به گزارش خبرگزاری مهر، حسین هاشمیتختی در همایش آشنایی با شورای دستگاههای نظارتی و بررسی نقش کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه در ارتقای سلامت و نظام اداری که در محل خانه شهر کرمان به مناسبت روز کارشناس برگزار شد، اظهار داشت: عدالت فلسفه وجودی انقلاب ماست.
این مقام مسئول عنوان کرد: اگر نتوانیم عدالت را در جامعه حاکم کنیم به آن هدفی که در انقلاب دنبالش هستیم، نمیرسیم و ابتر میماند، بلکه در این بین ضربههایی میخوریم.
وی با اشاره به روایتی بیان داشت: یک حکومت با کفر امکان پا بر جا ماندن دارد، اما با ظلم نمیتواند پا بر جا باشد، اگر هر کس به حد مطلوب به وظیفه خود عمل کند، عدالت در جامعه حاکم میشود.
هاشمیتختی تصریح کرد: یکی از مواردی که دشمن علیه نظام ما تبلیغ میکند، این است تا نظام جمهوری اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد و بگویند که نمیتوانند مشکلات اجتماع را برطرف کنند و ما وظیفه داریم تا نشان دهیم که این نظام عادل است.
وی افزود: مسئولیت اصلی عدالت برعهده قوه قضائیه است، اما به تنهایی و بدون کمک دستگاههای دیگر محقق نمیشود و شورای دستگاههای نظارتی نیز به همین منظور شکل گرفته است.
بازرس کل استان کرمان با اشاره به اینکه زیرساختهای مختلفی برای اجرای عدالت وجود دارد، گفت: کارشناسان یکی از ابزارهای مهم تحقق عدالت در کشور هستند که کار آنها در تمام حوزههای زندگی ضروری است و نقش اساسی دارد.
وی نداشتن تعهد و عدم تشخیص صحیح را دلایلی برای به خطا رفتن یک کارشناس عنوان کرد و بیان داشت: کارشناسان باید بر موضوعی که به آنها ارجاع داده میشود، اشراف کامل داشته باشند و در کار خود از مراقبت غافل نشوند.
هاشمیتختی متذکر شد: جاهایی که تخلف صورت میگیرد، برای برخورد سریع حاضر میشویم و اقدام میکنیم و در کنار این مسئله باید از دستگاههایی که دارای انضباط اخلاقی هستند و تخلفی انجام نداند، تقدیر شود.
وی تاکید کرد: اگر تنبیه و تشویق در کنار یکدیگر باشند، نقش عدالت پر رنگتر میشود و همه باید در هر مسئولیت و مقامی که هستند در استحکام و ترویج عدالت در جامعه بکوشند.
نظر شما