به گزارش خبرنگار مهر، سيد مجيد موسوي صبح دوشنبه در جمع پسته کاران استان سمنان در محل سازمان جهاد کشاورزی این استان گفت: توسعه اجراي مبارزه غير شيميايي در باغ هاي پسته استان با هدف توليد محصول سالم و عاري از باقيمانده سموم انجام می شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر كاهش 25 درصدي سطح سم پاشي و جلوگيري از صرف هزينه براي ادوات سمپاشي و كارگري، حداقل به ميزان سه هزار و 500 ميليون ريال از هزينه كرد براي خريد سموم توسط كشاورزان جلوگيري و به نوعي رقم فوق به باغدار برگشت شده است.
افزايش سطح مبارزه غير شيميايي برای تولید سالم تر محصولات کشاورزی
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان افزود: مبارزه با آفات کلیدی و خسارتزای باغ هاي پسته از جمله پسيل، كرم سرشاخه خوار (كرمانيا) و زنجیره با نظارت و هدايت كارشناسان سازمان، همكاري هشت نفر از كارشناسان شبكه مراقبت بخش خصوصي و مشاركت باغدار با نصب كارت زرد، فرمون هاي جنسي، رول زرد، تله هاي نوري و ... بر روی درخت انجام مي شود.
موسوی بیان كرد: با اجراي كامل برنامه مديريت تلفيقي مبارزه با آفات IPM در سال های آینده، شاهد روند کاهشی در مبارزات شیمیایی و مصرف سموم، افزايش سطح مبارزه غير شيميايي و تولید سالم تر محصولات کشاورزی خواهيم بود.
بیش از سه هزار تن پسته دامغان به خارج صادر شد
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان همچنین از صدور بیش از سه هزار تن پسته تولیدی این شهرستان به خارج از کشور خبر داد و گفت: این محصول امسال به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه و ... صادر شده است.
موسوی حجم تولیدات پسته امسال دامغان را 30 هزار تن بیان کرد و گفت: 50 درصد از این تولیدات به صورت تازه خوری استفاده می شود.
وی، اکبری، عباسعلی، احمدآقایی و خنجری را از مهمترین ارقام پسته های تولیدی دامغان برشمرد و گفت: پسته دامغان به دلیل داشتن اسیدهای آمینه غیراشباع از کیفیت بالایی برخوردار است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان در خاتمه افزود: بیش از 14 هزار و 100 هکتار از اراضی شهرستان دامغان را باغات پسته تشکیل می دهد که از این سطح 12 هزار و 500 هکتار آن باغات بارور پسته است.
نظر شما