به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام خدایی ظهر سه شنبه در همایش بررسی سیر تحول ادبیات بومی در لرستان از ادبیات به عنوان ظرفیتی برای انتقال و ترویج ارزش ها یاد کرد و اظهار داشت: امروزه ما با یک طوفان هویت برانداز به نام مدرنیته و پسا مدرن مواجه هستیم که برای مقابله با این هجمه باید به ادبیات غنی خودمان رجوع کنیم.
وی با اشاره به محوریت ارزشها در ادبیات بومی لرستان تصریح کرد: ادبیات بومی این استان مملو از فریادهاییست که بر سر حاکمان ظالم گذشته این مرز و بوم سر داده شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان عنوان کرد: هرگاه جامعه مسیر خود را به سمت نوعی وادادگی و خودباختگی تغییر داده این ادبیات بومی بوده است که مردم را به مسیر ارزشها و اهل بیت برگردانده است.
حجت الاسلام خدایی با بیان اینکه جهت گیری اشعار شعرای لر و لک زبان به سمت ترویج معارف اهل بیت بوده است، یادآور شد: اهالی قلم و ادبیات لرستان باید امروز از این ظرفیت در راستای طرح مطالبات مردم و پیشرفت همه جانبه استان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه می توان برای طرح مسائل مردم از ضرب المثل ها و اشعار شیرین لری بهره برد یادآور شد: از طرف دیگر می توان مدیریت های ضعیف را با زبان شعر و ادبیات و همچنین مثل های لری به چالش کشید.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت ادبیات بومی در راستای ترویج معنویت و اخلاق در جامعه یادآور شد: از سوی دیگر باید مراقبت کنیم که ادبیات دگراندیش دزدانه وارد ادبیات بومی و لری نشود.
حجت الاسلام خدایی با یادآوری اینکه ادبیات دگراندیش می خواهد به تقابل با ادبیات دینی ما بپردازد، افزود: در این راستا انتظار می رود که فرهنگ جامع ادبیات بومی و همچنین ضرب المثلها و متلهای لری تدوین شود.
نظر شما