۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۶:۰۴

گزارش خبری/

آیین نکوداشت آیت الله خاتمی برگزار شد/ امید به شکست طلسم غربت فرهنگ در زنجان

آیین نکوداشت آیت الله خاتمی برگزار شد/ امید به شکست طلسم غربت فرهنگ در زنجان

زنجان - خبرگزاری مهر:نخستین بار در تاریخ زنجان، سنت شکنی در استان صورت گرفت و آئین نکوداشت بزرگی از جمع کثیر علما و بزرگان زنجان برگزار شد که امید است این روند تکرار شود تا جامعه و قشر جوان زنجان با مشاهیر و ذخایر عظیم فرهنگی و علمی خود آشنا شوند تا طلسم غربت فرهنگی استان زنجان شکسته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، استان زنجان خاستگاه بزرگان و چهره ای فرهیخته ای در عرصه های مختلف علمی،فرهنگی و سیاسی و اجتماعی است مشاهیر و بزرگانی که همواره در فرایند سالها ناشناخته مانده اند و عدم قدرشناسی این بزرگان همواره نسل‌های مختلف را با گذشته غنی و مشاهیر و علمای خود در غربت عظیمی فرو برده است.

مراسم نکوداشت هفتاد و پنجمین سال تلاش اخلاق و تواضع آیت الله حاج شیخ محمدتقی خاتمی و نیم قرن شاگردپروری وی، با حضور جمعی از علما، طلاب و معتمدین استان برگزار شد.

آیت‌الله سیدمحمد حسینی‌زنجانی فرزند ارشد مرحوم حضرت آیت الله سید عزالدین حسینی مرجع فقید شیعیان و بسیاری از علمای استان در این آئین نکوداشت حضور داشتند.

 نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان که برادرزاده آیت‌الله حاج‌شیخ محمدتقی خاتمی است هم خاطرات خود از دوران کودکی پرداخت و عطوفت بیش از حد این عالم ربانی را نکته‌ای بسیار برجسته دانست که برای شاگردان و اطرافیان وی قابل لمس بود.

استقبال از این آئین نکوداشت به حدی بود که سالن فرهنگسرای امام خمینی(ره) شهر زنجان محل برگزاری شهر زنجان ممالو از جمعیت بوده که در این میان حضور چهر های جوان بیشتر نمایان بود.

ظهر پنج شنبه در مراسم نکوداشت هفتاد و پنجمین سال تلاش آیت‌الله حاج شیخ محمدتقی خاتمی و نیم قرن شاگردپروری، این عالم وارسته و استاد حوزه علمیه گفت: باید سعی کرد تواضع را در هیچ یک از زمان ها از دست نداد، به واجبات عمل و از اعمال حرام خودداری کرد.
آیت الله حاج شیج محمدتقی خاتمی با تاکید بر اینکه باید فرد عالم با عمل باشد افزود: این‌گونه نباشد که به دیگران توصیه اخلاقی بدهیم ولی خود در عمل به گفته‌هایمان عمل نکنیم.

 وی ادامه داد: یکی از توصیه‌های اخلاقی این است که خود را از حرام دور کرده و به واجبات عمل کنیم و در هیچ شرایطی خداوند را فراموش نکنیم.

 استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خدا را در هیچ کاری فراموش نکنیم افزود: دعا کنیم خدا ما را به خودمان وانگذارد و هدایتمان کند.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه سعی کنیم از یاد خدا غافل نشویم، این مسیر را سیره تمام علمای دینی در گذشته عنوان کرد افزود:  سعی کنیم در حرفها، کارها و رفتارهایمان خدا را همواره به یاد داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید سعی شود در رفتار و حرکات خدا را فراموش نکنیم، افزود: امیدواریم هیچ‌گاه از یاد خداوند غافل نشویم و در هر بخشی از زندگی به این موضوع توجه داشته باشیم.

همچنین نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه علما و مجاهدان فی‌سبیل‌الله از نظر منزلت و مقام نزدیک ترین افراد به پیامبران هستند، ابرازکرد: این دو ویژگی در وجود آیت‌الله خاتمی مشاهده می‌شود.

 حجت‌الاسلام‌ علی خاتمی افزود: برخورد بی‌ریا و صمیمانه این عالم ربانی با شاگردان و اطرافیان مثال‌زدنی است و این‌گونه سجایای اخلاقی باید در جامعه شناسانده شود.

 وی به برپایی مراسم نکوداشت آیت‌الله حاج شیخ محمدتقی خاتمی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با برپایی چنین مراسمی شرایط را برای آشنا کردن مردم استان با علما و فضلای زنجان فراهم کنیم.

استادی به مثابه شغل، هنر یا رسالت

یکی از شادگردان آیت‌الله خاتمی با ارایه مقاله‌ای تخت عنوان" استادی به مثابه شغل، هنر یا رسالت" گفت: آیت‌الله خاتمی نگاه خاصی به مقام استادی داشتند و در کنار مدرس بودن، به عنوان مربی نیز در هر شرایطی با طلبه‌ها همراهی می‌کردند.

حجت‌الاسلام فیرهی خودگردانی آموزشی در حوزه یکی از روش‌های تدریس این عالم ربانی بود که نتایج بسیار در خوری را به همراه داشت و همواره شاگردان ایشان این موضوع را یکی از جذابیت‌های تدریس می‌دانستند.

وی روشن‌بینی و آینده‌نگری را از دیگر ویژگی بارز آیت‌الله خاتمی عنوان کرد که در مقاله ارایه شوده به آن به‌طور مفصل پرداخته شده است.

