۱۸ مرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۲۲

معاون آموزشي دانشكده خبر در گفتگو با "مهر" : عدم ارائه دروس عملي در رشته خبرنگاري، معضل اصلي آموزش خبرنگاران در ايران است // تحصيلات آكادميك، خبرنگاران را خوش فكرتر و جسورتر كرده است

معاون آموزشي دانشكده خبر در گفتگو با "مهر" : عدم ارائه دروس عملي در رشته خبرنگاري، معضل اصلي آموزش خبرنگاران در ايران است // تحصيلات آكادميك، خبرنگاران را خوش فكرتر و جسورتر كرده است

معاون آموزشي دانشكده خبر گفت: به دليل سنتي بودن آموزش هاي دانشگاهي شاهد آن هستيم كه يك دانشجوي فارغ التحصيل رشته ارتباطات براي آغاز شغل خبرنگاري بايد دوباره مدتي را آموزش ببيند تا با شرايط خبر در كشور آشنا شود. به همين دليل هنوز در كشور ما تعداد خبرنگاراني كه بتوانند شرايط بحراني را اداره كنند انگشت شمار هستند و چه بسا بسياري از خبرنگاران خود بحران زا مي شوند.

هما رفعتي در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: خبرنگاري حرفه اي در ايران از دهه 70 به بعد در ميان جواناني كه علاقه مند به اين رشته بودند شناخته شد و با احساس نيازي كه افراد با تجربه تر در اين زمينه احساس كردند به صورت يك حرفه مطرح شد.

وي خاطر نشان كرد: تحصيلات رشته خبرنگاري در هيچ كجاي دنيا به شكل آموزش در ايران كه چهار سال براي تربيت يك خبرنگار وقت بگذارند، نيست. در كشورهاي ديگر دوره هاي حرفه اي خبرنگاري به علاقه مندان آموزش داده مي شود و خبرنگاران بعد از گذراندن اين دوره ها در تحريريه روزنامه ها و خبرگزاري ها به كسب تجربه مشغول مي شود.

معاون آموزشي دانشكده خبر تاكيد كرد: در ايران آموزش هاي دانشگاه ها نيز به صورت سنتي اجرا مي شود در صورتي كه هر درسي كه براي رشته خبرنگاري در نظر گرفته مي شود بايد مطابق روز طراحي شده باشد و بايد برنامه ريزي هايي انجام شود كه دروس از حالت تجربي بودن فعلي به سوي تحولي عظيم حركت كند.

وي تصريح كرد: البته وضعيت خبر و خبرنگاري به دليل آكادميك شدن آن اگر چه اندك اما بهتر از گذشته شده و خبرنگاران  جسارت پيدا كرده اند و خوش فكر تر از قبل شده اند و اين شرايط به دليل ورود خبرنگاران و رسانه هاي آزاد به وجود آمد كه بدون شك در چند سال آينده تحولي اساسي در بحث خبرنگاري به وجود خواهد آورد.

رفعتي ادامه داد: يكي از مشكلات دانشگاه هايي كه رشته خبرنگاري يا ارتباطات آموزش مي دهند عدم وجود رشته كار آموزي و دروس عملي است. خبرنگاري كه در اتاق خبر نرود و با فضاي اين محيط آشنا نباشد مانند پزشكي است كه درس تشريح را به صورت تئوري بخواند كه در نتيجه هيچ گونه بازدهي براي او نخواهد داشت.

وي تاكيد كرد: اين وظيفه مراكز آموزش عالي است كه خبرنگاران را در حوزه كاري قرار دهند و بهترين جا براي دروس تئوري دانشجويان  روزنامه ها و خبرگزاري ها است. رسانه ها بايد اجازه ورود دانشجويان را به حوزه كاري خودشان بدهند و به آن ها فرصت آزمون و خطا بدهند.

کد خبر 216191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha