به گزارش خبرنگار مهر، سعيد ممتازي روز دوشنبه در همايش سلامت روان و سالمندي با انتقاد از مصرف مواد مخدر برای تسکین آلام سالمندان افزود: مصرف مواد مخدر برای تسکین آلام به عنوان یک معضل رایج در بین است متاسفانه بسیاری از خانواده ها برای آرام کردن بیماری های سالمند خود به این مواد متمسک می شوند.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد سالمندان دچار اختلالات روانپزشكي متعددي هستند، ادامه داد: بسياري از سالمندان به دليل افزايش سن با يكي از اختلالات روانپزشكي مبتلا هستند كه در مواقعي به دليل عدم شناخت كافي معضلاتي به دنبال دارد.
ممتازی افزود: بدرفتاري هاي متعددي شامل بدرفتاري هاي فيزيكي، جنسي، رواني، احساسي، مالي و مادي، رها كردن و بي توجهي و صدمه به عزت نفس و ارزش فرد را مي شود كه اين موضوع در سالمندان اهميت ويژه اي دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: بدرفتاري و خشونت با سالمندان نه تنها به آسيب هاي فيزيكي بلكه به پيامدهاي رواني جدي و گاهي اوقات به افسردگي و اضطراب منجر مي شود.
ممتازی با اشاره به اينكه مسائلي مختلفي از قبيل عوامل اجتماعي، جمعيت شناختي، روانشناختي و بيولوژيكي وجود دارد كه بر وضعيت سلامت روان فرد تأثير مي گذارد، افزود: تقريبا تمام اين عوامل در افراد سالمند نيز دخالت دارد.
وی ادامه داد: ترويج سبك زندگي سالم، شناسايي اختلالات رواني ،افزايش سرمايه اجتماعي و مشاركت جوامع و خانواده ها در حمايت از افراد سالمند از راهكارهاي ارتقا توانمندي هاي انان است.
زنجان - خبرگزاری مهر: مديرگروه روانپزشكي و فلوشيب روانپزشكي اعتياد دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: بيماري هايي مانند افسردگي و يا زوال عقل در بين سالمندان شيوع بيشتري دارد كه متاسفانه به دليل نبود شناخت كافي به موقع تشخيص داده نمي شود.
کد خبر 2159865
نظر شما