۲۹ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۴۵

يزدي صمدي:

لزوم پيوند بيشتر دانشگاه و بخش كشاورزي/آب جدي ترين چالش پيش روي توسعه بخش كشاورزي است

لزوم پيوند بيشتر دانشگاه و بخش كشاورزي/آب جدي ترين چالش پيش روي توسعه بخش كشاورزي است

سنندج – خبرگزاري مهر: عضو هيئت امناء دانشگاه آزاد اسلامي خواستار پيوند بيشتر دانشگاه ها و بخش كشاورزي شد و افزود: اين ارتباط و پيوند بايد زمينه را براي بهره برداري از روش هاي علمي در راستاي توسعه بخش كشاورزي فراهم كرد.

به گزارش خبرنگار خبرنگار مهر، بهمن یزدی صمدی ظهر دوشنبه در همایش چالش‌های کشاورزی در ایران، راه‌های مقابله با آن و تولید غذا در کشور كه به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد سنندج برگزار شد مباحث و چالش هاي پيش روي توسعه بخش كشاورزي در كشور را مورد ارزيابي قرار داد.

وي در ابتداي اين نشست با اشاره به لزوم تلاش برای زنده نگه‌داشتن منابع طبیعی که زمینه‌ساز کشاورزی ارزنده است، عنوان كرد: توسعه بخش كشاورزي و رسيدن به شرايط بهتر در اين حوزه نيازمند برنامه ريزي است.

عضو هيئت امناء دانشگاه آزاد اسلامي كشور افزود: گازهای گلخانه‌ای گرماساز و مخرب برای تنفس زمین هستند که جایگزینی انرژی‌های ارزشمند به جای سوخت فسیلی و جلوگیری از قطع جنگل در کاهش گرمای زمین موثر خواهد بود.

یزدی صمدی کنترل جمعیت و داشتن الگوی مصرف متعادل، حفظ مراتع و جنگل‌ها، کاهش استفاده از سمود و کودهای شیمیایی و جایگزین کردن انرژی‌های مناسب به جای انرژی فسیلی و بهره‌وری از روش مناسب در کشاورزی با بهره بیشتر را از راه‌های مقابله با آثار سوء تغییر اقلیم دانست.

وی عنوان کرد: کنترل و سنجش عوامل محیطی موثر در تولید و عملکرد محصولات زراعی، بازیافت زباله و مدیریت خشکی را از عوامل موثر در مقابله با تغییر اقلیم به شمار مي رود و در البته در كنار اين مهم آب دیگر بحران زمین است که با 1.4 میلیارد کیلومتر مکعب آب موجود در زمین تنها سه درصد آن قابل استفاده است.

وي ادامه داد: در ایران آب زیاد تلف می‌شود، بازده استفاده کم، رقابت مصرف آب شهری و صنعتی نیز بر تشدید مشکل کم آبی اثر می‌گذارد و به همين دليل مي توان گفت كه موضوع آب چالشي ترين بحث در حوزه كشاورزي به شمار مي رود.

عضو هيئت امناء دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اینکه یک میلیارد نفر از جمعیت زمین آب سالم ندارند، افزود: آمار برداشت اضافی از آب‌های زیرزمینی در ایران به گفته برخی کارشناسان پنج میلیارد متر مکعب است که این رقم تاکنون به 8.3 میلیارد متر مکعب نیز رسیده است.

وي با اشاره به اين نكته كه استفاده و بهره‌وری از آب بارندگی، کمتر استفاده از آب دریاچه و تخلیه منابع زیرزمینی، تصفیه مجدد آب، ایجاد مدیریت جدی نسبت به حوضه‌های آبریز و تغذیه بهتر را از راهکارهای مقابله با بحران آب نام برد و افزود: بر اساس آمارهاي اعلام شده از سوي سازمان ها و مراجع رسمي 55 درصد از منابع آب در کشور ایران را منابع زیرزمینی تشکیل می‌دهند.

یزدی صمدی بارندگی در کشور به صورت سالانه را 400 میلیارد متر مکعب دانست و عنوان كرد: آمارهاي اين بخش نشان مي دهد كه 93 میلیارد متر مکعب میزان مصرف کل در کشور است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به بحث و اهميت خاك اشاره كرد و گفت: خاک نیز دیگر منبع مهم و ارزشمند است که در ایران فرسایش خاک شش تن در هکتار است و در مناطق مختلف نیز بسته به شرایط اين ميزان متفاوت خواهد بود.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: خشکی اولین محدودیت تولید محصولات زراعی است که این امر و تشدید بحران‌های آب و خاک در 50 سال آینده نیمی از زمین زراعی را از بین  ‌می برد.

در ابتداي اين نشست محمدقربان كياني رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد سنندج گزارشي از وضعيت كشاورزي استان كردستان را ارائه كرد و در پايان شماري از اعضاي هيئت علمي، اساتيد و دانشجويان شركت كننده به بيان سوالات خود پرداختند.

کد خبر 2159611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha