۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۳:۱۶

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد:

نمی‌توان امید داشت عالمان کرامت‌مند باشند و تنها سلیقه‌های خاص مجال بروز داشته باشند

نمی‌توان امید داشت عالمان کرامت‌مند باشند و تنها سلیقه‌های خاص مجال بروز داشته باشند

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد گفت: نمی توان امید داشت عالمان کرامتمند باشند و تنها سلیقه های خاص مجال بروز داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از خادمان نشر روز شنبه 25 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وی و جمعی از خادمان اصحاب نشر در محل سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.

سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان این که این عالمان نشر هستند که با تولید کتاب، برای بسترسازی جهت بروز افکار جدید فرصت سازی می‌کنند.

وی با بیان اینکه تکریم دانشمندان و عالمان به دو گونه شکل می گیرد به توضیح این دو شیوه پرداخت و یادآور شد: تکریم های نمادین تکریم هایی هستند که قالباً جنبه نمادین دارند برای گسترش دانش. تکریم هایی از نوع بزرگداشت ها و گرامیداشت ها از این قبیل هستند.

صالحی افزود: تقدیرهای نمادین ارزشمند هستند و نشان می دهند که جامعه به طلایه داران تمدن سازی احترام می گذارد و به الگوسازی می پردازد. اگر تکریم های نمادین به تکریم های نهادین تبدیل شود در قالبی از شعار باقی می ماند. از جمله این تکریم های نمادین به چند مورد می توان اشاره کرد. اول اینکه کرامت عالم به این است که امکان و فرصت حضور آراء علمی اش را بیابد و اینگونه نباشد که در فضای عرضه اندیشه های خودش، امکان فیزیکی یا منع بیرونی وجود داشته باشد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: نکته دوم این که مناسبات نظام قدرت و دانش باید درست تعریف شود و قدرت و نظام سیاسی به نحوی حرکت کنند که احساس شود جامعه و کشور دانش محور است. پیگیری این نکته که دانشمند محور حرکت های اجتماعی است، بخشی از این تکریم اجتماعی عالم و علم است.

صالحی افزود: اعتنای به دانش، کرامت علم و عالم را نشان می دهد. احترام به سلایق و نگرش های گوناگون در حوزه فکری عالمان، بخش دیگری از این فضای فکری است. نمی توان امید داشت عالمان کرامتمند باشند و تنها سلیقه های خاص مجال بروز داشته باشند.

وی گفت: همچنین به این نکات می توان صدها نکته دیگر افزود و بر اساس این معیارها جامعه ای داشت که کرامت دانشمند و دانش نهادینه شده باشد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس گفت: آنچه امید می رود این است که جمهوری اسلامی ایران که بر مدار ولایت، حکمت و دانش شکل گرفته است، بتواند مسیر کرامت های نمادین را به سمت کرامت های نهادین سوق دهد. امید می رود در دولت جدید صحنه نویی آغاز شود برای حرکت از تجلیل های نمادین به تجلیل های بنیادین و امید می رود با حضور آقای جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) این مسیر هموارتر و رو به جلو باشد.

در این مراسم همچنین آیت الله مصطفی محقق داماد یکی از کسانی که به عنوان خادم نشر مورد تقدیر قرار گرفت، خواستار برخورد مودبانه و متناسب با شان ناشران از سوی دولت شد و تاکید کرد: توهین به ناشران و بی ادبانه سخن گفتن با آن ها، توهین به شعور است.

در این برنامه همچنین سید حمید برقعی شعرخوانی کرد و مریم حسینی استاد زبان و ادبیات فارسی هم به بیان نکاتی بر اهمیت پژوهش در زمینه ادبیات فارسی پرداخت. کریم اعوانی و عبدالکریم جربزه داره مدیر انتشارات اساطیر تهران هم در این برنامه سخنرانی کردند.

جربزه دار از جمله در سخنرانی خود گفت: بدترین ناشرها، بهترین تمامی کاسب ها هستند. ناشران امروز مظلوم ترین هستند و من آرزو می کنم آقای جنتی و صالحی این امید و نشاطی را که در این مدت آورده اند، ادامه دهند.

کد خبر 2175905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha