به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه 6 آبان در حاشیه دیدار با یک هیات فرهنگی و ادبی از کشور کویت که در محل این وزارتخانه برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در مورد علت توقیف روزنامه بهار در جلسه صبح امروز هیات نظارت بر مطبوعات گفت: روز چهارشنبه هفته قبل مقاله ای در این روزنامه درج شده بودکه علاوه بر اینکه نوعی تحریف تاریخ اسلام محسوب می شود، در ایجاد اختلاف مذهبی در کشور نقش داشته است.
وی ادامه داد: نه تنها آن مقاله حتی مقاله ای که بعداً و در شماره روز شنبه این روزنامه و ظاهراً با هدف جبران آن خطای قبلی نوشته شده بود، مطالبی آمده بودکه نسبت به برادران اهل سنت ما تعریض هایی داشت.
این عضو هیات نظارت بر مطبوعات و خبرگزاری ها ادامه داد: طبق قانون هر نوع مطلبی که در مطبوعات قید شود و بخواهد مسایل مذهبی و اختلافات قومی و نژادی را دامن بزند، با آن برخورد می شود. متاسفانه روزنامه بهار در طول یک سال گذشته در مورد مسایلی که نوشته بود، چندین تذکر کتبی گرفته بود ولی توجهی نکرده بود و لذا رای هیات نظارت بر مطبوعات در مجموع این بود که فعلاً این روزنامه توقیف و به دادگاه معرفی شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه جلسات هیات نظارت بر مطبوعات به طور معمول روزهای دوشنبه ساعت 14 برگزار می شده است آیا تشکیل جلسه این هیات در صبح امروز به معنی عجله وزارت ارشاد در توقیف این روزنامه بوده است؟ این گونه واکنش نشان داد: چه کسی به شما گفته که باید هیات نظارت بر مطبوعات بعدازظهر تشکیل شود؟ هیات نظارت بر مطبوعات در طی دو ماهی که بنده در وزارت ارشاد هستم، همواره روزهای دوشنبه ساعت 7 تا 9 صبح جلسه داشته و طبق روال طبیعی اش امروز هم جلسه برگزار کرده است.
جنتی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که نظرش را در مورد نامه برخی نخبگان افغان برای ایفای حقوق شهروندی به شهروندان افغان ساکن ایران جویا شد، گفت: من این پیشنهاد را ندیده ام، باید ببینم و آن را بررسی کنیم.
وزیر ارشاد در مورد سرنوشت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و نارضایتی برخی کارکنان این انجمن از عملکرد رئیس آن و احتمال تغییر وی نیز تاکید کرد: اقدامات اولیه در این مورد انجام شده است، البته هیات مدیره این انجمن باید توسط هیات امنای آن انتخاب شود که این کار در جریان است و خود هیات مدیره که انتخاب شدند، از بین خودشان یک نفر را به عنوان رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تعیین می کنند.
وی به سوالی در مورد زمان معرفی معاون قرآنی وزارت ارشاد هم این گونه پاسخ گفت: من نمی دانم اگر شما می دانید، به من هم بگویید.
جنتی همچنین در مورد تاثیر برگزاری هفته های فرهنگی در معرفی فرهنگ ایران در سایر کشورها هم گفت: این برنامه ها تاثیر بسیار زیادی در گسترش فرهنگ ایران به سایر کشورها داشته است. بنده قبلاً هم که در معاونت بین الملل وزارت ارشاد بودم در این هفته ها شرکت می کردم. یادم می آید که هفته های فرهنگی ایران در ژاپن و چین برگزار شد، میزان بازدید کنندگان در این هفته ها و فیلمهایی که در این برنامه به نمایش در می آمد، نشان دهنده این است که علاقه بسیار خوبی بین ملت های دنیا برای آشنایی با فرهنگ، تمدن و هنر ایرانی وجود دارد.
وزیر ارشاد تصریح کرد: طبیعتاً این تاثیر خودش را خواهد گذاشت و این کار جزئی از دیپلماسی فرهنگی ما است که می تواند موجب آشنایی سایر ملت ها و حتی تلطیف رابطه سیاسی بین ایران و سایر کشورها شود.
وی به سوالی در مورد بودجه های این هفته های فرهنگی هم ای گونه پاسخ داد: بودجه ها را سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تعیین می کند ولی به طور طبیعی ما با کشورهایی که روابط و یا قراردادهای فرهنگی داریم، بر اساس توافقی که بین طرفین صورت می گیرد، هفته های فرهنگی ایران را در آن کشورها و یا هفته های فرهنگی آنان را در سایر شهرهای ایران برگزار می کنیم.
جنتی در پاسخ به سوالی در مورد احتمال تجدیدنظر در نحوه برگزاری نمایشگاه استانی کتاب با توجه به مضیقه های مالی وزارت ارشاد، گفت: ما بر اساس امکانات مان عمل خواهیم کرد. به هر اندازه که این امکانات به خصوص امکانات مالی وجود داشته باشد، این کار را خواهیم کرد، به جز برخی تنگناهای مالی مشکل دیگری در این باره وجود ندارد.
وی همچنین به سوال چند تن از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا تشکیل جلسه توسط برخی اعضای ارشد انجمن صنفی روزنامه نگاران در شرایطی که این انجمن منحل اعلام شده است، غیرقانونی است یا خیر؟ گفت: این مساله که آیا این جلسات قانونی است یا غیرقانونی ارتباطی به وزارت ارشاد ندارد مساله انحلال این انجمن هم مستقیماً به وزارت ارشاد مربوط نمی شود بلکه وزارتخانه های کار و بازرگانی در این قضیه دخیل هستند ولی آن چه ما داریم دنبال می کنیم این است که یک قانون نظام صنفی برای مجموعه نویسندگان مطبوعات، هنرمندان و اصحاب قلم تاسیس کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس از تلاش وزارتخانه متبوعش برای تدوین لایحه ای در همین خصوص خبر داد و گفت: ما تلاش می کنیم در این زمینه برای تاسیس این نظام صنفی یک لایحه تدوین و آن را به مجلس تقدیم کنیم و این لایحه ای باشد برای همه اصحاب مطبوعات، اصحاب کتاب و هنرمندان تا آنها بتوانند از طریق این نظام صنفی از حقوق خود دفاع کنند.
جنتی همچنین تاسیس نظام های صنفی جداگانه برای هر کدام از ذینفعان سه رسته مذکور را رد کرد و یادآور شد: این لایحه باید به صورت یکپارچه برای نویسندگان مطبوعات، اهالی کتاب و نشر و هنرمندان باشد، اگر این لایحه در مجلس تصویب شود، من امیدوارم همه نویسندگان مطبوعات، هنرمندان و اهالی کتاب بتوانند از این طریق از حقوق خود دفاع کنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد احتمال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال 1393 در مجموعه باغ کتاب گفت: من در باغ کتاب جلسه ای نداشته ام اما اگر این مجموعه بتواند خود را تجهیز و آماده برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بکند، ما ترجیح می دهیم این نمایشگاه را سال آینده در این محل برگزار کنیم. البته فکر نمی کنم این مجموعه تا اردیبهشت ماه سال آینده آماده بهره برداری باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد نحوه حمایت وزارتخانه متبوعش از نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس یادآور شد: یکی از اولویت های اساسی همه ما تقویت فرهنگ ایثار و مقاومت است و طبیعتاً یکی از موارد تبلور آن، همین نمایشگاه کتاب دفاع مقدس است. ما هر کمکی که بتوانیم به این قبیل نمایشگاه ها می کنیم تا فرهنگ دفاع مقدس تقویت شود.
علی جنتی که آثاری با ترجمه وی در بازار نشر موجود است، در باره کتاب های در دست ترجمه و یا تالیف خود هم گفت: الان فرصتی برای این کار ندارم. آخرین کتابی که ترجمه کرده بودم، کتابی دو جلدی بود درباره اسرائیل ولی الان گمان نمی کنم که فرصتی برای ترجمه پیدا کنم.
نظر شما