به گزارش خبرنگار مهر، خدابخش عرب عصر شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: بر اساس آخرین آمارگیری انجام شده بیش از سه هزار و 500 دستگاه انواع تراکتور سبک و سنگین در بخش کشاورزی استان موجود و در حال خدمت دهی به بهره برداران هستند.
وی با اشاره به نقش مکانیزاسیون در مراحل کاشت تا برداشت محصولات نیز گفت: درجه مکانیزاسیون مراحل تولید محصولات زراعی استان سمنان حدود 66 درصد است (کاربرد ماشین آلات در مراحل مختلف زراعت) و در اموری مانند برداشت پنبه، سرزنی، بارگیری چغندر و برداشت غلات در مزارع خرد و کوچک با نیروی دست بهره برداران انجام می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در بخش تشکل های خدمات مکانیزاسیون 36 شرکت خدماتی در این استان در حال خدمت رسانی به کشاورزان هستند و مقرر شده در هر مرکز خدمات جهاد کشاورزی حداقل دو شرکت خدماتی توسط بخش های تعاونی و خصوصی تجهیز و فعال شوند.
عرب درباره طرح جایگزینی و نوسازی تراکتورها و کمباین های فرسوده و واگذاری ادوات کشاورزی نیز گفت: برای تحقق این امر هر ساله از تسهیلات طرح فوق استفاده و برای سالجاری نیز بیش از 148 میلیارد ریال از محل خط اعتباری ویژه توسعه مکانیزاسیون و از منابع داخلی بانک کشاورزی به استان سمنان اختصاص یافته است.
وی از تخصیص مبلغ 148 هزار و 500 میلیون ریال تسهیلات برای تأمین ماشینها، ادوات و تجهیزات کشاورزی به استان سمنان خبر داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: در راستای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و جایگزینی ماشینآلات و ادوات نو در بخش کشاورزی از طریق ایجاد و راهاندازی خط اعتباری ویژه توسعه مکانیزاسیون و از محل منابع داخلی بانک کشاورزی به منظور تسهیل و تأمین بهموقع ماشینها، ادوات و تجهیزات کشاورزی مورد نیاز بخش در سالجاری این مبلغ به استان سمنان اختصاص یافته است.
عرب با یادآوری اینکه 30 درصد این تسهیلات برای خرید تراکتور و کمباین و 70 درصد برای خرید ادوات است، گفت: مدت بازپرداخت این تسهیلات پنج ساله است و متقاضیان واجد شرایط (داشتن گواهینامه، تضمین لازم برای دریافت تسهیلات، نداشتن بدهی معوقه و چک برگشتی) میتوانند با دریافت فرم درخواست از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و تکمیل آن و تهیه پیشفاکتور برای خرید ماشینآلات و ادوات کشاورزی اقدام و از این تسهیلات استفاده کنند.
وی در خاتمه از اجرا شدن طرح ساماندهی تولید و فرآوری گیاهان دارویی برای نخستین بار در استان سمنان خبر داد و گفت: ساماندهی فرآیند تولید، فرآوری و بازاریابی و بازار رسانی گیاهان دارویی از جمله اهداف این طرح است.
نظر شما