به گزارش خبرنگار مهر، ارژنگ عزيزي بعد از ظهر دوشنبه در جلسه ویژه توسعه صنایع تبدیلی كشاورزي در این استان اضافه کرد: اين ضايعات در ميوه ها 30 درصد و سبزيجات تا 50 درصد مي باشد.
وی با اشاره به روند روز افزون دور ريز پسماندها ي بخش كشاورزي، بر ضرورت سرمايه گذاري در صنايع تبديلي تاکید کرد و افزود: در حالي كه در كشور ما کمتر از 40 درصد توليدات كشاورزي فرآوري می شود، این رقم در كشورهاي توسعه يافته حدود 80 درصد یا دو برابر داخلی می باشد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه اين فاصله ظرفيت هاي سرمايه گذاري در صنايع تبديلي داخلی را نشان مي دهد، متذکر شد: بویژه در استان اردبيل كه در توليد محصولات كشاورزي اعم از زراعي، باغي و دامي داراي مقام ممتاز است، باید این مهم مورد توجه و سرمایه گذاری قرار گیرد.
به گفته وی هم اكنون سهم صنايع تبديلي استان از كل صنايع در جوازهاي تاسيس صادره توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت 18.5 درصد و پروانه هاي بهره برداري صادره 16 درصد است.
عزيزي با اشاره به بازار محصولات فرآوری شده در داخل و خارج از کشور تاکید کرد بعضي از واحدهاي صنايع تبديلي همانند فرآوري پاي مرغ در استان اردبیل 100 درصد محصول خود را صادر مي كند و براي بسياري از توليدات صنايع تبديلي استان هم در داخل و هم خارج از كشور بازارهاي خوبي وجود دارد .
وی ادامه داد: بی شک سرمايه گذاري بيشتر در صنايع تبديلي و توسعه اين صنايع موجب افزايش بهره وري و كاهش ضايعات در بخش كشاورزي شده و به ايجاد اشتغال پايدار در اين بخش كمك خواهد كرد .
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تصريح كرد: براي تداوم روند روبه رشد در صنايع تبديلي تعامل سازنده، مثبت و مستمر بين فعالان اين بخش با توليد كنندگان بخش كشاورزي ضروري مي باشد .
نظر شما