناسایی و جذب سیستم شوند.
وی تشکیل کارگروه هایی در حوزه های مختلف بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، دانشگاه ها، مسائل مذهبی و صنعت و تجارت را مورد تاکید قرار داد و از مدیر عامل جدید خواست به این مسائل توجه ویژه ای داشته باشد.
حجت الاسلام علیدادی وضعیت کار و حقوق کارگران را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: وضعیت کارگران شاغل در جزیره کیش نگران کننده و بسیار مهم است امروز با آمدن مدیریت جدید بحث کارگران در جزیره کیش باید به یک جریان پویا و قوی برسد و الگویی برای کل کشور شود. و اصلی قوی نیز پشت قضایای قشر کارگری که مورد ظلم قرار گرفته اند بایستد و کارگرانی که در تعاونی ها نیستند باید ساماندهی شده و حتی در تعاونی های دیگر قرار بگیرند.
علیدادی به نکته مهم دیگری که بحث آمار و ارقام جمعیتی و توسعه زیرساخت ها در کیش است اشاره کرد و افزود: در افق 20 ساله جمعیت کیش تا سال 1404 جمعیت کیش به 85 هزار نفر افزایش می یابد و با تعداد مسافران و گردشگرانی که حداکثر اقامت آنها سه روز است. این آمار به بیش از 120 هزار نفر می رسد و 54 هزار فرصت شغلی نیز در این برنامه طرح جامع کیش پیش بینی شده است. ما امروز از این برنامه ها خیلی عقب هستیم چرا که این جمعیت نیازمند آموزش، اشتغال، آب و برق مناسب، مسکن، فرودگاه و بندرگاه مناسب، امکانات تفریحی، بهداشتی و درمانی و دیگر مسائل رفاهی است.
وی در پایان فاصله بین حقوق ها در کیش را بسیار تاسف بار خواند و افزود: من صراحتا اعلام می کنم فاصله بین حقوق های کارکنان در بخش های دولتی و هم در بخش های خصوصی در کیش بسیار زیاد و متفاوت است باید شرایطی به وجود آید که حقوق ها مخصوصا در بخش کارمندی و کارگری منطقه آزاد کیش با توجه به شرایط زندگی و هزینه های سنگین جاری آن به گونه ای متعارف تنظیم و تعریف شود.
امروز مردم جزیره کیش و حتی فعالان اقتصادی امیدوار هستند که نمایندگان دولت تدبیر و امید نیم نگاهی هر چند کوچک به جوانان تحصیل کرده و بیکار بومی در کیش داشته باشند تا بلکه حقوق پایمال شده در سالهای اخیر جبران شود و کسانی که با توصیه و سفارش از تهران و دیگر استانها پای خود را خواسته و ناخواسته برجای پای دیگران گذاشتند رهسپار دیار خود شوند.
استخدامی ها با دستور مدیرعامل سازمان انجام می گیرد
مدیرمنابع انسانی سازمان منطقه آزاد کیش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جذب نیروی انسانی در سازمان منطقه آزاد کیش اعم از معاونت ها وشرکت های زیر مجموعه تنها با اعلام نیاز و دستورات مدیرعامل امکان پذیر است و تا آنجائیکه امکان پذیر باشد از نیروهای بومی و ساکن در کیش که در اولویت استخدامی سازمان است استفاده خواهیم کرد.
احمد حسن نژاد افزود: پس از دریافت درخواستها از متقاضیان وبررسی سوابق ومدارک آنها در کمیته منابع انسانی که اعضای آن مدیران منابع انسانی، ارزیابی وعملکرد، مدیرحراست، نماینده مدیرعامل ومعاون توسعه مدیریت که ریاست این کمیته را برعهده دارد پس از طی مراحل اداری، پاسخ استعلام ها از مراجع قانونی وتائید شدن افراد جذب شده وبرای مدت یکسال بصورت قراردادی مشغول به کاردرسازمان می شوند.
حسن نژاد خاطرنشان کرد تمامی حقوق ها براساس قانون کارو طبقه بندی مشاغل کارگری است که در سه اصل مهم شامل مدیریت، پست سازمانی وسوابق ومدارک تحصیلی می باشد و درکل کشورنیز پیاده شده است محاسبه وپرداخت می شود.
وی درخاتمه تصریح کرد که تا آنجائیکه قوانین ومقررات به ما اجازه بدهد نیروهایی که بومی وساکن کیش هستند ویا جانباز واز خانواده شهدا وایثارگران هستند قطعا این نیروها در اولویت جذب درسازمان منطقه آزاد کیش قرار داشته ودارند وبراساس مدارک وتحصیلات دربخش هایی که مدیران اعلام نیازمی کنند مشغول بکار خواهند شد که نمونه های نیز وجود دارد که قبلا جذب شدند.
--------------------------------------------
گزارش از فریدون پری نژاد
نظر شما