۴ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۰۱

جذب حداکثری سرمایه‌ها در بازار سهام/ نگرانی از افزایش بی رویه قیمت‌‌ها

جذب حداکثری سرمایه‌ها در بازار سهام/ نگرانی از افزایش بی رویه قیمت‌‌ها

معاون سازمان بورس و اوراق بهادار یکی از اهداف بورس را ایجاد اطمینان عمومی به بازار سرمایه و در نتیجه جذب حداکثری سرمایه­ ها به این بازار جهت تخصیص بهینه در فرصت­ های سرمایه­ گذاری اعلام کرد و گفت: در عین حال نگرانی افزایش بی رویه قیمت سهام و رخداد حرکت­ های توده­ وار، بیش­ واکنشی به اطلاعات و حضور هیجانی و احساسی در بازار وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  علی سعیدی گفت: اولویت اصلی مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار جذب حداکثری سرمایه های سرگردان و خرد جامعه با ایجاد بستر مطمئن برای سرمایه گذاری در بازار اوراق بهادار است. بدین ترتیب با توسعه صنعت خدمات مالی می­توان منابع توسعه اقتصادی را فراهم کرد.

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: با توجه به گستردگی فعالیت ها، بهترین روشی که برای نظارت می شود انتخاب کرد، نظارت الکترونیک است. از طریق نرم افزارهایی که در اختیار است یا در حال طراحی است امید این است نظارت بر نهادهای مالی به شکلی بهینه پیاده سازی شود.

وی افزود: البته نباید فراموش کرد که هدف از نظارت، توسعه خدمات مالی منصفانه در جامعه است که نقدینگی سرگردان و بالطبع سرمایه گذار بیشتر جذب بازار سرمایه شود و بدین ترتیب بخش مالی اقتصاد که وظیفه تخصیص بهینه منابع را به عهده دارد، وظیفه خود را به نحو بهتری انجام دهد.

سعیدی با بیان اینکه جذب وجوه سرگردان جامعه مانع ضرر و زیانهای ناشی از افزایش نقدینگی در کشور می شود، اظهار داشت: هر چه صنعت خدمات مالی توسعه پیدا کند، حجم بیشتری از وجوه جذب بازار می شود و حجم بیشتری از منابع مالی جامعه تحت مدیریت قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه نگرانی، ورود نقدینگی زیاد به بازار سرمایه نیست بلکه نگرانی افزایش بی رویه قیمت سهام است، خاطر نشان کرد: گاهی روند افزایش قیمت ها آهسته و منطقی است و گاهی تند. معمولاً جهش قیمتی که توسط تقاضا کننده سهام بوجود می آید، نگران کننده است چون ممکن است سرمایه گذار جدید بخاطر نداشتن تحلیل درست و اطلاعات دقیق، قیمت هایی را برای خرید پیشنهاد بدهد که با شرایط روز اقتصادی و وضع شرکت ها هماهنگی نداشته باشد. در عین حال افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی بیشتر، اگر در کنار تحلیل و استفاده از نظر مشاوران سرمایه­ گذاری باشد، به افزایش عمق بازار منجر می­شود، در غیر اینصورت به ارائه سفارش­های خرید با قیمت­های نسنجیده منتهی می گردد.

معاون سازمان بورس در خصوص راهکارها رفع چنین نگرانی هایی گفت: علاوه بر توصیه به اشخاص حقیقی، کارگزاران، مشاوران سرمایه گذاری و سایر نهادهای مالی نیز باید بر اساس مطالعه دقیق اقدام به معامله کنند چون بعضی اوقات از طرف سرمایه گذاران نهادی وجوه قابل توجه وارد بازار شده است. لذا این برداشت اشتباهی است که تصور شود وجوه فقط متعلق به اشخاص حقیقی است در عین حال که بعضاً سرمایه گذار نهادی دقت عمل لازم را برای معاملات ندارد.

سعیدی افزود: سازمان بورس به دنبال جذب حداکثری نقدینگی در سطح جامعه است چون این باور وجود دارد که ارزش معاملات باید خیلی بیشتر از این باشد منتهی بازار باید از حالت احساسی و هیجانی و مبتنی بر متغیرهای رفتاری به سمت انجام اقدامات کارشناسی و مبتنی بر بررسی های دقیق میل پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: میزان نقدشوندگی بازار سهام ایران هنوز نسبت به خیلی کشورهای دیگر پایین است، همچنین ارزش معاملات باید بیشتر از میزان فعلی باشد اما نکته اصلی این است که معاملات بر اساس تحلیل و اطلاعات دقیق انجام بگیرد البته در بورس های ما افزایش ارزش معاملات باید با افزایش مقدار سهام شناور آزاد همراه باشد.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس درباره ضرورت نظارت بر نهادهای مالی خاطر نشان کرد: هدف اصلی نظارت، افزایش اطمینان سرمایه گذار نسبت به بازار سرمایه و صنعت خدمات مالی است، چون لازمه توسعه خدمات مالی ایجاد و افزایش اعتماد عموم نسبت به ارائه دهندگان خدمات مالی و نهادهای مالی و ایجاد تصویر مثبت از آنها در بین مردم است.

وی در این باره توضیح داد: روز به روز به تعداد افراد متخصص در کارگزاری ها افزوده می شود، کارگزارانی که انواع خدمات مالی را ارائه می دهند و مجموعه دانش خوبی در بدنه کارشناسی و مدیریتی کارگزاری ها شکل گرفته است. در حالی که کارگزاران در سالهای دور با حضور چند کارشناس کار خود را انجام می دادند، امروزه دارای واحدهای مختلف مطالعاتی و ارائه خدمات مالی هستند و این فرصت خوبی است که همزبانی بین نهاد ناظر و نهادی مالی را ایجاد کرده است.
دکتر سعیدی افزود: در کنار کارگزارای ها، شرکت های تأمین سرمایه که نهاد تخصصی این بازار هستند و همچنین شرکت­ها و صندوق­های سرمایه­گذاری، مشاوران سرمایه گذاری و پردازشگران اطلاعات مالی به تخصصی تر شدن امور بازار سرمایه کمک می کنند، البته باید حجم فعالیتشان از این بیشتر توسعه پیدا کند که  تا یکی دو سال آینده نهادهای نامبرده در کنار موسسات رتبه بندی به جایگاه اصلی خود برسند.

معاون نظارت بر نهادهای مالی درباره ارتقاء فعالیت نهادهای مالی تصریح کرد: مردم در سال های اخیر به خوبی با شرکت های کارگزاری، صندوق سرمایه گذاری، تأمین سرمایه و هلدینگ ها آشنا شده اند ولی انتظار این است که فعالیت سایر نهادهای مالی بیش از پیش توسعه پیدا کند تا به ارتقا تکنیکی بازار سرمایه کمک شود.

وی اضافه کرد : یکی از مهم ترین برنامه های سازمان بورس حذف روند کاغذی و دستی نظارت بر نهادهای مالی و تبدیل آن به نظارت های مکانیزه است. هر چند مراجعات حضوری حذف نمی شود اما این مراجعات با تمرکز بیش از پیش با هدف توسعه خدمات مالی و توسعه فعالیت نهادهای مالی انجام می پذیرد.

سعیدی با اشاره به ضرورت نظارت های درون صنفی گفت: از گذشته بخشی از نظارت ها به تشکل های خود انتظام صنفی اختصاص داشت اما انتظار می رود کانون ها بیش از گذشته به شکل گسترده به سازمان بورس در رسیدگی به امور اعضا و ارتقاء اعضای خود کمک کنند.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس درباره آخرین اقدامات در خصوص مؤسسات رتبه بندی گفت: دستورالعمل تأسیس و فعالیت موسسات رتبه بندی اعتباری با کمک و مشارکت مشاوران داخلی و خارجی تهیه و در هیأت مدیره سازمان بورس در حال بررسی است که به احتمال قوی تا پایان سال دستورالعمل های آن تکمیل خواهد شد اما ایجاد این موسسات به دلیل حساسیت زیاد نیاز به برگزاری جلسات زیادی با فعالان بازار دارد.

سعیدی در بخش پایانی گفتگوی خود  به ارتباط مؤثر سازمان بورس با بانک مرکزی اشاره و خاطر نشان کرد: با توجه به ارتباط مناسبی که با بانک مرکزی بوجود آمده و کمیته همکاری مشترک تعریف شده  است، این امید می رود که در سال آینده هماهنگی دو نهاد ناظر بیش از پیش افزایش یابد تا برخی از اختلاف نظرها که موجب کند شدن فعالیت ها می شود، به طور مطلوبی حل شود.

کد خبر 2162309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha