۲۶ آبان ۱۳۹۲، ۲۰:۵۶

تکیه سدات به مهر عنوان کرد:

پروژه راه آهن قزوین به رشت در حوزه بالتیک اهمیت ویژه ای دارد

پروژه راه آهن قزوین به رشت در حوزه بالتیک اهمیت ویژه ای دارد

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیر حمل و نقل و ارتباطات سازمان اکو گفت: اجرای پروژه راه آهن قزوین، رشت، آستارا در حوزه بالتیک بسیار مهم و تاثیرگذار است و می تواند در تجارت ایران با روسیه و حوزه بالتیک نقش مهمی ایفا کند.

اسماعیل تکیه سادات عصر یکشنبه در حاشیه بازدید سفرا و مقامات کشورهای عضو اکو از پروژه در دست ساخت راه آهن قزوین به رشت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: این پروژه از آن جهت که در مسیر کریدور شمال به جنوب قرار دارد بسیار مهم تلقی می شود.

وی افزود: این کریدور به جایی که حجم تجارت در آن بالاست مرتبط می شود و با عبور از مسیر جمهوری اسلامی ایران به سمت آذربایجان و روسیه و سپس نروژ، فنلاند در حوزه بالتیک ادامه پیدا می کند و از چند سال گذشته مورد توجه تجارت بوده و امروز هم در حوزه بالتیک از سوی فدراسیون روسیه به چین متصل می شود و حائز اهمیت است.

تکیه سادات تصریح کرد: از نظر ریلی این کریدور بسیار حائز اهمیت است و می تواند حجم تجارت را از حوزه بالتیک به سمت دریای آزاد انتقال دهد و بویژه کشورهای آسیای میانه و مسیر خشکی را به سمت خلیج فارس و دریای سیاه مرتبط کند و در نهایت نقش بسیار موثری در توازن و تعادل و توسعه حجم روابط تجاری کشورها ایفا می کند و برای تمامی کشورهای عضو اکو این مسیر موثر و مفید است.

سرعت اجرای پروژه راه آهن قزوین، رشت مطلوب است

این مسئول سرعت اجرای پروژه را مطلوب دانست و یادآورشد: این پروژه با پیشرفت 85 درصدی وضعیت مناسبی دارد و در مسیر رشت تا آستارا هم چون فلات است و تونل ندارد پیشرفت سریعی خواهد داشت.

وی در خصوص بازدید نمایندگان کشورهای اکو از پروژه راه آهن قزوین، رشت اظهارداشت: این بازدید نگاه کشورهای عضو اکو را با توجه به حضور سفرا عوض می کند و می تواند زمینه ساز همکاریهای منطقه ای نیز باشد.

تکیه سادات تصریح کرد: این طرح پروژه بزرگی است که ساخت 32 تونل و 22 دهانه پل نیز در آن پیش بینی شده و روند کار به گونه ای است که می تواند نظر نمایندگان اکو را به خود جلب کند.

مدیر حمل و نقل و ارتباطات سازمان اکو گفت: در ز مینه مشارکت و سرمایه گذاری کشورهای دیگر در این پروژه باید اذعان داشت که قطعا این بازدید می تواند زمینه مشارکت مالی کشورهای علاقمند اکو را فراهم کند لذا می توان تدبیری اتخاذ کرد تا نحوه استفاده از کمک های بین المللی برای تسریع در کار بخوبی فراهم شود.

این مسئول افزود: اكو از نظر شاهراه مواصلاتي مهم و استراتژيك تلقی می شود و مهمترين بخش سرزميني منطقه آسياست كه مي تواند هند، چين، روسيه و كشورهاي جنوب شرق آسيا را به دريا و اروپا متصل كند.

وي کم توجهی بخش حمل و نقل اروپا نسبت به منطقه اكو را یادآورشد و اظهارداشت: بدليل برخي سياست هاي پشت پرده و برغم آنكه اعضاي اكو عضو اسكاپ هستند، اين نهاد اصلي و مركزي براي اجراي برنامه ها و فعاليتهاي سازمان ملل در حوزه توسعه آسيا و اقيانوسيه، توجه كمي به اكو دارد.

تکیه سادات بیان کرد: اعضاي اكو براي تقويت هرچه بيشتر اين سازمان در حوزه حمل و نقل تلاش می کند تا مكانيزم ساده اي از نظر ساختاري براي شناسايي پروژه هاي حمل و نقل درون منطقه اي و تخصيص بودجه، تعريف و عملياتي شود.

کد خبر 2176995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha