۲۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۳۴

شهبازی در گفتگو با مهر:

بیشترین میزان تخلف واحدهای صنفی مربوط به واحدهای فاقد پروانه کسب است/ لزوم ساماندهی دستفروشان

 بیشترین میزان تخلف واحدهای صنفی مربوط به واحدهای فاقد پروانه کسب است/ لزوم ساماندهی دستفروشان

رشت – خبرگزاری مهر: مدیر بازرسی و نظارت اصناف گیلان گفت: بیشترین میزان تخلف اصناف از سوی واحدهای صنفی فاقد پروانه صورت می گیرد.

محمدرضا شهبازی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در خصوص موارد تخلف صنفی بر اساس فصل هشتم قانون نظام صنفی افزود: بر اساس فصل هشتم قانون نظام صنفی، گرانفروشی، کم فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور صورتحساب، عرضه خارج از شبکه، فروش کالا بصورت قرعه کشی، برگزاری حراج غیر قانونی، تداخل صنفی و عرضه کالای قاچاق از موارد تخلفات صنفی هستند.

وی اظهارداشت: علاوه بر واحد بازرسی و نظارت اصناف در مجمع امور صنفی، اتحادیه های هر صنفی نیز بخش بازرسی دارند که دامنه پیشگیری از تخلفات توسط اتحادیه بالا است زیرا بر اساس ماده 28 قانون نظام صنفی می توانند تمامی صنوفی که دستورالعمل های قانون نظام صنفی را رعایت و اجرا نمی کنند مرحله اول با تذکر کتبی و مرحله دوم با اعلام به اماکن نیروی انتظامی به مدت یک هفته تا شش ماه واحد صنفی متخلف را پلمپ کنند.

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان بیشترین میزان تخلف  صنوف را در ایام نزدیک به عید نوروز عنوان کرد و گفت: به توجه به افزایش تقاضا برای خرید کالا در ایام نزدیک به عید نوروز عموم تخلفات از سوی واحد های فاقد پروانه کسب صورت می گیرد واحدهایی که برای نخستین مرحله قانون مند بودن فعالیت خود یعنی اخذ پروانه کسب اقدام نکرده اند.

وی همچنین به نقش برگزاری دوره آموزشی 18 ساعته برای اصناف درکاهش تخلفات اشاره کرد و افزود: بیش از یکسال که برای متقاضیان اخذ پروانه کسب و واحدهایی که برای تمدید پروانه کسب اقدام می کنند از سوی مجمع امور صنفی (اتاق اصناف) یک دوره آموزشی 18 ساعته برگزار می شود که در کاهش تخلفات اصناف تاثیرگذار است.

شهبازی در ادامه آشنایی اصناف با مقررات پرداخت مالیاتی، قوانین اداره کار، قوانین اماکن، مکاسب، انواع تخلفات، قانون نظام صنفی و غیره را از اهداف برگزاری این دوره آموزشی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: بازرسان در هنگام مراجعه به واحد صنفی در ابتدا اقدام به رویت پروانه کسب می کنند و در صورت فاقد بودن پروانه کسب ابلاغ به دریافت پروانه از سوی اتحادیه سپس تمامی موارد مربوط به فصل هشتم قانون نظام صنفی اعم ازگرانفروشی وغیره بررسی می شود. 

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان ادامه داد: تمامی واحدهای صنفی که در سطح شهرستان رشت فعالیت می کنند بر اساس فروشی که دارند برای نرخ بالای 15 هزار تومان باید اقدام به صدور فاکتور رسمی و برای نرخ کمتر از 15 هزار تومان بنا بر تقاضای مشتری باید فاکتور صادر کنند.

وی متذکر شد: برخی از صنوف  مانند خشکشویی ها و غیره  نیز باید نرخ تصویب شده ای را که اتحادیه ابلاغ می کند رعایت کنند و نرخ نامه را درمعرض دید مشتریان قرار دهند.

شهبازی تاکید کرد: واحد های صنفی باید در هنگام عرضه کالا درصدهای سودی را که از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان اعلام می شود را رعایت کنند زیرا اگر بیش از مقدار سود عادلانه تعیین شده وجه دریافت کنند بازرسان اصناف با تشکیل پرونده مراتب را به تعزیرات حکومتی اعلام خواهند کرد.

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان یادآورشد: دستفروشانی که در کنار خیابان ها فعالیت می کنند در محدوده و چارچوب نظام صنفی قرار نمی گیرند این دستفروشان مالیات، عوارض شهرداری و غیره پرداخت نمی کنند و باید از سوی شهرداری جمع آوری و یا ساماندهی شوند.

کد خبر 2173487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha