بهرام شاه محمدلو در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه وضعیت نمایشنامه های تئاتر کشورمان در حوزه کودک و نوجوان گفت: کمبود نمایشنامه خصوصا در این دو حوزه را به صورت عینی شاهد هستیم اما راه هایی برای رفع این موضوع وجود دارد که پیچیده هم نیست اما به زمان نیاز دارد.
وی افزود: در راستای رفع مشکل کمبود نمایشنامه خصوصا در حوزه کودک و نوجوان نیاز به تربیت افرادی داریم که در این حوزه استعداد دارند و در عین حال نیز تمایل به کار در این زمینه هستند که در این زمینه باید موقعیت نسبی را برای این قشر فراهم آورد تا تمرکز و انرژی خود را روی این کار بگذارند.
قطعا در زمینه نمایشنامه ها در کشور کمبود داریم
پیشکسوت عرصه تئاتر کودک و نوجوان ایران با بیان اینکه قطعا در زمینه نمایشنامه ها در کشور کمبود داریم، عنوان داشت: توجه به این مهم با توجه به مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال ضروری است چرا که باید به صورت تخصصی و مجزا مورد توجه قرار گیرد.
وی اذعان داشت: نویسندگان عرصه تئاتر همچنین می توانند با کارگردانانی که کارهای کارگاهی می کنند، هماهنگی لازم را داشته باشند و طرح هایی را کشف کنند و تبدیل به نمایشنامه های تخصصی کنند.
شاه محمدلو مهمترین عامل کمبود نمایشنامه های تخصصی در عرصه تئاتر کودک، نوجوان و خردسال کشور را عدم شناخت شخصیت، فرهنگ، سنت، خصلت ها و خصوصیات این سه گروه سنی دانست.
پیشکسوت عرصه تئاتر کودک و نوجوان ایران با اشاره به حذف"رادیو تئاتر" از بخش های جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان نیز با بیان اینکه دلیل متوقف شدن این بخش را نمی دانم، عنوان کرد: وجود بخش های مختلف در این جشنواره به گستردگی و تخصصی تر شدن آن کمک رسان است که در این راستا نیاز به تبلیغات درست احساس می شود اما نه به معنای تبلیغات ظاهری بنابراین ابزارها و شیوه هایی که بتواند مخاطبان مختلف را جشنواره جذب کند، باید مورد توجه باشند.
سطحی نگری در حوزه تئاتر کودک و نوجوان به هیچ عنوان درست نیست
وی با تاکید بر اینکه سطحی نگری در حوزه تئاتر کودک و نوجوان به هیچ عنوان درست نیست، گفت: سطحی نگری، راحت نگری و راحت انگاری در این حوزه در جریان هنر ما وجود دارد و مختص به تئاتر هم نیست بلکه سینما و تلویزیون نیز گاها دچار سطحی نگری می شوند اما این کمبودها باید با ایجاد امکانات کیفی و به روز شده مهار شود و از بین برود تا کیفیت کارها جایگزین سطحی نگری شود.
بهرام شاه محمدلو با بیان اینکه بخش خصوصی و کسانی که سرمایه گذار عرصه هنر کشور هستند خصوصا بخش دولتی وظیفه دارند این سطحی نگری ها را با ایجاد شرایطی که کیفیت ها را غنی تر بکند، سرمایه گذاری مالی، اقتصادی و امکاناتی، تکنیکی و روش مند، کند، افزود: در صورت تحقق این هدف این همه نیروی انسانی خلاق که به صورت خالص داریم و حتی استعدادهای برخی نیز کشف نشده است، در موقعیت عملی قرار گرفته و خلاقیت های کیفی بروز کند.
پیشکسوت عرصه تئاتر کودک و نوجوان ایران تاکید کرد: تحقق این هدف کاری جمعی و سازمادهی شده را طلب می کند چرا که در این حوزه باید افراد دغدغده مند وارد شوند.
وی ابراز داشت: کودکان و مخاطبان این مرز و بوم حق دارند سینما، تئاتر و هنر خوب داشته باشند.
نظر شما