سعید بگ نظری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام با داشتن 32 نشریه محلي با سلایق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مختلف از ظرفیت های كمی بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: گروهی از همكاران مهمترين مشکلات مطبوعات استان را اقتصادی مینامند و معتقدند که به دليل نبود صنعت و بخش خصوصي فعال و توانمند در استان، مطبوعات بدون حمایت مالی و وابستگی اقتصادی به دولت، قادر نیستند روی پای خود بایستد، بنابراین، هر وقت دولت دست رحمت خود را از سر مطبوعات بردارد، نشریات یکی پس از دیگری ورشکسته میشوند.
بگ نظری اظهار داشت: بدین ترتیب مهمترین مسیر درآمد زایی مطبوعات محلی خود به خود به عنوان مانعی اساسی برای طرح انتقادهای اصولی نیز درآمده است.
وی افزود: در این رابطه انعکاس مطلوب اخبار سازمانهای دولتی می تواند به امتیاز و یا اولویتی برای آنها تلقی شود. متأسفانه در پاره ای از موارد می توان به روابط ناسالم در میان مطبوعات و برخی روابط عمومی ها نیز اشاره نمود که در صورت عدم توجه می تواند به شکل پیچیده ای درآمده و همه مطبوعات را تحت الشعاع قرار دهد.
این روزنامه نگار تصریح کرد: گام دوم تامین نیروی تخصصی و آموزشهاي مستمر مطابق نيازهاي روز است و البته در سنوات گذشته مسئولان امر آموزش نیروهای مطبوعاتی را آغاز کردهاند اما سطح پايين كلاسهاي برگزار شده عملا خروجي مثبتي را در پي نداشته است که البته اکنون یک عده روزنامه نگار حرفه ای نه به شکل آکادمیک بلکه به صورت تجربی و عملی داریم که هم اکنون در برخی مطبوعات مشغول فعالیت هستند كه می توان به جرات گفت چراغ مطبوعات استان را اينان روشن نگه داشتهاند.
وی بیان داشت: مطبوعات محلی از نقطه نظر دریافت یارانه های دولتی وضعیت خوبی ندارند و محرمانه بودن شیوه پرداخت یارانه به مطبوعات محلی صدمات زیادی بر بدنه جامعه مطبوعات محلی استان وارد کرده است.
وی ادامه داد: یارانه پرداختی به نشریات محلی صرفا براساس تیراژ است و اختصاص یارانه باید بر اساس ضوابط معینی باشد، یعنی مواردی نظیر انتشار منظم نشریه، پرداختن به مسائل جامعه، تولید خبر و مطلب با رویکرد محلی و بومی، تشويق مخاطبان بومي در افزايش فرهنگ روزنامه خواني و همچنین جذب عده ای از جوانان به عنوان خبرنگار و سایر عوامل توسط هفته نامه ها در این اختصاص لحاظ شود.
بگ نظری اظهار داشت: متولیان فرهنگ استان و به ویژه کسانی که کار نظارت بر مطبوعات را عهده دارهستند باید دقت بیشتر روی فعالیت های مطبوعات داشته باشند تا ببینند چه کسانی کار مفید انجام می دهند و ضمن تشویق با ملاکهای عینی آنها را مورد حمایت مالی و کمکهای دولتی قرار دهند.
وی گفت: با اجراي دقيق قانون تخصيص نيم درصدي اعتبارات دستگاه ها در جهت اجراي كار فرهنگي، اجراي بند (ي) ماده ۱۰۴ برنامه چهارم توسعه كه مربوط به مسايل مالي فعاليتهاي فرهنگي است، بسياري از اين مشكلات حل خواهد شد.
این روزنامه نگار عنوان کرد: علاوه بر يارانه كاغذ كه به صورت سالانه تخصيص مييابد پيشنهاد ميشود براي بهبود و پيشرفت مطبوعات محلي استانهاي محروم با تقریر قوانین ویژه ای از بخش خصوصي فعال، کمک های مشخصی طلب شود.
وی ادامه داد: ارزیابی تخصصی مطبوعات محلی بطور جدی در کار مدیریت استان قرار گیرد تا رفته رفته کار حرفه ای و وضعیت مطبوعات محلی از لحاظ کیفیت روز به روز بهتر شود.
وی افزود: خانه مطبوعات و ارشاد اسلامي استان ميتوانند به صورت هفتگي و يا ماهانه نشريات استان را تحليل محتوي كنند و نشريات محلي نمونه را از طريق رسانهها و صدا و سيما اعلام كنند تا بدين سبب رقابت در بين نشريات به وجود آيد.
بگ نظری اظهار داشت: عليرغم تعداد بسيار اندك آگهيها در ايلام، متاسفانه شاهد انتشار آنها در نشرياتي با مركزيت استانهاي همجوار هستيم كه ارشاد ايلام ميتواند در اين زمينه به سود مطبوعات تحت مدیریت خویش وارد عمل شود. جداسازي شغل بازاريابها از خبرنگاران که در اين خصوص ميتوان با بيمه كردن بازاريابها و دادن يكسري امتيازات به آنها بين آنها و خبرنگاران تفكيك قائل شد.
وی بیان داشت: پيگيري ساخت مجتمع دفاتر مطبوعات محلي که با انجام اين پروژه مي توان بار سنگين اجاره دفاتر را از روي دوش گردانندگان اين نشريات برداشت.
وی ادامه داد: پيگيري ساخت فاز دوم مسكن خبرنگاران با توجه به تجربه موفق فاز اول، صدور كارت خبرنگاري براي خبرنگاران واقعي و وضع قوانيني در شوراي روابط عمومي استان مبني بر اينكه فقط خبرنگاران داراي كارت شناسايي معتبر شرايط حضور در جلسات و نشستها را دارند، اعزام خبرنگاران به ساير مطبوعات محلی موفق در اقصی نقاط كشور جهت كسب تجربه، راهاندازي ايجاد صندوق اعتباري حمايت از خبرنگاران، راهاندازي هرچه سريعتر سراي روزنامهنگاران در استان، تخصيص دادن وامهايي براي توسعهي اين نشريات و همچنين ایجاد زمينهاي که هر شش ماه يك بار جشنوارههاي مطبوعاتي در استان با نگاه ويژهاي به نشريات محلي برخی از موارد پیشنهادی در جهت توسعه و بهبود وضعیت نگران کننده مطبوعات محلی در استان ایلام هستند.
نظر شما