"حسين فرخي"، نويسنده و كارگردان تئاتر در گفت وگو با خبرنگار تئاترخبرگزاري "مهر" با بيان اين مطلب گفت: نبايد صرفا برگزاري يك جشنواره، ملاك كار باشد، جشنواره فجر بايستي تعريف مشخصي داشته باشد و بر مبناي آن حركت كند. حذف رقابت، بدون جايگزين كردن بخش جذابي به جاي آن، درست نيست.
وي با انتقاد از شيوه برگزاري جشنواره فجر امسال گفت: به نظر من امسال تنها صورت مساله پاك شده و بخش جديدي جايگزين نشده و كار جديدي نيز انجام نگرفته است.
وي افزود: با امكانات و سالن هاي موجود برگزاي سه جشنواره به طور همزمان اشتباه بزرگي است. هر كدام از سه جشنواره تئاتر فجر، عروسكي و آيين سنتي در طي اين سال ها جايگاه خود را بدست آورده و كارنامه و اعتبار براي خود كسب كرده بودند كه برگزاري همزمان آنها تاثير منفي، روي هر سه جشنواره خواهد داشت.
كارگردان نمايش مكبث خاطرنشان كرد: در سالهاي گذشته دانشجويان و هنرمندان براي تماشاي نمايش هاي مختلف دچار مشكل بودند كه حالا با برگزاري همزمان سه جشنواره و كمبود امكانات آنان دچار مشكلات بيشتري مي شوند.
فرخي با اشاره به انتخاب تعدادي گروه براي اجرا در نيمسال دوم 84 اضافه كرد: دوستان با معيارهايي كه داشته اند از جمله عدم اجراي نمايش گروه در شش ماهه اول امسال و سال گذشته دست به انتخاب زدند در حالي كه در همين اسامي كه اعلام شده اند تعدادي گروه شامل اين مقررات نمي شوند و اين موضوع نشان دهنده اين است كه اين انتخاب ها دقيق نيست.
وي ادامه داد: معاون وزير از من خواسته بود كه نمايش "رژه وحشيانه" را امسال روي صحنه ببريم، در حالي كه پس از اعلام اسامي متوجه شدم كه نامي از من در اين ميان برده نشده است . با اينكه در طي 10 سال گذشته من تنها نمايش مكبث را پس از دو سال از اجراي آن در جشنواره سال 81، سال گذشته اجراي عمومي كردم.
فرخي با اعلام اينكه با پيگيري اين سبك و سياق در برگزاري جشنواره دچار مشكلات شديم اظهار كرد: بهترين راه اين بود كه 20 متن از تهران و 10 متن از شهرستانها انتخاب مي شد و بعد، اين گروهها در جشنواره به شكل رقابتي با 20گروه خارجي حضور داشته و به جاي اينكه 100 گروه در جشنواره غير رقابتي شركت كنند، 50 گروه با هم رقابت مي كردند.
نظر شما