به گزارش خبرنگار مهر، دبیر همایش علمی "کوروناویروس" در خراسان جنوبی ظهر پنج شنبه در این همایش با بیان اینکه یکسال از ابتلا اولین مورد به کوروناویروس جدید می گذرد، اظهارکرد: منبع و مخزن قطعی بیماری و راه های انتقال آن نامعلوم مانده است.
دکتر مسعود ضیائی بیان کرد: در این یکسال مطالعات گوناگونی پیرامون کشف مخزن و بررسی سکانس ژنتیکی ویروس جدید و مقایسه آن با ویروس عامل نشانگان سارس انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه بیشترین موراد ابتلا به این بیماری در کشورعربستان بوده است، عنوان کرد: اولين موارد ابتلا و فوت بیماران در اثر این ویروس کشنده جدید در اردن رخ داده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه نکته مورد توجه در این بیماری مرگ و میر بالا بیماران است، اظهارداشت: کوروناویروس جدید با65 درصد مرگ و میر در مبتلایان کشنده ترین کوروناویروس شناخته شده برای انسان است.
وی با بیان اینکه آمار مرگ و میز بالا در این بیماری جدید نگران کننده است؛ گفت: راه های انتقال این بیماری مشخص نشده است ولی با توجه به سابقه تماس با شتر و برخي حيوانات در بیماران مبتلا و شباهت ژنتيكي ويروس جديد با كوروناويروس خفاشي احتمال مي رود حيوانات مخزن بيماري بوده و افراد بعد از تماس با آنها به بيماري مبتلا شده اند.
وی عنوان کرد: وجود مخزن حیوانی برای این بیماری قطعي نشده است و مطالعات برای احتمال حیوانی بودن منبع این بیماری در حال انجام است.
ضیائی در خصوص انتقال این بیماری از انسان به انسان ادامه داد: انتقال انسان به انسان به طور قطعی هنوز تایید نشده است اما باید اقدامات مراقبتی به مانند اقداماتی که برای بیماری سارس در نظر گرفته شده مورد توجه قرار گیرد.
متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه "کوروناویروس" پس از ورود به بدن 207 ژن در سلول ها را مورد آسیب قرار می دهد، اظهارکرد: این ویروس بر خلاف سایر کوروناویروس ها که بیشتر به سلول های بافت تنفسی انسان علاقه دارند به بافت تنفسی، کبد، کلیه ها، روده و همچنین ماکروفاژها نیز آسیب وارد می کند.
ضیائی تصریح کرد: پیشگیری از همه گیری این گونه ویروس ها نیاز به مجهز بودن کشورها به روشهای نوین و دقیق تشخیص و همچنین داشتن اتاق های ایزوله تنفسی کافی و پرسنل آموزش دیده، دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تا کنون موردی از این بیماری در کشور ایران مشاهده نشده است، افزود: بر رور موارد مشکوک به بیماری اقدامات پیشگیرانه و انجام آزمایشات تخصصی دنبال می شود.
نظر شما