سهیل جهانبیگلری درباره اقتباس آثار سینمایی در حوزه دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: در حوزه سینمای دفاع مقدس در بخش اقتباس جای کار بسیاری وجود دارد. ادبیات این بخش در سالهای اخیر توانسته در تیراژ وسیع چاپ و خوانده شود و نظر منتقدان و محافل تخصصی ادبیات را به خود جلب کند بنابراین این قابلیتها برای سینمای ایران فرصتی است تا آثاری که با موضوع دفاع مقدس ساخته میشوند، غنیتر و کاملتر شوند.
وی ادامه داد: از زمانی که فعالیتم را در حوزه هنری شروع کردهام با توجه به جای خالی اقتباس از ادبیات دفاع مقدس، روی مطالعه و بررسی این آثار متمرکز شدیم و نگارش چند فیلمنامه سینمایی بر این اساس شکل گرفت. امسال به دلیل کمبود منابع مالی، نرسیدن به فیلمنامه مطلوب و از دست دادن زمان نتوانستیم هیچیک از این فیلمنامهها را به تولید برسانیم اما سال 93 با تغییر شرایط قطعا از میان این آثار، فیلمی را مقابل دوربین خواهیم برد.
جهانبیگلری با اشاره به تولید و ساخت یک مجموعه تلویزیونی با اقتباس از کتاب "دا" بیان کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که حوزه هنری درگیر آن است، ساخت مجموعه "دا" به تهیهکنندگی منوچهر محمدی و کارگردانی همایون اسعدیان است. این مجموعه عظیم در 30 قسمت تولید خواهد شد و در تولید آن از کتاب "دا" کمک گرفته می شود که در سالهای اخیر یکی از محبوب ترین آثار دفاع مقدسی حوزه هنری بوده و بسیاری از سینماگران، منتقدان ادبی و کارشناسان آن را خوانده و تحسین کرده اند.
نگارش فیلمنامه "دا" تا پایان سال به اتمام می رسد
وی درباره جزییات این مجموعه توضیح داد: سیناپس همه قسمتهای مجموعه تحویل سازمان سینمایی سوره شده و نگارش فیلمنامه آغاز شده است. گروهی از نویسندگان برای نگارش فیلمنامه همکاری میکنند و طبق برنامه ریزی های انجام شده فیلمنامه تا آخر سال آماده می شود.
مدیر عامل سازمان سینمایی سوره گفت: در این مجموعه تلویزیونی خرمشهر در فاصله زمانی قبل، حین و بعد از جنگ به تصویر کشیده میشود. با توجه به گذشت سال ها از زمان روایت قصه اصلی، برای بخش هایی از مجموعه دکورسازی انجام خواهد شد. در فصل هایی از سریال جلوه های ویژه رایانهای هم استفاده میکنیم که زمانبر است و باید برای آن برنامهریزی دقیق داشته باشیم. "دا" یک پروداکشن عظیم و پرهزینه است و باید بصورت تخصصی و حرفهای تولید شود. نگاه حاکم بر ساخت این اثر کاملا سینمایی است و مراحل تولید با وسواس از سوی سازمان سینمایی سوره و عوامل پیگیری میشود.
"دا" یک پروژه ملی است و حمایت سازمانها را میطلبد
وی با بیان اینکه مجموعه تلویزیونی "دا" یک پروژه ملی است، اضافه کرد: این مجموعه به دلیل عظمت، اهمیت و وسعتی که دارد یک پروژه ملی است و برای تولید، حمایت نهادها را نیاز دارد تا آن طور که شایسته است به ثمر بنشیند و در روایت بخشهایی از وقایع تاریخ دفاع مقدس موفق باشد.
جهان بیگلری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: منبع اصلی نگارش فیلمنامه کتاب "دا" است اما به دلیل ایجاد جذابیتهای داستانی و بصری، بخشهایی به قصه اضافه شده است که البته از نظر مضمونی و تاریخی از جنس کتاب "دا" است. قطعا هر رسانه مختصات و مخاطبان خاص خود را دارد و زمانی که اثری ادبی به یک مجموعه تبدیل میشود باید به بحث مخاطب و جلب نظر او فکر کرد، بدون آنکه حساسیتها و نگاه حرفه ای را فراموش کنیم.
ساخت مجموعه تلویزیونی "دا" ادای دین به زنان است
مدیر عامل سازمان سینمایی سوره یکی از امتیازهای "دا" را ارائه تصویری تام و کامل از زن مسلمان ایرانی در روزهای نخستین جنگ تحمیلی دانست و افزود: این کتاب بیانگر زندگی زنی است که قهرمانانه و شجاعانه در کنار مردان از دین، باورهای معنوی و سرزمینش دفاع میکند. ساخت مجموعه تلویزیونی "دا" ادای دین به این زنان است که شاید سینما و تلویزیون کمتر به سراغشان رفته و نتوانسته حق مطلب را درباره ایثار و عظمت آنها بیان کند.
جهان بیگلری در پایان خاطر نشان کرد: تیم کارگردان و تهیه کننده "دا" پیشتر در سینما فعالیت مشترک داشتهاند، با توجه به سوابق و سلایق این دو سینماگر و تعلق خاطرشان به قصه و مضمون "دا" امیدوارم این مجموعه یکی دیگر از آثار به یادماندنی کارنامه این دوستان شود.
نظر شما