۲۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۸:۳۷

حجت الاسلام ابوترابی فرد:

دولت فعلا تصمیمی برای حذف برخی دهک ها ندارد/ خدمات درمانی می تواند جایگزین یارانه نقدی باشد

دولت فعلا تصمیمی برای حذف برخی دهک ها ندارد/ خدمات درمانی می تواند جایگزین یارانه نقدی باشد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت تدبیر و امید و مجلس شورای اسلامی در شرایط فعلی، تصمیمی برای حذف برخی دهک ها از دریافت یارانه نقدی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر از سمنان، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد عصر چهارشنبه درحاشیه برگزاری همایش آسیب شناسی نهادهای مالی در اقتصاد اسلامی که در دانشگاه سمنان برگزار شد به خبرنگاران اظهار داشت: در مجموع با مطالعات دولت، نظر نمایندگان مجلس و کارشناسان دستگاه های اجرایی، دولت و مجلس به این نگاه مشترک رسیدند.

وی با اشاره به اینکه دولت و مجلس با الهام گرفتن از قانون هدفمندسازی یارانه ها در مراحل بعدی به ارائه خدمت بیش از پرداخت نقدی توجه دارند، خاطرنشان کرد: ارایه خدمت در بخش درمان یکی از حوزه هایی است که می تواند جایگزین یارانه نقدی باشد و مردم نیز دغدغه جدی درمان در کشور دارند که در این شکل این نیاز مردم نیز برطرف می شود.

ابوترابی فرد ادامه داد: در کنار پرداخت نقدی یارانه ها می توان مقداری از منابع یارانه را به صورت کالا در اختیار مردم قرار داد که در این صورت دریافت کنندگان آن، کالا را ارزان تر در اختیار می گیرند و از منابع ریالی خود نیز بیشتر بهره برداری می کنند.

تکیه بر درآمدهای نفتی ریشه مهم ضعف اقتصادی کشور است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیگر فایده های پرداخت یارانه به شهروندان به صورت غیرنقدی، اظهار داشت: کاهش اثر تورمی یارانه ها و ایجاد ثبات اقتصادی که اکنون از نیازهای اساسی کشور است، از مهمترین نتیجه های پرداخت غیرنقدی یارانه به صورت کالا یا خدمت است.

وی همچنین ریشه مهم ضعف اقتصادی کشور را تکیه بر درآمدهای نفتی دانست و گفت: درآمد درونزا قدرت ملی باید با تولید توسط جوانان و دانشمندان این مرز و بوم به دست آید و در عرصه مشکلات اقتصادی ریشه آن‌ها را در تکیه به درآمدهای نفتی می‌دانیم.

ابوترابی فرد ادامه داد: رهبر معظم انقلاب نیز طی پنج سال گذشته تاکید داشتند که در برنامه پنجم توسعه هزینه‌های جاری کشور نباید از درآمد نفت بیشتر باشد ولی متاسفانه امروز هزینه‌های جاری مبتنی بر درآمد نفت به دو برابر خود رسیده است.

دولت نقشه راه اقتصادی را ترسیم کند

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت یازدهم نقشه راه اقتصادی را ترسیم کند تا با کوتاه‌ترین مسیر با مشارکت مجلس، دولت و مردم بتوان در شرایط موجود اقتصادی سربلند شویم و با مدیریت مصرف در جامعه به تحول اقتصادی دست یابیم.
ابوترابی فرد بدهی بخش های خصوصی و غیردولتی و شرکتهای دولتی به نظام بانکی کشور را بیش از 600 هزار میلیارد ریال ذکر کرد.

وی اظهار داشت: این مبلغ حجم سرسام آوری است که نشان می دهد این بخشها کارآمدی لازم را نداشته اند.

نقدینگی در کشور از مرز 500 هزار میلیارد تومان عبور کرد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین حجم بالای بدهی های بانکهای مختلف به بانک مرکزی را آسیب جدی برای اقتصاد کشور دانست و افزود: نقدینگی در کشور از مرز 500 هزار میلیارد تومان عبور کرده اما بخشهای تولیدی کشور و همچنان با کمبود منابع مالی مواجه اند.

ابوترابی فرد با انتقاد از اسلامی نامیدن نظام بانکداری کشور با شرایط فعلی، خاطرنشان کرد: نمی توان نام اسلامی را یدک کشید و هیچ عملکرد مناسب و منطبق با مبانی اقتصاد اسلامی نداشت.

وی با اشاره به اینکه سیستم بانکداری کشور بر اساس نظام سود برنامه ریزی شده است، افزود: این تعارض آشکار با اقتصاد اسلامی است و اگر نهادهای مالی کشور بر اساس نظام غربی کار می کرد، می توانستند از امروز موفق تر باشند.

کد خبر 2179321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha