به گزارش خبرنگار مهر، يكي از مهمترين اقدامات براي خيابان هاي اين سايت كه همان بحث آسفالت است، مدتهاست در ميان ادارات ابركوه اين دست و آن دست مي شد و كسي حاضر نبود مسئوليت آن را بر عهده بگيرد.
هر اداره اي با مستندات خود در تلاش براي باز كردن اين مسئوليت از گردن خود است و در نهايت نيز امروز در جلسه اي كه در شوراي شهر ابركوه با حضور تمامي مسئولان مرتبط با ساماندهي مسكن مهر برگزار شد، مردم متولي اصلي و عهده دار اين مسئوليت شناخته شدند و قرار شد مسئولان تنها ياري رسان مردم در اين زمينه باشند.
سایت مسکن مهر ابرکوه در زمینی به مساحت 75 هکتار با هزار و 311 قطعه مسکونی قرار دارد.
سكونت 960 خانوار در واحدهاي مسكن مهر ابركوه
در این سایت تاکنون هزار و 200 واحد مسکونی ساخته شده است که بنا به اظهارات مسئولان اتحادیه مسکن مهر ابرکوه، تاکنون 960 خانوار در این واحدها سکونت یافته اند.
بر اساس اظهارات مسئولان اتحادیه مسکن مهر این شهر، آبرسانی این سایت تکمیل شده و برق رسانی نیز به جز در بخشی از آخر سایت که قرار است در شورای مسکن استان مورد بررسی قرار گیرد، انجام شده است.
گازرسانی به ساکنین مسکن مهر نیز انجام شده و از حفاری های فاضلاب شهری نیز تنها یک کیلومتر باقی مانده است.
حدود هزار سند مسکن های مهر نیز صادر شده است که بابت وام های اخذ شده در رهن بانک قرار می گیرد.
اگر چه به اذعان مسئولان، پروژه مسکن مهر ابرکوه با تلاش هاي انجام شده، پیشرفت های خوبی داشته است اما برخی از مشکلات که به گفته آنان شاید تنها 10 درصد کار باشد، مردم ساکن در این منطقه را که به گفته برخی از مسئولان، شهری اضافه شده به شهر ابرکوه است، رنج می دهد.
جلسه این هفته شورای اسلامی شهر ابرکوه به درخواست مسئولان اتحادیه مسکن مهر ابرکوه با حضور اعضای شورا، مسئولان اداری مرتبط با مسکن مهر و اتحادیه تعاونی های مسکن مهر و با هدف هم اندیشی پیرامون حل این مشکلات تشکیل شد.
هدف اصلی این جلسه نیز پیدا کردن راه حلی برای حل مشکل آسفالت این منطقه به عنوان اصلی ترین مشکل بود و همه به دنبال پیدا کردن متولی انجام دادن انجام این کار بودند.
تعاونی های مسکن مهر تعهدی برای آسفالت سایت ندارند
مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر ابرکوه در این جلسه اظهار داشت: برای آسفالت مسکن مهر نیاز به حدود 5 میلیارد تومان اعتبار است.
سید حبیب زارعی افزود: تنها مبلغ 360 میلیون تومان یارانه برای این کار از طرف راه و شهرسازی اختصاص یافته است که باید با فراهم کردن زمینه های کار آن را جذب کرد.
وی همچنین یادآور شد: اتحادیه مسکن مهر و تعاونی ها بر اساس اساسنامه، هیچ تعهدی برای زیرسازی و آسفالت مسکن مهر ندارند و تعهد آنها تنها محدود به ساخت واحدهای مسکونی است.
زارع یادآور شد: تلاش های انجام شده توسط آنان نیز تنها به خاطر حل مشکل است و دستگاه ها می توانند از قابلیت های این تعاونی ها که تا چند ماه دیگر منحل می شوند، برای حل مشکل بهره برداری کنند.
راه و شهرسازی وظیفه ای در قبال آسفالت مسکن مهر ندارد
رئیس اداره راه و شهرسازی ابرکوه نیز اظهار داشت: برای اداره راه و شهرسازی هیچ وظیفه ای در مورد تأمین زیرسازی و آسفالت تعریف نشده است.
خلیل زارع افزود: تنها یارانه هایی برای کمک به این امر در مسکن مهر داده می شود و مبلغ عنوان شده در صحبت های مسئولان اتحادیه، همان یارانه های راه و شهرسازی است.
وی ادامه داد: در مورد صحبت هایی که در مورد استفاده از تجهیزات این اداره برای کمک به آسفالت منطقه عنوان می شود، اگر چنانچه مسئول اداره تعاون ابرکوه می گویند مدیرکل راه و شهرسازی قول مساعد داده باشد و با این امر موافقت کند، ما نیز آماده همکاری هستیم.
مردم باید برای آسفالت منطقه اقدام کنند
رئیس بنیاد مسکن ابرکوه نیز که بر اساس قانون اختیارات ساخت مسکن در شهرهای زیر 25 هزار نفر را در اختیار دارد، اظهار داشت: در ابتدای ساخت این مسکن ها، یک میلیون تومان از طرف دولت و همین مقدار نیز از طرف مردم برای زیرسازی و آسفالت سایت در نظر گرفته شده که هزینه شده است.
حمیدرضا چاکرالحسینی افزود: به واسطه این که مسکن های مهر ابرکوه از آپارتمانی به ویلایی تغییر یافت و مساحت آن از 25 هکتار به 75 هکتار اضافه شد، با کمبود مواجه شدیم.
وی ادامه داد: مردم بايد بدانند که هزینه زیرسازی و آسفالت به عهده خود آنان است و مسئولان برای کمتر کردن این هزینه ها تلاش می کنند.
شهرداری موظف به آسفالت مسکن مهر نیست
شهردار ابرکوه نیز اظهار داشت: بر اساس نص صریح ماده 14 و 15 زمین شهری زیرسازی و آسفالت بر عهده تفکیک کنندگان حقیقی و حقوقی است.
حسین حاتمی گفت: شهرداری ابرکوه مانند دیگر شهرک های ابرکوه باید با گرفتن هزینه ها، اقدام به آسفالت معابر این منطقه كند و در شهرک ولایت و آزادگان نیز چنین شده است.
وی افزود: با تمام این صحبت ها مسکن مهر را جزیی از شهر می بینیم و ساکنان آن شهروندان ما هستند اما با بودجه های محدود شهرداری و مشکلات عدیده ای که از سال های گذشته به خصوص در مورد آسفالت معابر داریم، پاسخگویی به مردم این منطقه ممکن نیست.
حاتمی ادامه داد: برای حل مشکل ساکنان مسکن مهر تأسیسات خود را به شرط اجرای استاندارد آسفالت به رایگان در اختیار مسئولان مسکن مهر قرار می دهیم تا با حداقل 30 درصد صرفه جویی در هزینه ها، به اجرای آسفالت بپردازند اما هزینه های اصلی آسفالت باید به شهرداری پرداخت شود.
با برگزاري اين جلسه حداقل تكليف مردم روشن شد و آنها ديگر در انتظار اقدام مسئولان نمي مانند اما لازم است تعاوني هاي مسكن مهر اطلاع رساني دقيقي از برنامه ها و جلسات اين چنيني به مردم داشته باشند تا آنها بتوانند با ياري مسئولان هرچه سريعتر مشكلات خود را برطرف كنند.
--------
گزارش: رحیم میرعظیم
نظر شما