جمشید افلاکی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر افزود: با ورود کالاهای چینی اکثر اتحادیه هایی که به نوعی با تولید و فروش در ارتباط هستند با مشکل مواجه شده اند که این مسئله نیمه فعال شدن و حتی تعطیلی 30 درصد کارگاه های تولیدی پوشاک این شهرستان را به دنبال داشته است.
وی همچنین در خصوص تعداد اعضای صنف اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک اظهار داشت: اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک شهرستان رشت در سال 1363 تاسیس و با 40 تا 50 عضو، فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان پوشاک رشت گفت: در حال حاضر این اتحادیه در شهر رشت و بخش های خشکبیجار، لشت نشا، خمام، سنگر و کوچصفهان دارای 275 عضو است که با داشتن پروانه کسب مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: همچنین 50 تا 60 تولید کننده دیگر نیز بدون اخذ پروانه کسب در این صنف فعالیت می کنند که برخی به طور دقیق شناسایی نشده اند و برخی دیگر نیز برای اخذ پروانه کسب اقدام کرده اند.
افلاکی در توضیح مراحل اخذ پروانه کسب در این صنف اذعان داشت: متقاضیانی که مالک یا صاحب سرقفل مکان تجاری هستند به اتحادیه مراجعه می کنند و پس از گذراندن مراحل لازم و دریافت جواب استعلام از شهرداری، دارایی، عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد از اداره اماکن از سوی اتحادیه برای آنها پروانه کسب صادر می شود.
حضور متقاضیان پروانه کسب در دوره آموزشی 18 ساعته الزامی است
وی ادامه داد: برای اخذ پروانه کسب بخش جدیدی نیز اضافه شده است که این بخش شامل گذراندن یک دوره کلاس آموزشی 18 ساعته برای متقاضیان پروانه کسب است، این دوره آموزشی از سوی مجمع امور صنفی برای آشنایی متقاضیان پروانه کسب با قوانین صنفی، رعایت ضوابط اداره اماکن، حفظ رعایت شئونات صنفی و غیره برگزار می شود و حضور متقاضیان پروانه کسب در این دوره آموزشی الزامی است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک رشت با اشاره به تاثیر ورود کالاهای چینی بر فعالیت تولیدکنندگان پوشاک این شهرستان گفت: با ورود کالاهای چینی اکثر اتحادیه هایی که به نوعی با تولید یا فروش در ارتباط هستند با مشکل مواجه شده اند که این مسئله نیمه فعال شدن و حتی تعطیلی 30 درصد کارگاه های تولیدی را به دنبال داشته و موجب افزایش بیکاری در شهر رشت شده است.
وی همچنین عدم وجود نیروی کار و تورم و ورود کالاهای وارداتی را از دیگر مشکلات این اتحادیه عنوان کرد و افزود: به دلیل تضعیف چرخه تولید، کارگران از کارگاه های تولیدی متواری شده اند و اگر هم چرخه تولید آمادگی فعالیت داشته باشد نیروی کار وجود ندارد.
افلاکی تصریح کرد: به نسبت 30 درصد واحدهای صنفی، دستفروشان در شهر رشت فعالیت می کنند و این دستفروشان اغلب جزء نیروهای فنی هستند که در گذشته در کارگاه های تولیدی فعالیت می کردند که به دلایل مزبور به دستفروشی روی آورده و مشکلاتی را برای اصنافی که زیر نظر اتحادیه ها فعالیت می کنند، ایجاد کرده اند.
وی در ادامه فعال شدن کارگاه های تولید کننده پوشاک و در مجموع همه اصناف را در کاهش بیکاری و تامین امنیت روانی و اجتماعی جامعه موثر عنوان کرد.
هیچ حمایتی از بخش تولید صورت نمی گیرد
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک رشت با تاکید بر اینکه هیچ حمایتی از بخش تولید صورت نمی گیرد، متذکر شد: بر اساس ماده 148 قانون اداره کار هر فردی که در جایی مشغول به کار است باید از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند شود بر اساس این قانون کارگری که یکسال در یک واحد تولیدی مشغول فعالیت باشد اگر بخواهد در جای دیگری مشغول به کار شود علیه کار فرما شکایت کرده و حقوق خود را دریافت می کند.
وی ادامه داد: واحد های تولیدی که دارای 10 چرخ هستند و 15 تا 16 نیروی کار در آنجا فعالیت می کنند از هیچگونه حمایتی برخوردار نیستند و بر اساس قانون تامین اجتماعی در هر کارگاهی، کارفرما برای پرداخت بیمه پنج نفر نیروی کار از تخفیف برخودار است و حق بیمه 10 درصد پرداخت می کند و برای نیروی مازاد بر پنج نفر باید حق بیمه 30 درصد پرداخت کند که برای تولید کننده به عنوان کارفرما پرداخت حق بیمه 30 درصد مشکل است و موجب می شود کارفرمایان به جذب نیروی کار بیشتر اقدام نکنند.
افلاکی عنوان داشت: افرادی که در کارگاه های تولیدی پوشاک مشغول به کار می شوند در حین انجام کار آموزش می بینند.
افزایش عوارض شهرداری با وضعیت درآمدی اصناف هماهنگی ندارد
وی گفت: برای صدور پروانه اگر ملک تجاری خلاف ساختمانی داشته که مربوط به مالک قبلی بوده باشد متقاضی جدید اخذ پروانه کسب ملزم به پرداخت خلافی ساختمانی است و این مسئله در برخی از مواقع موجب انصراف متقاصیان فعالیت در این صنف می شود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک رشت با انتقاد از افزایش عوارض شهرداری برای اصناف افزود: شورای اسلامی دوره سوم شهر رشت قوانینی را به تصویب رسانیده که بر اساس این قوانین نرخ عوارض شهرداری افزایش یافته و هم اکنون که این مصوبه در حال اجرا است هیچ هماهنگی با وضعیت درآمدی اصناف ندارد.
وی اذعان داشت: در بحث جمع آوری زباله صنف تولیدکنندگان پوشاک، تولیدکنندگانی که در یک مجتمع یا پاساژ فعالیت می کنند و تولیدکنندگانی که در خارج از مجتمع ها بصورت کنار هم مشغول فعالیت هستند عوارض سالیانه که برای جمع آوری زباله از سوی شهرداری از تولیدکنندگان دریافت می شود، یکسان بوده این در حالیکه جمع آوری زباله تولیدکنندگان ساکن در مجتمع ها آسان تر است.
افلاکی همچنین تعداد رسته های شغلی این اتحادیه را 25 رسته شغلی عنوان کرد و افزود: تولید کت و شلوار، مانتو و شلوار، لباس زیر، شال و روسری،گل دوزی روی لباس، پوشاک بچه گانه، پوشاک ورزشی، چادر و مقنعه، دوخت دستکش، لباس عروس، پوشاک آشپزخانه، لباس نظامی، کاپشن، لباس های محلی و غیره از رسته های شغلی اتحادیه صنف تولیدکنندگان پوشاک هستند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک رشت یادآورشد: قانون نظام صنفی این اجازه را به تولید کنندگان پوشاک می دهد که اقدام به فروش محصولات تولیدی خود کنند.
نظر شما