مدیرکل امور عشایری استان کرمان در گفتگو با مهر از ثبت چهار هزار و 500 کیلومتر راه عشایری خبر داد و گفت: در زمینه ثبت راههای عشایری رتبه دوم در کشور بعد از استان فارس را به دست آورده ایم.
علیرضا شاکری با اشاره به اینکه هم اکنون راههای روستایی در سیستم GIS امور عشایری کشور و همچنین استان ثبت شده اند، می افزاید: خشکسالی و کمبود منابع آبی مهم ترین مشکلات عشایر در حال حاضر می باشد که باعث شده است عشایر در ییلاق و قشلاق برای دامپروری با مشکلات فراوانی روبه رو شوند.
وی با اشاره به آیین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیئت وزیران در سال 84 می گوید: براساس این آیین نامه تمامی دستگاههای اجرایی همگام با جامعه شهری و روستایی موظفند در کنار خدمت رسانی به حمعیت روستایی و شهری به تناسب جامعه عشایری به این قشر نیز خدمات فرهنگی ارائه کنند.
عدم همکاری دستگاه های دولتی برای خدمت رسانی به عشایر
شاکری با بیان اینکه در حال حاضر شاهد بی توجهی دستگاه های دولتی به عشایر هستیم، ابراز می دارد: در سال های گذشته کمک هایی از سوی برخی دستگاه ها ارائه می شد اما در سال جاری این کمک ها به صفر رسیده است.
مدیر کل امور عشایری استان کرمان ادامه می دهد: عشایر شش درصد جمعیت این استان را تشکیل می دهند که 36 درصد آنها اسکان داده شده اند.
وی از راه اندازی 64 کانون اسکان عشایر با هدف افزایش رفاه اجتماعی عشایر و اسکان ثابت آنها در استان کرمان خبر می دهد و تصریح می کند: در برخی از این کنون ها با خشک شدن چاه های کشاورزی اداره امور عشایری استان کرمان اقدام به آبرسانی سیار کرده و از این طریق مشکل عشایر را تا حدی مرتفع کرده است.
عشایر در حالی در دورافتاده ترین نقاط استان در حال فعالیت بوده و به تولید محصولات دامی و صنایع دستی می پردازند که از محروم ترین اقشار جامعه محسوب شده و نیازمند توجه جدی مسئولان به منظور حل مشکلاتشان هستند.
در حالی استان کرمان رتبه نخست تولید کرک متوسط عشایر در کشور را به خود اختصاص داده است که وجود دلالان اجازه نمی دهد سودی از آن نصیب عشایر نشده و این محصول به قیمت ناعادلانه خریداری می شود.
نظر شما