به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از كرج ، معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي در مراسم اختتاميه اين همايش گفت : همايش حاضر گامي بلند در راستاي ايجاد تغييرات در نحوه توليد، كشت ، برداشت و سيلو كردن علوفه بود كه به دنبال آن نتايج ارزنده اي در ساير بخشها از جمله صنعت دام و طيور ايجاد خواهد شد.
"محمد حسين شريعتمدار" افزود : در كشورهاي پيشرفته دنيا به توليد علوفه و نحوه نگهداري آن پس از برداشت توجه ويژه اي مي شود ؛ اما در ايران چنين توجهي تاكنون به صورت جدي انجام نگرفته به نحوي كه به عنوان نمونه تنها 10 درصد علوفه مصرفي دامهاي كشور به صورت سيلو نگهداري مي شود و اين رقم در كشورهاي پيشرفته دنيا بيش از 90 درصد است .
شريعتمدار با اشاره به مزاياي استفاده از علوفه سيلو شده خاطر نشان كرد : براي توليد 20 كيلو شير از علوفه كنستانتره 16 هزار ريال هزينه مي شود در حالي كه اگر از علوفه سيلو و كنستانتره به صورت مشترك استفاده شود اين رقم به كمتر از 12 هزار ريال مي رسد .
وي تصريح كرد : با تأمين كل علوفه مورد نياز كشور از طريق سيلو دامداري كشور نيز توسعه مي يابد و امري كه شايد به نظر بي اهميت برسد قادر به ايجاد تحولي چشمگير در بخش از صنعت كشوراست .
معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي با برشمردن برخي بندهاي برنامه چهارم توسعه كشور ادامه داد : در برنامه چهارم توسعه كشور تكليف سنگيني بر دوش دانشگاهيان ، محققان و مديران براي اصلاح الگوي تغذيه كشور گذاشته شده است به نحوي كه براي نمونه بايد پروتئين مصرفي روزانه مردم از 22 به 29 گرم برسد كه بخشي از اجراي اين امر وابسته به علوفه است .
شريعتمدار يادآور شد : تحقق برنامه چهارم توسعه كشور در بخش كشاورزي نيازمند مشاركت فعال استادان ، كارشناسان و محققان است و توسعه طرحهاي تحقيقاتي و بكارگيري فن آوري هاي نوين منجر به كاهش هزينه هاي توليد ، افزايش عملكرد و كاهش ضايعات خواهد شد .
وي همچنين بر ايجاد انگيزه در زارعان با خريد به موقع محصولات توليدي آنها كه باعث افزايش توليد گياهان علوفه اي خواهد بود ، تأكيد كرد.
دبير اولين همايش ملي گياهان علوفه اي كشور نيز گفت : 350 مقاله به دبيرخانه همايش رسيده بود كه از اين ميان 311 مقاله مورد پذيرش واقع شد .
"محمد چائي چي" افزود : در اين همايش سه روزه 10 مقاله در بخش مقالات اصلي ، 64 مقاله به صورت شفاهي و مابقي به صورت پوستر ارائه شد.
وي ياد آور شد : در اين همايش سه روزه مسائل و مشكلات گياهان علوفه اي كشور در سه بخش تخصصي " ارزش غذايي ، مكانيزاسيون و اقتصاد " ، به زراعي و به نژادي " و "تنشهاي محيطي " با حضور 500 تن از محققان ، استادان و كارشناسان بخش كشاورزي در دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در كرج شركت داشتند.
نظر شما