به گزارش خبرنگار مهر، هیئات مذهبی از مکان هایی است که با فرا رسیدن ماه محرم مردم مسلمان و شیعه ایران برای عزاداری و سوگواری حضرت ابا عبد الله حسین (ع) و یاران ایشان در آنجا جمع می شوند و با نوحه سرایی و مداحی در سوگ سرور و سالار شهیدان می نشینند.
مردم دیار دارالمومنین همدان نیز با فرارسیدن محرم و عزاداری امام حسین (ع) تمام خیابان ها و کوچه های شهر را سیاه پوش می کنند و برای برپایی مراسم عزاداری شهیدان کربلا در هیئات مذهبی گردهم می آیند.
اما شور و تب و تاب انجام مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان ابا عبدالله (ع) در بین خواهران همدانی و به ویژه هیئات مذهبی خواهران از خصویت خاصی برخوردار بوده و خواهران همدانی همواره پا به پای مردان در مراسم عزاداری حضوری گسترده دارند.
شهرستان همدان دارای 480 هیئت مذهبی ثبت شده است که از این تعداد 440 هیئت ویژه براداران و 40 هیئت نیز ویژه خواهران است و در این ایام میزبان بانوان سوگوار اباعبدالله الحسین هستند.
در ماه محرم عشق به امام حسین (ع) به اوج خود می رسد
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بوی ماه محرم در تمام سال برای هیئات مذهبی وجود دارد اما با نزدیک شدن ماه محرم تب و تاب و بی قراری خاصی در بین هیئات مذهبی به وجود می آید.
طیبه رنجبران با بیان اینکه در ماه محرم عشق و محبت به امام حسین (ع) بین خادمین هیئات به اوج خود می رسد، عنوان داشت: با توجه به عنایت خداوند و امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) برنامه زیارت عاشورا یکی از برنامه های اصلی هیئت خواهران خادم الزهرا (س) است.
وی با اشاره به اینکه برنامه های این هیئت در ماه محرم به اوج خود می رسد، بیان داشت: هیئت خادم الزهرا(س) یکی از هیئت های فعال همدان بوده و در تمام طول سال برنامه های مختلفی را در اعیاد و عزاداری ها برگزار می کند.
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) ادامه داد: برنامه ریزی برای ماه محرم در هیئت خادم الزهرا (س) قبل از غدیر آغاز شده و بعد از غدیر خادمین هیئت از صبح تا عصر برای برپایی مراسم عزاداری ابا عبدالله حسین (ع) آماده می شوند.
رنجبران با اشاره به اینکه فعالیت خواهران از آماده سازی پرچم گرفته تا برنامه ریزی برای ایام ماه محرم است، افزود: برنامه های خاصی در دهه محرم در این هیئت انجام شده که امسال نیز قبل از محرم فضای هیئت دیوار نویسی شده است.
وی در ادامه سخنانش گفت: پرچم نویسی، غبار روبی و پخش یک سری برگه های تبلیغی در شهر همدان از جمله اقدامات هیئت خادم الزهرا (س) قبل از ماه محرم است.
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) با بیان اینکه این هیئت جزو هیئات صرفا منطقه ای نیست، اظهار داشت: به لطف و عنایت خداوند هیئت خادم الزهرا(س) از تمام استان همدان پذیرای میهمانان و عزاداران حسینی است.
میهمانان هیئت خادم الزهرا از تمام استان هستند
رنجبران در این مورد گفت: حضور خواهران از تمام مناطق شهر علاوه بر لطف اهل بیت (ع) به دلیل رعایت چهار چوب لازم برای هیئت ها بوده که از سوی علما اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه این هیئت دارای 25 نفر هیئت امنا است، بیان داشت: تمام هزینه های این هیئت از سوی خیرین و نذورات مردمی و بدون اعلام عمومی تامین می شود.
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) با بیان اینکه همه ثروت های دنیا برای اهل بیت(ع) خلق شده است، گفت: تفاوت این هیئت با دیگر هیئات های خواهران این بوده که مستمعین آن از سراسر شهر بوده و در مراسم عزاداری تعداد میهمانان این هیئت به سه هزار نفر می رسد.
رنجبران با بیان اینکه بیش از 80 درصد مستمعین هیئات جوان ها هستند، افزود: با توجه به تعداد میهمانان هیئت حتی تمام راه پله ها و یا راهروها و حیاط هیئت برای اسکان عزاداران و میهمانان فرش می شود.
وی با اشاره به اینکه فضا در تمام هیئت ملکوتی بوده و مورد عنایت اهل بیت (ع) است، بیان داشت: اینکه چه کسی در کجای هیئت می نشیند مهم نبوده بلکه آن فضا و حس و حالی که برای فرد به وجود می آید مهم است.
تغذیه درست فکری چارچوب اصلی یک هیئت است
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) با اشاره به اینکه همه مبلغان و مداحان وسخنرانان هیئت خادم الزهرا (س) از اساتید هستند، ابراز داشت: یکی از مهمترین ساختار ها و چهار چوب های هیئت تغذیه فکری و بحث منبر بوده که از افراد صاحب فن در زمینه های مختلف مداحی و سخنرانی استفاده شود.
طیبه رنجبران اظهار داشت: اینکه هیئت ها در طول محرم به دنبال رفع آسیب های حوزه مداحی هستند اشتباه بوده چرا که باید در طول سال این کار انجام شود.
وی با اشاره به اینکه شناخت آسیب ها و شبهات موجود در سخنرانی ها و مداحی ها باید در طول سال انجام شود، بیان داشت: ماه محرم همه مجله ها، روزنامه ها و یا ادارت و ارگان ها به نبال آسیب شناسی در این حوزه هستند که اشتباه است.
مسئول هیئت خواهران خادم الزهرا (س) در این مورد گفت: آسیب شناسی در حوزه مداحی و تبلیغ باید در طول سال انجام شده و در دهه محرم به دنبال برگزاری مراسم عزاداری بدون هیچ شبهه و انحرافی باشیم.
رنجبران ادامه داد: اما متاسفانه بررسی آسیب ها و معضلات در این حوزه به ماه محرم موکول شده که با پایان یافتن محرم فراموش می شود.
وی اظهار داشت: همایش ها و برنامه هایی که برای مداحان برگزار شده تخصصی نبوده و مسئولان در کنترل برنامه و نحوه برگزاری مراسم عزاداری بسیار موثر هستند.
بیان آداب درست مسلمانی وظیفه هیئات مذهبی است
عضو هیئت امنای هیئت خواهران خادم الزهرا (س) نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه فعالیت خود را از سال 1381 در هیئت آغاز کرده است، اظهار داشت: بنده فعالیت های مختلفی را مانند انجام کار های فرهنگی، آماده سازی مکان هیئت برای مراسم مختلف اعیاد و عزاداری و مشاوره با مسئولین هیئت را انجام می دهم.
طاهره رنجبران با اشاره به اینکه هیئات نقطه اتصال مردم با اهل بیت(ع) هستند، ابراز داشت: ارتباط پی در پی و سالم و درست مردم با هیئت و حضور آنها در مراسم اهل بیت(ع) تاثیر زیادی در زندگی، اعتقادات و معنویات مردم می گذارد.
وی در ادامه گفت: وظیفه هیئت بیان واقعی و درست آداب مسلمانی طبق الگوی ارائه شده اهل بیت(ع) و احیای امر به معروف و نهی از منکر و دستورات اهل بیت (ع) است.
عضو هیئت امنای هیئت خواهران خادم الزهرا (س) با اشاره به اینکه مردم استقبال زیادی از برپایی مراسم زیارت عاشورا در هیئت خادم الزهرا (س) دارند، بیان داشت: بیشتر شرکت کنندگان در این مراسم جوانان بوده و تاثیر آن برروی آنها زیاد است.
طاهره رنجبران گفت: با فرا رسیدن ماه محرم اعضای هیئت فعالیت های مختلفی را مانند آماده سازی مکان، خرید ملزومات پذیرای و فرهنگی، تبلیغات مراسم و آماده کردن مطالب لازم برای برگزای مراسم را انجام می دهند.
پرواضح است که هیئتهای مذهبی در حفظ و صیانت از ارزشهای اهل بیت(ع) نقش موثری دارند که با مدیریت صحیح و درایت لازم برای ترویج و گسترش اسلام ناب محمدی(ص)، پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و حمایت از منویات مقام معظم رهبری گام بردارد.
نظر شما