۳۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۶:۵۳

باستان‌شناسان باید با راهکارهای تخصصی و در تعامل با مردم کار ‌کنند

باستان‌شناسان باید با راهکارهای تخصصی و در تعامل با مردم کار ‌کنند

نیشابور- خبرگزاری مهر: رئیس هیئت کاوش منطقه ساحل برج نیشابور گفت: باستان‌شناسان باید با راهکارهای تخصصی و در تعامل با مردم کار ‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر،  گاراژیان ظهر سه شنبه در همایش بزرگداشت هفته باستان‌شناسی در جاذبه گردشگری  رباط عباسی نیشابور، افزود: باستان‌شناسی به‌عنوان یک کالای وارداتی به ایران آمد، موضوعی وارداتی که حتی مونتاژ هم نشد.

وی با بیان اینکه رشته باستان‌شناسی در سال 1323 تا 1325 وارد ایران شد تا درآمدهای حاصل از کشف عتیقه‌ها را تقسیم کند، بیان داشت: برای بومی کردن این رشته در ایران باید جلسات و همایش‌های بیشتری برپا شود تا افراد متخصص بتوانند تفکرات خود را همگرا کنند.

این استاد دانشگاه با انتقاد از اینکه ما در کشور حتی آزمایشگاه مناسبی برای تحلیل آثار کشف شده نداریم، عنوان کرد: ما برای آنالیز کشفیات خود که مربوط به چه سده‌ای است مجبوریم آنها را به کشورهای اروپایی ارسال کنیم.

گاراژیان ادامه داد: سال‌ها قبل در آمریکا و اروپا موزه‌هایی را با آثار فرهنگی سالیان گذشته برپا می‌کردند و باستان شناسان در این رهگذر افکار و هدف خود را برای مردم اعلام و درک آنها را در این زمینه ارتقا می‌بخشیدند.

وی بیان کرد: هم اکنون در کشورهای اروپایی رشته‌های مدیریت منابع فرهنگی و مدیریت بهره‌برداری منابع فرهنگی در کنار رشته باستان‌شناسی ایجاد شده است تا بتوانند از کاوش‌های باستانی خود به نحو درست استفاده کنند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: ملی‌گرایی موضوعی است که باستان‌شناسان را در یک محدوده تنگ قرار داده و آنها برای کاوش‌های خود باید با مرزبان‌ها سر و کله بزنند.

وی با بیان اینکه یک باستان‌شناس فقط برای معرفی تفکرات مردم گذشته به مردم معاصر گام برمی‌دارد، افزود: حفظ گذشته پلی برای استواری آینده است.

 

کد خبر 2160631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha