به گزارش خبرگزاری مهر، باقر صیرفیان گفت: قیمت فرش دستباف بین 20 تا 30 درصد کاهش داشته با این وجود به دلیل رکود، خرید و فروش چندانی انجام نمی شود.
وی با اعلام اینکه متاسفانه فرش ایرانی در خارج از کشور هم فروش خوبی ندارد، تحریم ها، نوسانات نرخ ارز و وضعیت نامناسب اقتصادی بعضی از کشورهای هدف را از عوامل موثر بر کاهش صادرات این کالا دانست.
رئیس انجمن فرش دستباف خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه صحبت های خود به مشکلات دیگری اشاره کرد که کمبود بافنده فرش یکی از آنها بود.
صیرفیان در این خصوص شرح داد: به دلیل ضعف در فرهنگسازی، بسیاری از مردم حاضر نیستند بافنده باشند چراکه همواره از خانوده های قالیباف به اشتباه به عنوان افراد فقیر نام برده شده است.
وی پشم، کرک، ابریشم و نخ را مواد اولیه این صنعت ذکر کرد و با اشاره به اینکه قیمت کرک در چند ماه گذشته بین 2 تا 3 برابر شده است، افزود: با وجود افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن دستمزدها، فرش ارزان شده است.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: این مسائل سرمایه در گردش تولیدکننده را کاهش داده است که دولت باید با وام بلندمدت و بهره کم، آنها را در رفع این کمبود نقدینگی یاری کند چراکه شاه مهره زنجیره تولید فرش، تولیدکنندگان هستند و همه بخش های مربوط مانند طراح، نقاش، رنگرز و ... را به هم متصل می کنند.
صیرفیان ابراز امیدواری کرد دولت با بهبود روابط با کشورهای خارجی راه را برای صادرات فرش دستباف ایرانی هموار کند.
نظر شما