۲۷ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۳

زحمتكش در گفتگو با مهر:

كارگاه هاي نمايشنامه نويسي تئاتر مداوم و مستمر باشند

كارگاه هاي نمايشنامه نويسي تئاتر مداوم و مستمر باشند

همدان - خبرگزاري مهر: كارگردان نمايش" ماه افسانه اي" گفت: نياز هست كه كارگاه هاي نمايشنامه نويسي خيلي فعال تر و گسترده تر و به صورت مداوم و مستمر شكل بگيرند تا در پایان هر سال ديگر نگران بانك نمايشنامه نباشيم.

حامد زحمتكش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هجده سال است كه تئاتر كودك كار مي كنم در جشنواره امسال اينترنشنال را كار كرده ام كه محصول مشترك فرانسه، مالزي، استراليا و ايران است.

وي با بيان اينكه اين سومين نمايشي است كه به صورت مشترك با كشور هاي ديگر كار مي كنم، گفت: نيت ما از توليد نمايش"ماه افسانه اي" اين بود كه بتوانيم در مناطقي اجرا برويم كه دسترسي آنها به تئاتر امكان پذير نيست و كودكان كمتر امكان ديدن تئاتر دارند و در اين كار هدف ما بر اين بود كه به سراغ كودكان مخاطب برويم.

وي در خصوص تفاوت كار براي كودك و استفاده از كودكان در اجراي نمايش هاي كودكان نيز گفت: هدف نهايي كه در هر دو گونه دنبال مي شود انتقال مفاهيمي به كودكان است كه در اين راستا يا انتقال مفاهيم به مخاطبان كودك توسط بازيگران كودك است و يا اينكه بازيگران بزرگسال با هدف انتقال مفاهيم به كودكان وارد عرصه اجرا مي شوند كه در اين عرصه ها هدف بسيار مهم است.

 انتقال مفاهيم براي كودكان از طريق تئاتر آموزشي بايد از طريق شيوه درست مورد توجه باشد

زحمتكش با اشاره به تئاتر آموزشي براي كودكان نيز ابراز داشت: در زمينه انتقال مفاهيم براي كودكان از طريق تئاتر آموزشي نيز بايد شيوه درست انتقال اين مفاهيم را برگزيد چون كودك چهار پنج ساله اي كه هنوز مهارت مسواك زدن را آموزش نديده از يك طريقي بايد اين آموزش را كسب كند و اين مهم است كه از چه زبان، ابزار و ساختاري براي آموزش استفاده شود.

اين كارگردان تئاتر كودك گفت: اين تفكر كه ما در قرن بيست و يكم زندگي  مي كنيم و همه چيز سرعت گرفته و برخي آموزه ها چون مسواك زدن ديگر نبايد از طريق تئاتر عنوان شد، اصلا پذيرفتني و منطقي نيست چون كودكان بايد از يك سني اين موارد را آموزش ببينند كه نحوه آموزش در اين زمينه بسيار مهم است.

وي با بيان اينكه امروزه در دنيا تئاتر را به عنوان يك ابزار كاربردي در آموزش مفاهيم شهروندي يا قرار گرفتن در موقعيت هاي شهروندي مورد توجه قرار گرفته است، افزود: امروزه در مدارس دنيا تئاتر را به صورت تخصصي و حرفه اي مورد توجه قرار داده اند.

زحمتكش ادامه داد: در مدارس كشورمان نيز مربيان پرورشي تئاتر را آموزش مي دهند شايد حتي يكي دو تئاتر هم نديده باشند اما مي خواهند به كودكان تئاتر آموزش بدهند در حالي كه آموزش تئاتر مانند ايمپلنت براي يك دندانپزشك مي ماند و هيچگاه نمي شود دندانپزشكي را كه آموزش كار با يك ايمپلنت را نديده باشد مجبور به كار با آن كرد.

اين كارگردان عرصه تئاتر كشورمان در پاسخ به اينكه سطح نمايشنامه هاي كودك را چطور ارزيابي مي كنيد نيز گفت: در اين زمينه براي رسيدن به ايده آل ها راه بسيارداريم اما در سالهاي اخير اتفاقات خوبي در اين زمينه رخ داده و كارگاه هايي تشكيل شده و گروه نويسندگاني شكل گرفته است.

كارگاه هاي نمايشنامه نويسي به صورت مداوم و مستمر شكل بگيرد

وي عنوان داشت: من فكر مي كنم نياز هست كه كارگاه هاي نمايشنامه نويسي خيلي فعال تر و گسترده تر و به صورت مداوم و مستمر شكل بگيرد تا ما در انتهاي هر سال ديگر نگران بانك نمايشنامه نباشيم.

زحمتكش گفت: در حال حاضر نمايشنامه هايي را كه دوستان ما استفاده مي كنند اكثرا ترجمه است و در چند سال اخير در حوزه ترجمه رشد خوبي داشته ايم.

کد خبر 2157733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha