۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۱۳

مهر گزارش می دهد؛

"جمع اسد" تنها آیین بانوان مازندران برای شهادت سالار شهیدان

"جمع اسد" تنها آیین بانوان مازندران برای شهادت سالار شهیدان

رویان - خبرگزاری مهر: رسم بیل و کلنگ یا جمع اسد، رسمی دیرینه بانوان مازندرانی است که همه ساله در هفته اول شهادت سید و سالار شهیدان دشت نینوا به اجرا در می آید.

به گزارش خبرنگار مهر، رسم بیل و کلنگ از رسوم برجای مانده از نیاکان مازندران است که عشق و ارادت بانوان این دیار را به قافله سالار نینوا نمایان می سازد.

بر اساس این رسم تاریخی، زنان مازندرانی با گذشت چند روز از شهادت امام حسین (ع) در اقدامی نمادین به خاکسپاری پیکر شهدای کربلا پرداخته و سوگواری می کنند.

ستار رمضان زاده مداح اهل بیت ویکی از بانیان هئیت محبان اهل بیت در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: مراسم جمع اسد یا بیل وکلنگ از سالیان قدیم برجای مانده و قدمت بیش از صد ساله دارد و این مراسم مربوط به زمان بعد شهادت امام حسین (ع) و اصحابش است که پیکر آنها به مدت 3 روز درآن مکان مانده بود.

وی اظهار داشت: قبیله بنی اسد که از آن مسیر عبور می کرد و نزدیک فرات چادر زده بود وزنان قیبله برای تهیه آب به سمت فرات حرکت کردند که با پیکر شهدا برخورد کردند وبلافاصله به سوی قبیله برگشتند وموضوع رابه مردان گفتند.

وی بیان داشت: زنان خود ابزارلازم همچون بیل وکلنگ برای خاکسپاری پیکرها برداشته و حرکت کردند که بعد از آن مردها نیز همراه بانوان قبیله رهسپارشدند.

رمضان زاده اشاره کرد: طبق روایت ها، امام سجاد (ع) بعد از سه روز به کربلا رفته بود و همراه با قبیله بنی اسد بعد از شناسایی، پیکرها را دفن کردند.

این مداحل اهل بیت یادآورشد: آیین جمع آسد سالیان درازی است که دررویان برگزارمی شود و بانوان با در دست داشتن  بیل و کلنگ و فانوس در جلوی کاروان و مردان درپشت سر آنان همراه باخواندن نوحه مخصوص آن که متعلق به شاعر اهل بیت علی بن ولی که اهل نور بود به صورت دسته جمعی به سمت مزارحرکت می کنند.

وی یادآورشد: درپایان مراسم نوحه الهی یارب العالمین نوحه معرف دیگری که برای قدردانی از خداوند است وهمچنین برای برآورده شدن حاجات خوانده می شود.

جعفر حسین زاده مداح اهل بیت ویکی دیگر ازبانیان هیئت محبان اهل بیت گفت: این مراسم تنها مراسم مذهبی است که زنان پیش قراول آن هستند.

وی درباره اشعار شاعر علی بن ولی، گفت:  به خاطر تردد زیادش به رویان، مردم این منطقه با نوحه وشعر زیبای او آشنا شدند واین مراسم هرساله با شعر اوبرگزار می شود.

حسین زاده افزود : مابرای حفظ این سنت های قدیمی تلاش زیادی می کنیم تا آن رازنده نگه داریم واین روایت سینه به سینه برای ما منتقل شده وما هم درصدد انتقال آن به آیندگان هستیم.

وی یادآورشد: متاسفانه به دلیل اهمیت ندادن مردم به سنت ها وآیین ها این مسله کم رنگ شده است واگر دست اندکاران کارهای مذهبی توجه بیشتری داشته باشند و تبلیغ بهتری کنند مردم هم استقبال می کنند.

 

کد خبر 2177114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha