۲۱ مرداد ۱۳۸۴، ۱۰:۵۶

ايران خودرو اعلام كرد:

پژو آريان در 14 نوع به 37 بازار هدف صادر مي شود//ايران خودور سالانه 500 ميليارد تومان براي بودجه عمومي كشور درآمد زايي دارد

پژو آريان در 14 نوع به 37 بازار هدف صادر مي شود//ايران خودور سالانه 500 ميليارد تومان براي بودجه عمومي كشور درآمد زايي دارد

گردش مالي ايران خودرو سالانه 15 هزارميليارد تومان است كه به اين ترتيب اين شركت سالانه بطور متوسط 500 ميليارد تومان به بودجه عمومي كشوركمك مي كند.

به گزارش خبرگزاري مهر، گروه صنعتي ايران خودرو با ارسال گزارشي تحولات سه سال اخير اين شركت را تشريح كرد.

در اين گزارش آمده است:ايران خودرو تنها خودروساز خاورميانه است كه دربهارسال 84 به جرگه 15 خودروساز بزرگ دنيا هم به لحاظ برند اختصاصي( سمند) و هم تنوع توليد و همچنين تيراژ توليد بالاي 570 هزار دستگاه سواري در سال پيوست.

 ايران خودرو در سال 81 براي نخستين بارسمند را در يك مدل معمولي به بازارداخلي خودروعرضه كرد كا تا سال 82 نيزهمين يك مدل توليد و به بازارعرضه شد، اما در سال 83 با انجام تعدادي پروژه هاي تحقيقاتي در مركزطراحي و توسعه محصولات جديد گروه صنعتي ايران خودرو، تنوع مدل هاي سمند به پنج مدل ال ايكس، ايي ال، معمولي، فرمان راست و سمند گازسوزرسيد.

به گزارش"مهر"، همچنين در سال 84 كار توليد و عرضه سمند در 10 مدل در دستوركاراين گروه قرارگرفت كه شامل ال ايكس، اي ال، معمولي، فرمان راست، گازسوز، سرير، اتوماتيك سمند 1600 ، سفارشي و صادراتي مي شود.

اين درحالي است كه در مدت ياد شده دو مدل معمولي و ايي ال ايكس خودروي پژو پارس و جهارمدل از خودروي پژو 206كه اين خودرو سهم قابل ملاحظه اي از بازارجهاني خودرورا به خود اختصاص داده است توسط گروه صنعتي ايران خودروبه بازارعرضه شده است.

اين گزارش حاكي است: كارطراحي مشترك يك نوع از پژو 206 صندوقدار بنام آريان  در دستور كار اين گروه قرار دارد كه در شهوريورماه سالجاري در نمايشگاه معتبر بين المللي فرانكفورت آلمان مورد بهره برداري قرارخواهد گرفت و درزمستان امسال توليد آن آغاز مي شود.

آريان قرار است بعنوان نخستين محصول مشترك ايراني، فرانسوي در 14 نوع مختلف توليد شده و به 37 بازارهدف عرضه شود كه درحال حاضرسالن هاي ويژه توليد اين خودرو آماده بهره برداري شده است. 

بر اساس اين گزارش، گروه صنعتي ايران خودرو براي ايجاد زمينه هاي حضوردربازارهاي جهاني و قرارگرفتن در رده خودروسازان بزرگ جهان و همچنين پاسخ به نيازبازارداخلي، با يك برنامه ريزي زمانبندي اقدام به افزايش تيراژ توليد كرد و توانست تيراژتوليد را از سال 81 با 300 هزارو 300 دستگاه سواري به 517 هزارو 422 دستگاه در سال 83 رسانده و براي سال 84 نيزبر روي رقم 605 هزار دستگاه هدف گذاري كرده است.

