به گزارش خبرنگار مهر، رضا علیزاده ظهر دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران تمامی دغدغه این سازمان در استان را پیگیری ثبت جهانی ماسوله دانست و افزود: ویژگی های معماری خانه های این شهرک تاریخی بی بدیل است.
وی همچنین لحاظ تمامی جنبه های ماسوله را برای ثبت مهم دانست و اظهار داشت: ماسوله شهرکی تاریخی با معماری بی نظیر و منحصر به فرد است که پیوند با موضوعات مردم شناسی، ابعاد فرهنگی و زیستی مردم منطقه در دوره های مختلف ارزش های آن را بیشتر می کند.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: وقتی از ثبت جهانی ماسوله سخن به میان می آید به هیچ عنوان نمی توان از موقعیت و منظر طبیعی این شهرک تاریخی غافل بود.
وی افزود: در گذر زمان به واسطه بلایایی طبیعی همچون سیل و زلزله شرایط ناگواری بر این شهرک تاریخی تحمیل شده اما همچنان پایداری و بقای خود را حفظ کرده است.
علیزاده درباره اقدام های دبیرخانه ثبت جهانی ماسوله نیز اظهارداشت: این دبیرخانه در سال های اخیر تلاش داشته تا با گردآوري و طبقه بندي مدارك مربوط به ماسوله شامل طرح و مطالعات متعدد، عكس هاي قديمي، هوايي، نقشه هاي كامل از بافت و تك بناها فرآیند مستندسازی و تکمیل پرونده را برای ثبت مهیا سازد.
وی اذعان داشت: علاوه براین تشکیل یک گروه مرجع با ترکیبی از صاحب نظران حوزه های مختلف و گروه های منتفع می تواند جهت دهی موضوع ثبت جهانی ماسوله را قاعده مند کند.
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان یادآورشد: مهمترین اولویت میراث فرهنگی برای ثبت جهانی در استان ماسوله بوده اما مناطقی همانند موزه میراث روستایی، قلعه رودخان جزء مناطق مستعد برای حضور هرچه بیشتر گردشگران در سطح ملی و بین المللی است.
نظر شما