به گزارش خبرنگار مهر، امین صالح پور، صبح دوشنبه در همایش آموزش و پیشگیری از بیماری دیابت گفت: : رژیم عذایی فرد مبتلا به دیابت و با افراد غیر دیابتی متفاوت نیست و تنها برای کنترل قند خون در این افراد باید به مقدار غذا و زمان مصرف توجه کرد.
وی ادامه داد: مصرف غذا و استرس های روز مره زندگی از عوامل افزایش قند خون و مصرف داروها و انجام فعالیت های بدنی از عوامل پایین آورنده قند خون به شمار می رود که فرد دیابتی باید بر این عوامل تعادل ایجاد کند تا زندگی عادی و طبیعی داشته باشد.
این متخصص تغذیه بیان داشت: عمده ترین سهم غذایی در طول یک شبانه روز از خانواده نان و غلات است که افراد دیابتی باید برای مصرف، میزان و مقدار نان و غلات را با توجه به رژیم غذایی خود در نظر داشته باشند.
صالح پور گفت: بر اساس باور عموم گفته می شود، برشته کردن نان، قند موجود در نان را کاهش می دهد در حالی که با انجام این کار، قند نان افزایش می یابد.
طولانی شدن مدت زمان پخت غذا برای سلامتی مضر است
وی بیان داشت: طولانی شدن مدت زمان طبغ غذا برای سلامتی افراد بویژه بیماران دیابتی مناسب نیست به عنوان مثال هرچه مدت زمان دم کشیدن برنج طولانی شود، میزان قند موجود در برنج نیز افزایش می یابد.
وی توصیه کرد: بیماران دیابتی سعی کنند همراه با برنج، سبزیجات و حبوبات را که دارای منبع فیبر هستند، استفاده کنند.
صالح پور در مورد مصرف میوه ها در بیماران دیابتی، گفت: بیماران دیابتی که قند خونشان کنترل نشده است از مصرف خرما، انگور، انجیر، آناناس، گرمک، خربزه، طالبی، موز و انبه خودداری کنند.
وی گفت: میوه هایی همانند سیب، پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، خرمالو، هندوانه دارای قند متوسط هستند بنابراین مصرف این میوه ها برای بیماران مبتلا به دیابت منعی ندارد.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف دو تا سه مرتبه تخم مرغ در هفته، استفاده از لبنیات کم چرب، مصرف گوشت مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز، مصرف سبزیجات از دیگر مواردی است که به بیماران دیابتی توصیه می شود.
نظر شما