همچنین معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی و شاگرد آیت الله خاتمی،  با ارایه مقاله‌ای تحت عنوان "اعتماد متقابل مربی و متربی در زندگی استاد خاتمی" گفت: هر جامعه ای دارای دو ستون اصلی و تزئینی است و به حتم باید برای در امان ماندن از بلاها و اتفاقات پیش رو، به این ستون های اصلی تکیه کرد.

سید زین‌العابدین مصفوی افزود: آیت الله محمد تقی خاتمی با تواضعی که داشتند و اعتمادی که میان خود و شاگردان برقرار کرده بودند، فضای مناسبی برای جلب علاقه مندان به علم و دانش در حوزه های عمیه ایجاد کرده بودند.

سید زین العابدین صفوی ادامه داد: علما و دانشمندان ستون‌های اصلی و تکیه گاه مناسب در جامعه هستند و باید از وجود آنان نهایت بهره‌برداری را داشت.

وی ادامه داد: علما و حوزه‌های علمیه به‌عنوان تکیه‌گاه‌های اصلی جامعه به‌شمار می‌آیند که در شرایط حساس به جایگاه آنها پی می‌بریم.

 حجت الاسلام صفوی افزود نقش علما در ایام تزلزل مشخص می‌شود و آیت‌الله خاتمی این جایگاه را برای شاگردانش دارد و اعتماد دو طرفه‌ بسیار  عمیقی بین ایشان و شاگردانش وجود دارد که قبل وصف نیست.

وی با تاکید بر اینکه آیت‌الله خاتمی همه زندگی را در اختیار شاگردانش می‌گذارد، تصریح‌کرد: این اعتماد باعث می‌شود که شاگردان و طلاب نیز به استادشان اعتماد داشته باشند.

حجت الاسلام صفوی  به تواضع آیت‌الله خاتمی درهمه بخش‌های زندگی‌شان اشاره کرد و یادآورشد: این تواضع تنها منحصر به حوزه نبود و در هرجایی از زندگی وی می‌توان این اخلاق حسنه را مشاهده کرد.

حجت‌الاسلام‌ کریم خان‌محمدی با ارایه مقاله "مختصات شخصیتی استاد"، سهل‌گیری آیت‌الله خاتمی را در مواجه با اطرافیان بسیار بارز دانست و افزود: این سهل‌گیری باعث می‌شد که شاگردان وی براحتی با ایشان ارتباط برقرار کنند.

استاد خاتمی سرمایه معنوی انسانی و اجتماعی

همچنین حجت‌الاسلام یوسف فتحی نکوداشت عنوان مقاله خود را "استاد خاتمی سرمایه معنوی انسانی و اجتماعی" عنوان کرد و گفت: هر چیزی به جامعه نفع برساند سرمایه به‌حساب می‌آید. ایشان مورد اعتماد هستند و مومن به معنای واقعی که موفق شده‌اند 700 شاگرد را در طول دوران تدریس خود تربیت کنند.

 وی ادامه داد: ایشان هرچه آموخته‌اند به آن عمل کرده و دیگران را در این راه ترغیب کرده‌اند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان زنجان گفت: یکی از برنامه های شورای فرهنگ عمومی تجلیل از اساتید و فرهیختگانی است که نقش برجسته ای در تربیت مردم و افراد شاخص جامعه داشته‌اند.

ابراهیم قاسمی افزود: جامعه شناسان معتقدند برای تربیت افراد شایسته در جامعه باید سه اصل عبادت، مطالعه و ورزش در راس تمام برنامه ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: آیت الله خاتمی همواره این سه موضوع را علاوه بر آنکه خود در برنامه های روزانه رعایت می کردند، توصیه آن به شاگردان را در کلاسها مورد توجه قرار می داد.

قاسمی افزود: برای رشد هر جامعه ای فقط سرمایه اقتصادی کافی نیست و وجود سرمایه های اجتماعی و معنوی را بسیار با ارزش تر از سرمایه های اقتصادی برای تعالی جوامع است.

دبیر نکوداشت مقام آیت الله خاتمی گفت:  این مراسم برای بزرگداشت و تجلیل از 75 سال خدمت خالصانه و گمنامانه این عامل وارسته در عرصه علم و دین برگزار می شود.

حجت الاسلام بیت الله بیات با بیان اینکه آیت الله خاتمی از سن 13 سالگی وارد حوزه علمیه شده و تا کنون در این مسیر همچون دریایی مواج در تلاش و تکاپو بوده است افزود: این عالم وارسته 75 سال عمر خود را صرف تعلیم و تعلم کرده و در این مسیر خدمات ارزنده ای را به افراد جویای علم و دانش ارائه کرده است.

وی ادامه داد: این عالم و دانشمند دین، طی دوران تدریس خود در حوزه های علمیه موفق به تربیت حداقل 800 نفر از افرادی شده که هم اکنون یا در گذشته خدمات شایان ذکری را برای جامعه اسلامی ارائه کرده و می کنند.

بی شک شهر و استان زنجان خاستگاه بزرگان مشاهیر و علمای بزرگ و فرهیخته زیادی است و دانشمندان بزرگی از استان زنجان در عرصه های مختلف پاته به عرصه گذاشته اند، متاسفانه عدم شناخت صحیح و عدم معرفی شدن بزرگان و مشاهیر استان زنجان موجب شده بزرگان و دانشمندان زنجانی و داشته های فرهنگی استان زنجان به نام سایر استانها مصادره شده و بیا در گمنامی به سر برند.

امید است برگزاری آئین نکوداشت آیت الله حاج شیج محمدتقی خاتمی آغازی پردوام برای معرفی و آشنایی جامعه امروز استان زنجان به خصوص نسل جوان ستان زنجان و در قالب کلی کشور ایران با مشاهیر و بزرگان استان زنجان باشد.

کد خبر 2171325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha