به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی کرباسیان در نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تهران ابتدا عنوان کرد که دولت یازدهم در شرایط فعلی با مشکلات اساسی به یادگار مانده از دولت قبل روبه رو است.
وی از تعبیر «صاف کردن گرفتاریها» استفاده کرد و افزود: در حال حاضر 60 درصد از وقت و زمان من در ایمیدرو به صورت روزانه صرف برطرف کردن مشکلات به جا مانده از دولت قبل می شود.
کرباسیان در عین حال تصریح کرد: از جمله مشکلات، واگذاریهایی است که اتفاق افتاده به گونه ای که در یک مورد، با واگذاری و انتقال 18 هزار و 500 میلیاد تومان از اموال ایمیدرو به نهادهای غیرتخصصی مواجه هستیم و باید برای آن چاره ای بیندیشیم.
وی خبر داد که 7 میلیارد دلار پروژه نیمه تمام، پیش روی ایمیدرو است که به گفته کرباسیان، بودجه ای نیز برای آن وجود ندارد. معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت همچنین عنوان کرد: منابع درآمدی ما در ایمیدرو عملا حذف شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش، به تصمیمات اخیری که در دولت یازدهم منجر به دستورالعمل و مصوبه شده، اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از مصوبات جدی این بوده که منابع مالی به دست آمده از 70 درصد خصوصی سازی ها به حوزه توسعه بازگردد، گفت: از دیگر مواردی که در اصلاح قانون بودجه 92 نیز لحاظ شده، این است که از محل حقوق دولتی معادن، به نهادهای حمایتی از جمله صندوق بیمه و نیز حوزه اکتشاف کمک شود.
کرباسیان سپس خطاب به فعالان اقتصادی حاضر در نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: دولت یازدهم تا به اینجا نشان داده که حساب ویژه ای روی کمک و همیاری بخش خصوصی باز کرده است که انتصاب رئیس اتاق بازرگانی ایران به سمت ریاست دفتر رئیس جمهور گواه آن است، بنابراین انتظار دولتمردان و از جمله من این است که فعالان بخش خصوصی خود را محدود به مصوبات اخیر دولت نکنند و با ارائه راهکارها و پیشنهادها به دولت و وزارتخانه ها، دولت یازدهم را در مسیر پرسنگلاخی که پیش رو دارد، همراهی کنند.
وی در ادامه درخواست دیگری را نیز مطرح کرد و آن برخورد تهاجمی و جدی تر بخش خصوصی با مقوله تحریم است. کرباسیان گفت: اینگونه نباشد که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دست روی دست گذاشته و منتظر بمانند که دولت در برخورد با تحریمها چه خواهد کرد بلکه در این راه به تکلیف خود عمل کنید. او افزود: بخش خصوصی باید فعال شود، آن هم نه به شکل سیاسی بلکه اقتصادی.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت، یکی از مشکلات عمده بخش معدن در کشور را موضوع ماشین آلات این بخش عنوان کرد و با بیان اینکه برخی از ماشین آلات حوزه معدن در ایران قابل ساخت نیست، افزود: به تازگی با مدیر عامل شرکت هپکو جلسه داشتم که او اظهار داشت که این شرکت در شرایط فعلی قادر به تولید ماشین آلات و تجهیزات نیست.
کرباسیان سپس به مصوبه دولت اشاره کرد و صدور مجوز واردات ماشین آلات دست دوم را در راستای تسهیل و کاهش مشکلات این بخش دانست. براساس یکی از بندهای مصوبه رفع موانع تولید و سرمایه گذاری، «بازنگری در ضوابط واردات ماشین آلات دست دوم صنعتی،معدنی،راهسازی،تخلیه و بارگیری،واگن باری و مسافری و ماشین آلات کشاورزی با عمر کمتر از پنج سال جهت تسهیل در اجرای پروژه های تولیدی» در دستورکار قرار گرفته است.
وی، دومین معضل و گرفتاری فعلی بخش معدن را نقدینگی عنوان کرد. او گفت: باید در رفع این مشکل جدی، همه دست به دست هم دهیم تا تسهیلات با نرخ مناسب و نه 26 و 27 درصد در اختیار کارآفرینان قرار بگیرد. در این خصوص باید دولت و بخش خصوصی تمام فکر و اندیشه خود را روی هم گذاشته و به نتایجی دست پیدا کنند که تسهیلات بانکی با زمان مناسب بازپرداخت و حداقل پیش پرداخت در اختیار فعالان حوزه معدن قرار بگیرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش، بحران جدی دیگری که به زعم وی، گریبان حوزه معدن کشور را گرفته، وضعیت حمل و نقل و راه آهن کشور عنوان کرد. او افزود: اخیرا با مدیرعامل راه آهن دیدار داشتم. ایشان گزارشی از وضعیت راه آهن کشور ارائه داد که کاملا نگران کننده است به گونه ای که برای جابه جایی و حمل مواد معدنی با بحران مواجه هستند و با وجود داشتن خطوط راه اهن که ظرفیت 100 واگن را دارد اما خطوط راه آهن در کشور با 30 واگن فعال است.
وی همچنین به هفت طرح فولادی که به یادگار از دولت قبل بلاتکلیف مانده، اشاره کرد و گفت: این هفت طرح فولادی براساس تصمیمی که مدیران قبلی اتخاذ کردند، یکی به شرق است و دیگری به غرب که حمل و نقل و جابه جایی مواد معدنی برای این واحدها را با مشکل جدی رو به رو می کند.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بانکها اشاره کرد و برای رفع مشکلات به وجود آمده میان بانکها و بخش تولید کشور، پیشنهاداتی را مطرح کرد. کرباسیان، یک راهکار را کاهش میزان سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی عنوان کرد.
وی افزود: این تجربه موفق یک بار در زمان مرحوم نوربخش اتفاق افتاد که نتایج مثبتی نیز به همراه داشت. وی در عین حال یادآوری کرد: نرخ رشد 7 درصد اقتصادی که در زمان دولتهای قبل از نهم و دهم اتفاق افتاد، نتیجه جسارتهایی که در دولتمردان آن زمان به خرج دادند.
نظر شما