۱۸ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۳۶

كارخانه اي با مهر مطرح كرد:

ضرورت راه اندازی سریع شبكه ملي اطلاعات

ضرورت راه اندازی سریع شبكه ملي اطلاعات

همدان - خبرگزاري مهر: نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه امنيت فضاي مجازي تبادل اطلاعات ايران با چالش هاي جدي جاسوسي مواجه است، بر لزوم برنامه ريزي و راه اندازي شبكه ملي اطلاعات تاکید کرد.

ابراهيم كارخانه اي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بعد از واگذاري شركت مخابرات، اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به شدت كاهش يافته به گونه اي كه در سال 86 ميزان سرمايه گذاري وزارت ارتباطات در عرصه هاي مختلف اعم از تلفن ثابت، همراه، پورت پرسرعت داده ها، فيبر نوري و ... دو هزار و 173 ميليارد تومان بود كه اين مبلغ بعد از واگذاري در سال 91 به ميزان پنج درصد مبلغ آن سال کاهش يافته است.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: با توجه به اينكه IT يكي از علائم چهارگانه زيرساخت آبنده علوم بشري است و به عنوان شريانهاي حياتي و ارتباطي نقش اساسي و بنيادي در توسعه كشورها ايفا مي كند لذا كم توجهي به اين بخش مهم مي تواند يكي از چالش هاي اساسي براي جمهوري اسلامي ايران باشد.

وي گفت: در برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود ايران رتبه دوم را در پهناي باند و شاخص هاي ارتباطي در منطقه كسب كند، اين در حالي است كه رتبه ايران در اين خصوص 16 است.

كارخانه اي ادامه داد: تا كنون حدود 14 درصد از اهداف مقرر در برنامه پنجم توسعه در رابطه با ارتباطات و فناوري اطلاعات محقق شده و بر اين اساس در دومين سال باقيمانده از برنامه پنجم بايد 86 درصد از موارد اين برنامه در اين زمينه محقق شود كه با توجه به وضعيت اعتباري كنوني به هيچ وجه امكان تحقق اين برنامه وجود ندارد.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي ابراز داشت: بر اساس لايحه اي كه به مجلس شوراي اسلامي ارائه شد مجلس موافقت حق الامتياز و حق السهم و جبران عدم تعهدات است كه مبلغي حدود دو هزار و 800 ميليارد تومان است كه پس از واريز به خزانه عموما براي توسعه زيرساخت هاي ارتباطي و فناوري اطلاعات در اختيار وزارت اطلاعات و فناوري اطلاعات قرار گيرد.

وي عنوان كرد: در حال حاضر ما از نظر امنيت فضاي مجازي تبادل اطلاعات با چالش هاي جدي در رابطه با شبكه جاسوسي دشمن مواجه هستيم چه از نظر اينترنت و چه از طريق سيستم عامل تلفن هاي همراه.

شبكه ملي اطلاعات هر چه سريعتر در كشور برنامه ريزي و راه اندازي شود

كارخانه اي با تاكيد بر اينكه در راستاي مقابله با تهديدات دشمن در فضاي مجازي ضرورت دارد كه شبكه ملي اطلاعات و سيستم عامل ملي هر چه سريعتر در كشور برنامه ريزي و راه اندازي شود، ابراز داشت: اين دو عامل موجبات امنيت و تبادل اطلاعات در فضاي مجازي كشور را فراهم خواهد ساخت.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي گفت: در حال حاضر در كشور سيستم عامل ملي در اين زمينه نداريم و تمام نرم افزارهاي ارتباطي خارجي است و بر اين اساس ايران در فضاي مجازي جهان هيچ امنيتي ندارد و بايد شبكه ملي اطلاعات در كشور راه اندازي شود.

وي ادامه داد: اگر نمي توانيم سيستم عاملي براي اين مهم تعريف كنيم تا همه كاربران از اينترنت و شبكه هاي تلفن همراه از آن استفاده كنند، بايد در مرحله اول خصوصا براي مديران سيستم عاملي تعريف كنيم تا مكالمات مربوط به نظام جمهوري اسلامي ايران از كشور خارج نشود و در اين راستا بايد به گونه اي عمل كرد كه موجبات ارتقاي امنيت فضاي مجازي در كشور شود.

كارخانه اي همچنين در زمينه مسئله تاسيس مجدد پ‍ژوهشگاه فناوري اطلاعات نيز به مهر گفت: اين پژوهشگاه به منزله اتاق فكر فناوري اطلاعات است كه بر اساس آن مي توانيم به فناوري هاي نوين جهان دسترسي پيدا كنيم و موجبات خوداتكايي كشور را در عرصه IT فراهم آوريم.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: من به عنوان اولين موافق اين لايحه از مفاد آن دفاع كردم و اين لايحه با 178 راي موافق و 10 راي مخالف به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد.

کد خبر 2172373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha