به گزارش خبرنگار مهر، علیاکبر رمضانی صبح يكشنبه در نشست خبري عنوان كرد: سازمان نظام مهندسي خراسان شمالي دو هزار و 637 نفر عضو مهندس دارد كه هزار و 42 نفر از اين تعداد معادل 36 درصد اعضا در رشته عمران فعاليت دارند.
وي افزود: 64 درصد مابقي اعضاي سازمان نظام مهندسي استان در شش رشته ديگر سازمان فعاليت مي كنند.
رمضاني عنوان كرد: در شش ماهه نخست امسال 395 هزار مترمربع نقشه ساختمان توسط نظام مهندسي خراسان شمالي تهيه و به شهرداري ها ارائه شده است.
او با بيان اين كه در نيمه نخست پارسال 408 هزار مترمربع نقشه از سوي نظام مهندسي استان تهيه شده بود، اضافه كرد: از اين نظر امسال ميزان نقشه هاي تهيه شده و ساخت و سازها در استان 17 درصد كاهش داشته است.
به گفته رمضاني اين كاهش به دليل خارج شدن مسكن هاي مهر از چرخه ساخت و ساز روي داده است.
وي همچنين از كاهش احداث ساختمان هاي با اسكلت بتني در استان خبر داد و افزود: در حالي كه سال گذشته 89 درصد از ساختمان هاي خراسان شمالي با استفاده از اسكلت بتني ساخته مي شد اين ميزان امسال به 78 درصد كاهش يافته است.
اين مسئول افزود: ميانگين زيربناي هر پروژه در استان هم در نيمه نخست امسال به نسبت مدت مشابه پارسال كاهش يافته به گونه اي كه اين ميزان پارسال 557 مترمربع بود اما امسال به 512 مترمربع كاهش يافته است.
وي عنوان كرد: اين كاهش نيز به دليل خارج شدن مسكن هاي مهر از چرخه ساخت و ساز روي داده چرا كه پروژه هاي مسكن مهر زيربناي بالايي داشته و در ميانگين زيربناي كل پروژه ها، تاثير زيادي داشت.
رشد 65 درصدي آموزش اعضاي نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي
رمضاني در ادامه يكي از اهداف ماده دو قانون نظام مهندسي ساختمان را آموزش مهندسان عضو اين سازمان ذكر و اظهار كرد: در اين راستا در نيمه نخست امسال شش هزار و 345 نفرساعت آموزش به اعضاي سازمان ارائه شد.
وي با اشاره به اين كه اين ميزان به نسبت مدت مشابه پارسال 65 درصد افزايش داشته است، گفت: در نيمه اول پارسال سه هزار و 860 نفر ساعت آموزش به اعضاي سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي داده شده بود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی در بخش ديگري از سخنان خود به عملكرد شوراي انتظامي اين سازمان پرداخت و افزود: اين شورا به تخلفات احتمالي مهندسان عضو رسيدگي مي كند.
وي با بيان اين كه امسال شمار پرونده هاي وارد شده به اين شورا به نسبت مدت مشابه پارسال كمتر شده است، افزود: در نيمه نخست پارسال 47 پرونده وارد اين شورا شده بود در حالي كه اين ميزان در مدت مشابه امسال به 41 پرونده كاهش پيدا كرده است.
طرح مسكن مهر از نظر زمان بندي و بودجه اشكال داشت
رييس سازمان نظام مهندسي خراسان شمالي در ادامه با اشاره به اجراي طرح مسكن مهر در كشور گفت: اين طرح به لحاظ محتوايي مناسب بود اما به دليل اين كه در اجراي آن دو مسئله بودجه و زمان بندي به درستي لحاظ نشده بود، كيفيت آن نيز تحت تاثير قرار گرفت و نتيجه حاصل شده با انتظارات مردم همخواني نداشت.
به گفته رمضاني زمانبندي دو و سه ساله و در برخي موارد يك ساله براي اتمام پروژه هاي مسكن مهر و بودجه بندي بر اساس اين زمان، اشتباهي مديريتي بود كه روند احداث اين واحدها را با مشكل روبرو كرد و خواه ناخواه بر روي كيفيت ساختمان ها نيز تاثير گذاشت.
نظر شما