هم اكنون ايران خودرو از هدف 605 هزار دستگاه در سال 84 طي چهار ماه اول موفق شده است به ركورد 166 هزارو 115 دستگاه رسيده، اين ميزان براي ايران خودرو ديزل نيز قابل توجه بوده است بطوري كه از شش هزارو 693 دستگاه به 17 هزارو 676 دستگاه در سال 83 رسيد و براي سال 84 نيزتيراژ بالاي 22 هزار دستگاه پيش بيني شده است.

به گزارش"مهر"، در بخش خدمات پس از فروش ، گروه صنعتي ايران خودرو از سال 81 تا كنون تعداد نمايندگي هاي مجاز خدمات پس از فروش خود را از 480 به 610 واحد افزايش داده است و اين گروه قصد دارد تا پايان امسال تعداد نمايندگي ها مجازخدمات پس از فروش خودرا به 800 واحد برساند.

بر اساس اين گزارش، طراحي و ساخت موتور ملي بعنوان نخستين موتور و قواي محركه است كه از دو سال پيش در ايران خودرو پي گيري شده و از مرحله طراحي به توليد انبوه مي رسد و منطبق با شرايط محيطي و پايه گاز سوز طراحي شده است را مي توان از جمله تحولات  سه ساله گروه صنعتي ايران خودروذكر كرد.

در اين ميان ، طراحي و ساخت اتوبوس ملي با استانداردهاي روزنيزدر دستور كاربرنامه يال 84 ايران خودرو ديزل قرارگرفته است.

اين شركت موفق شده در سال 83 هزينه هاي خودرا تا سقف 120 ميليارد تومان كاهش دهد و همچنين با هدف كوچك سازي بدنه گروه، طي سه سال گذشته بين 50 تا70 ميليارد تومان از سهام شركت هاي تابعه خودرا دربازار بورس اوراق بهاداربه فروش رسانده است.

 صادرات اين شركت از ميزان بالغ بر 25 ميليون و 900 هزارو 935 دلاردر سال 81 ، طي مدت سه سال از مرز59 ميليون دلار گذشت و مهمتر آنكه صادرات سواري كه درسال 81 اندكي بيش از10 ميليون و 600 هزاردلار بود در چهارماهه نخست امسال به 11 ميليون و 517 هزاردلار رسيد.

اين درحالي است كه با ورود206 آريان به بازار جهاني و وجود تقاضا در 37 كشورهدف، ميزان صادرات ايران خودروافزايشي قابل توجه خواهد داشت.

ايران خودرودر راستاي شيوه جديدي از صادرات، مذاكرات با سوريه را از سال 82 آغاز كرده و در سال 83 به بار نشست و براي اولين باركلنگ احداث كارخانه سمند درخارج از مرزهاي ملي به زمين زده شده و اكنون درحال آماده سازي و نصب خطوط توليد است كه براساس پيش بيني ها تا اوايل امسال كارتوليد در اين كارخانه آغاز مي شود.

اين گزارش مي افزايد: مذاكرات با ونزوئلا و چين نيزنتيجه داد و منجر به عقد قراردادهايي در اين زمينه شد كه بزودي اقدامات نهايي براي آغاز احداث سايت توليد سمند در اين كشورها شروع مي شود.

همچنين مذاكرات با مصرو روسيه براي توليد مدل هايي از سمند كه متناسب با شرايط آب و هوايي اين كشورها باشد، درجريان است و به مراحل نهايي نزديك شده است بطوري كه ساخت سمند براي روسيه با نام سمند شمال بزودي در ايران خودرو آغاز مي شود.

در اين ميان، كشورهايي از جمله سنگال، اوكراين و عراق نيزخواستار احداث خط توليد سمند يا صادرات آن هستند و مهمترآنكه سمند در تركيه نيز متقاضياني پيدا كرده است كه يك شركت تركي تقاضاي نمايندگي سمند را با درخواست تعداد زيادي از اين خودرو در كشورش ارايه كرده است.    

 

   

 

کد خبر 217130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha