۲۱ مرداد ۱۳۸۴، ۱۰:۴۹

وزير نفت:

قدم اول براي توسعه فناوري تربيت نيروي انساني است // براي هر مخزن نفت بايد يك پژوهشكده نفتي تاسيس شود // 3400 نفر در رشته هاي مرتبط با صنعت نفت در حال تحصيل هستند

قدم اول براي توسعه فناوري تربيت نيروي انساني است // براي هر مخزن نفت بايد يك پژوهشكده نفتي تاسيس شود // 3400 نفر در رشته هاي مرتبط با صنعت نفت در حال تحصيل هستند

وزير نفت گفت: ايران در منطقه اي كه بيش از دو سوم نفت دنيا را در خود جاي داده قرار گرفته است. بايد در آموزش و پژوهش صنعت نفت سرمايه گذاري كرد. در واقع رمز موفقيت در صنعت نفت چيزي جز سرمايه گذاري در زمينه نيروي انساني، آموزش و پژوهش نيست. فناوري از جنس دانايي است و خريد و فروش نمي شود، بايد آن را در كشور تقويت و توليد كرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، بيژن نامدار زنگنه افزود: در سال 76 كمتر از 150 نفر در بخش بالا دستي نفت فارغ التحصيل داشتيم. اين موضوع براي كشوري كه در زمينه نفت سرمايه گذاري مي كند و خواستار پيشرفت در صنعت نفت هستيم چيزي شبيه به فاجعه بود. در چنين شرايطي صحبت از مديريت ملي، مهندسي و فناوري تنها شعاري بي خاصيت بود.

وي تصريح كرد: كشور ما دومين ذخاير نفت و گاز دنيا را دارد. هيچ كس حق ندرد با دادن شعار در حدود 100 ميليارد دلار از سرمايه اين كشور را هدر دهد.

وزير نفت خاطر نشان كرد: در گذشته درهيچ يك از دانشگاه هاي كشور رشته هاي بالا دستي نفت آموزش داده نمي شد. تنها 6 استاد و عضو هيات علمي در اين رشته ها وجود داشتند. ضمن اينكه در دانشكده نفت همه چيز تدريس مي شد جز رشته هاي بالادستي صنعت نفت. اين در حالي است كه قدم  اول براي توسعه فناوري ملي، داشتن نيروي انساني است.

زنگنه در ادامه افزود: هيچگاه طراحي، مهندسي و برنامه ريزي توليد در زمينه نفت در ايران وجود نداشته است. يكي از افتخارات دولت آقاي خاتمي پروژه هايي است كه در بندر امام و عسلويه در حال انجام است. اتمام اين طرح ها در آمد سالانه كشور را در آينده 40 ميليارد دلار بالا مي برد. همچنين ديگر دستاوردهاي اين دولت تربيت نيروي انساني در جهت توسعه فناوري ملي در صنعت نفت است.

وي يادآور شد: در حال حاضر برترين دانشگاه هاي كشور وارد صنعت نفت شده اند. در سطح ليسانس، فوق ليسانس و دكتري در اين دانشگاه ها دانشجو پذيرش مي شود. در صنعت نفت در درجه اول بايد بايد مديران و مهندسان باهوش و متخصص داشته باشيم كه با تربيت نيروي متخصص در دانشگاه هاي كشور، اين مهندسان و مديران باهوش و متخصص وارد صنعت نفت خواهند شد.

دكتر زنگنه اظهار كرد: با اجراي طرح هايي كه در جهت تقويت نيروي انساني انجام شده است، در حال حاضر نزديك به 3400 نفر در رشته هاي مرتبط با نفت در حال تحصيل هستند.

وي تصريح كرد: بايد نيروي انساني را در نهادهاي فرهيخته سامان دهيم تا درآمد بالايي در كشور داشته باشيم. كشور ما در منطقه اي كه بيش از دو سوم نفت دنيا را در خود جاي داده است قرار گرفته است. بايد در آموزش و پژوهش صنعت نفت سرمايه گذاري كرد. در واقع رمز موفقيت در صنعت نفت چيزي جز سرمايه گذاري در زمينه نيروي انساني، آموزش و پژوهش نيست. 

وي خاطرنشان كرد: در كشور نزديك به 40 مخزن نفتي وجود دارد. بايد براي هر يك از اين مخازن يك پژوهشكده نفتي تأسيس شود. هر يك از اين مخازن مي توانند براي دانشجويان صدها پروژه و پايان نامه را به ارمغان بياورند. سرمايه اي كه صرف پژوهش در صنعت نفت مي شود در برابر درآمدي كه به وسيله پژوهش از صنعت نفت توليد مي شود، ناچيز است.

وزير نفت در پايان يادآور شد: صنعت نفت در كشور بايد به صورت مهندسي و علمي اداره شود. فناوري از جنس دانايي است و خريد و فروش نمي شود، بايد آن را در كشور تقويت و توليد كرد.

کد خبر 217085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha