۲۰ آبان ۱۳۹۲، ۹:۱۱

مهر گزارش می‌دهد/

ادامه سریال بی مهری به طلای سفید/ بخت با پنبه‌کاران خراسان رضوی یار نیست

ادامه سریال بی مهری به طلای سفید/ بخت با پنبه‌کاران خراسان رضوی یار نیست

مشهد - خبرگزاری مهر: خراسان رضوی با تولید 40 درصد از پنبه کشور یکی از قطب‌های تولید این محصول استراتژیک محسوب می‌شود اما همواره پنبه کاران خراسانی به دلیل نبود سیاست‌های حمایتی و قیمت پایین خرید این محصول از فعالیت در این عرصه ناامید شده‌اند و سال‌هاست که سریال بی‌مهری به طلای سفید و پنبه کاران ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آب و هوای خراسان رضوی برای کشت پنبه مطلوب است و این امر موجب شده تا خطه خراسان با تولید 40 درصد از پنبه کشور مقام نخست تولید طلای سفید را کسب کند اما این مهم در حالی است که پنبه کاران به علت قیمت پایین خرید این محصول و نبود سیاستهای تشویقی و حمایتی حال و روز خوشی ندارند و همچنان چشم انتظارند تا متولیان و مسئولان امر از مشکل آنان گرهگشایی کنند.

بی توجهی متولیان و واردات بی رویه پنبه

یک کارشناس کشاورزی در رابطه با وضعیت پنبه کاران خراسان رضوی به خبرنگار مهر می‌گوید: در حال حاضر پنبه‌کاران به علت بی توجهی متولیان به صنعت پنبه و واردات بی رویه این محصول به کشت سایر محصولات روی آورده اند و این امر برای استانی که مقام نخست تولید پنبه را در کشور کسب کرده مناسب نیست.

احمد مقبلی می‌افزاید: در کنار بی توجهی مسئولان به این صنعت، واسطه‌ها نیز در خرید این محصول دخالت کرده و تولید کننده را با مشکلات عدیده‌ای مواجه ساخته‌اند طوری که به دلیل دخالت دلالان روز به روز شاهد نوسان قیمت این محصول هستیم.

بخت با پنبه کاران خراسان رضوی یار نیست

وی با تاکید بر اینکه سال‌هاست بخت با پنبه کاران خراسان رضوی یار نیست، ادامه می‌دهد: سال‌هاست که پشت تولیدکننده طلای سفید خالی شده طوری که با وجود تولید گسترده این محصول در استان بازهم برای تامین نیاز کارخانجات با مجوز دولت، پنبه از سایر کشورها وارد می‌شود و این امر بزرگترین ضربه و آسیب به پنبه کاران است.

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه طی سالهای اخیر متولیان امر نه تنها دست واسطه ها را کوتاه نکرده اند بلکه به واردات پنبه نیز روی آورده‌اند، عنوان می‌کند: پنبه وارداتی به لحاظ کیفی با محصول داخلی یکسان نیست اما بسیاری از کارخانه های ریسندگی و بافندگی به علت تعرفه پایین سعی می‌کنند پنبه وارداتی را تهیه کرده و پنبه کاران را با بحرانی جدی‌تر روبرو سازند.

تولید 70 هزار تن پنبه

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در گفتگو با خبرنگار مهر از تولید 70 هزار تن پنبه در این استان خبر می‌دهد و می افزاید: کشت این محصول برای پنبه کاران مشکلاتی را ایجاد کرده که عدم نقدینگی در صنایع نساجی و تمایل کارخانجات برای خرید پنبه وارداتی به دلیل تعرفه پایین از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است.

محمد صبور با اعلام این مطلب که سطح زیر کشت پنبه در استان 34 هزار هکتار است، می گوید: تولید پنبه در این استان به دلیل مشکلات متعدد پنبه کاران 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و تداوم این وضعیت نگران کننده است.

واردات بی رویه پنبه در فصل برداشت بحرانی بزرگ برای پنبه کاران

وی تصریح می کند: در حال حاضر 10 هزار کشاورز در 21 شهرستان استان در حوزه کشت پنبه فعالیت می کنند و در صورتی که دولت به واردات بی رویه پنبه در فصل برداشت این محصول اقدام کند، تعرفه های واردات صفر شده و پنبه کاران با بحرانی بزرگ مواجه می‌شوند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح می کند: طی سالهای گذشته چندین واحد کارخانه پنبه پاک کنی به دلیل عدم حمایت‌های دولت و واردات پنبه به حالت نیمه فعال درآمده است و این بی توجهی ها به صنعت پنبه ضربات جبران ناپذیری را وارد می‌کند.

کم توجهی و فراموشی مسئولان نسبت به محصول پنبه موجب شده رغبت تولید کنندگان و پنبه کاران برای کشت این محصول کاهش یابد طوری که در حال حاضر بسیاری از کشاورزان به کشت جایگزین روی آورده اند و دیگر حاضر نیستند به کشت طلای سفید بپردازند چرا که دولت حمایتهای لازم را از آنان ندارد و در فصل برداشت به واردات گسترده این محصول راهبردی اقدام کرده است.  

..................................

گزارش: مرضیه صاحبی

کد خبر 2173546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha