۳ آذر ۱۳۹۲، ۹:۵۰

مهر گزارش می دهد؛

نبود پیست تارتان از مشکلات ورزشکاران دو و میدانی گیلان/ ورزشکاران نیازمند اسپانسر هستند

نبود پیست تارتان از مشکلات ورزشکاران دو و میدانی گیلان/ ورزشکاران نیازمند اسپانسر هستند

رشت – خبرگزاری مهر: نبود پیست تارتان از مشکلات مهم ورزشکاران و قهرمانان رشته دو و میدانی گیلان است از اینرو مسئولان باید برای رفع این معضل تلاش مضاعف داشته و از هیچ اقدامی دریغ نکنند.

به گزارش خبرنگار مهر، نداشتن سالن های سرپوشیده، نبود اسپانسر، عدم حمایت مسئولان، کمبود امکانات و تجهیزات، پرداخت نکردن هیچ گونه حق الزحمه و پاداش و غیره از دیگر مشکلات این رشته ورزشی در استان است.

بنابراین برجستگی و اهمیت دو و میدانی در میان رشته های گوناگون ورزشی انکارناپذیراست زیرا سوابق این رشته به اندازه عمر بشر طولانی است.

این ورزش کهن ترین، طبیعی ترین، غیر وابسته ترین و در عین حال سالم ترین فعالیتی است که نشاط و سلامتی و تحرک را با به کار انداختن اندام های آدمی به وی هدیه می کند و اما شتاب حرکت نیز همواره انسان را در معرض تصادم قرار می دهد که امکان آسیب نیز در آن کم نیست.

 این مسیر باید بدون مانع، بدون کمترین پستی و بلندی و تا حدودی قابل انعطاف و نیز با اندکی اصطکاک همراه باشد تا شرایط محیط حتی المقدور مساعد شود و دونده در حد امکان با خاطری آسوده و فارغ از نیروی بازدارنده اضطراب و نگرانی ناشی از تصادم با تمام توان به فعالیت پردازد.

مجموعه این شرایط در پیست های تارتان به بهترین صورت جمع و تلفیق شده است در صورت فراهم بودن امکانات مالی از این راه می توان به حداکثر اهداف مورد انتظار دست یافت زیرا قابلیت انعطاف پیست 30 درصد از ضربه را خنثی و سطح هموار آن از هرگونه آسیب ناشی از تغییر ناگهانی سطح پیشگیری می کند و اصطکاک نسبی سطح و قابلیت انعطاف پیست مانع از آسیب جدی و وسیع خواهد شد.

یک داور بین المللی دو و میدانی در این باره می گوید: عمده قهرمانان گیلان در رشته ورزشی دو و میدانی از شهرستان های تالش، رضوانشهر و انزلی هستند.

طیبی افزود: متاسفانه پیست دو و میدانی در منطقه وجود ندارد بنابراین ورزشکاران برای تمرین به رشت سفر می کنند این بعد مسافران از مشکلات اساسی  ورزشکاران این رشته است.

لزوم تسریع در ساخت پیست شهرستان بندر انزلی

  وی همچنین از مسئولان خواستار راه اندازی پیست دو و میدانی در انزلی شد و اظهارداشت: در گذشته قهرمانان این رشته ورزشی در گیلان از شهرستان انزلی بودند.

 این داور بین المللی دو و میدانی گفت: تک ستاره ها رشته دو و میدانی هم از شرق گیلان داشتیم که قهرمانان سرعتی بودند اما بیشتر قهرمانان استقامتی از غرب گیلان و انزلی بوده که متاسفانه امکانات این ورزشکاران بسیار ضعیف هست.

نائب رئیس هیئت دو و میدانی گیلان نیز گفت: سرپوشیده نبودن سالن های ورزشی بانوان در شهرستان های استان از مشکلات  مهم و اساسی این رشته هست.

شمس‌الملوک بلند بخش افزود: در سطح شهر رشت سالن سرپوشیده وجو دارد و از صبح تا عصر در اختیار بانوان قرار می گیرد.

وی تاکید کرد:  آموزش و پرورش باید با هیئت دو و میدانی تعامل و همکاری داشته تا بتوان با ورزشکاران و قهرمان ها بیشتر کار کرد.

نائب رئیس هیئت دو و میدانی گیلان با بیان اینکه مربی های خوب و با تجربه در سطح هیئت فعالیت دارند از خانواده ها خواست فرزندان خود را بیشتر به امر ورزش ترغیب کنند.

یک مربی دو و میدانی هم گفت: متاسفانه مسابقات لیگ کشوری دو و میدانی در سه مرحله برگزار می شود  ورزشکاران این رشته نیازمند اسپانسر برای اعزام به مسابقات هستند.

عاطفه شادمان افزود: خیلی از انتخابی های تیم ملی از همین مسابقات لیگ برگزیده می شوند بنابراین باید از ورزشکاران حمایت جدی شود.

وی  همچنین با اشاره به اینکه امکانات و تجهیزاتی همچون مانع، تخت استارت و  پایه میل ارتفاع که در پیست نیاز است، اظهارداشت: ورزشکاران این رشته در سالن یادگار امام و و سردار جنگل با کمبود تجهیزات مزبور مواجه هستند. 

شهر پره سر هیچ گونه امکانات ورزشی ندارد

یک ورزشکار پرتاب وزنه از شهرستان رضوانشهر نیز با اعلام اینکه شهر پره سر هیچ گونه امکانات ورزشی ندارد، گفت: به دلیل نبود امکانات وزنه برداری ورزشکاران برای تمرین به باشگاه های دیگر مراجعه و هزینه های زیادی را متحمل می شوند.

سینا کلانتری در ادامه با بیان اینکه هیچ ارگانی از ورزشکاران این رشته حمایت نمی کنند، یادآورشد: این رشته از جذابیت خاصی برخوردار است.

یک ورزشکار دو و میدانی دیگر نیز گفت: ورزشکاران  این رشته بدون هیچ گونه دریافتی به مسابقات می روند، همه چیز در اختیار ورزشکار  بوده فقط سرویس ایاب و ذهاب با هیئت هست.

رژین رخام افزود:  ورزشکارانی که وقت خود را صرف تمرین کرده تا در مسابقات بتوانند مقام کسب کنند حداقل باید هزینه ای برای آنان در نظر گرفته شود متاسفانه هیچ گونه هزینه ای برای ورزشکاران این رشته تعلق نمی گیرد.

دیگر ورزشکار دو و میدانی استان هم اظهارداشت: مسئولان استانی از ورزشکاران این رشته ورزشی هیچ گونه حمایتی نمی کنند تنها حامی  ورزشکاران " سید محمد احمدی " رئیس هیئت دو و میدانی استان گیلان است.

امیر رنجی ادامه داد: چند ماهی که ایشان راس کار نبودند بیشتر ورزشکاران فعالیت ها ورزشی خود را تعطیل کردند.

یک مربی دو و میدانی با اعلام اینکه برای شرکت در مسابقات حمایتگر مالی خوب نیاز است، گفت: برای تیم فوتبال همه حمایتگر مالی هستند اما ورزشکاران دو و میدانی برای تهیه کفش تخصصی با مشکل مواجه اند.

حسین قوامی افزود: فدراسیون خودش نیز این امکانات را ندارد تا در اختیار هیئت های قرار دهد.

فقط تیم ها باشگاهی حق شرکت در مسابقات را دارند

وی ادامه داد: فقط تیم ها باشگاهی حق شرکت در مسابقات را دارند اما تیم ها هیئت ها چه کار باید کنند، تمام استعداد ها به هیئت ها تزریق و از هیئت ها به مسابقات قهرمانی و باشگاهی اعزام می شوند.

به هر تر تیب سالن یادگا امام شهرستان رشت از سالن های زیبایی دو و میدانی کشور است، در اوائل دهه 80 مسابقات دو و میدانی دهه مبارک فجر در این سال برگزار شد و از طرفی یادگار امام رشت این سالن بین المللی بود.

هم اکنون حال و روز این سالن بسیار وخیم هست و پیستش شرایط خوبی ندارد و نور سالن هم مناسب نیست.

رئیس هیئت دو و میدانی گیلان در این باره گفت: دو و میدانی یک ورزش طبیعی است زیرا با رفتار و حرکات طبیعی انسان مطابقت دارد.

سید محمد احمدی همچنین دو و میدانی  را از ورزش های پایه و مادر دانست و افزود: هنوز جذابیت های این رشته ورزشی به مردم نشان داده نشده است.

وی در ادامه با اعلام اینکه سالن استاندارد در شهرستان ها وجود ندارد، اظهارداشت:  ایجاد زیر ساخت ها ورزشی در جامعه امری ضروری است.

رئیس هیئت دو و میدانی گیلان از تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در این هیئت خبر داد و گفت: برنامه های کوتاه مدت و عملیاتی به عنوان تقویم ورزشی  و برنامه بلند مدت به عنوان (  برنامه پنج ساله ) طراحی شده است.

وی در ادامه موفقیت در اجرای برنامه ها را منوط به تامین بودجه لازم دانست و افزود: از عوامل مهمی که باعث می شود برنامه های ورزشی خروجی خوبی نداشته باشند عامل بودجه است یعنی هیچ وقت بودجه با برنامه همراه نبود و بیشتر هیئتی برنامه نوشته می شود.

هیچ وقت بودجه با برنامه همراه نبود

احمدی با اعلام اینکه برنامه پنج ساله هیئت دو و میدانی گیلان شامل 12 بخش هست، اظهارداشت:  مهمترین بخش این برنامه تامین زیر رساخت های لازم  است.

وی همچنین با اذعان اینکه بسیاری از قهرمانان استان از شهرستان ها  هستند، گفت: این قهرمانان از مکان مناسب برای تمرین محرومند.

رئیس هیئت دو و میدانی گیلان با تاکید بر اینکه حداقل شرایط تمرینی باید برای ورزشکاران فراهم شود بر ضرورت تسریع در ساخت پیست ورزشگاه تختی انزلی تاکید کرد. 

وی افزود: برای ساخت پیست تارتان یک ورزشگاه  هزینه میلیاردی نیاز است و اعتبارات استان و شهرستانی برای ساخت پیست دو و میدانی مکفی نبوده بلکه باید اعتبار از منابع ملی تامین شود.

احمدی اذعان داشت: عمده مشکلات دو و میدانی استان مربوط به بخش بانوان است چون بانوان همچون آقایان هرجا که دلشان بخواهند نمی توانند تمرین کنند.

وی همچنین از روسای اداره های ورزش و جوانان شهرستان های استان خواست به نوعی سالن های ورزشی را در اختیار بانوان رشته دو و میدانی قرار دهند.

رئیس هیئت دو و میدانی گیلان  تاکید کرد: پیست تارتان در ورزشگاه تختی انزلی راه اندازی شود تا حدودی مشکلات ورزشکاران غرب گیلان همچون تالش و رضوانشهر  رفع خواهد شد.

سالن ورزشی یادگار امام رشت شرایط خوبی ندارد

وی در ادامه با بیان اینکه سال 1372 سالن ورزشی یادگار امام در رشت ساخته شد، گفت: هم اکنون این سالن شرایط خوبی ندارد باید مرمت و بازسازی شود.

احمدی  افزود: براساس ماده 88  قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برخی از اماکن ورزشی در اختیار بخش غیر دولتی قرار داده می شود.

 وی تصریح کرد: بر این اساس اداره کل ورزش و جوانان گیلان سالن های تخصصی را به هیئت های تخصصی واگذار و سالن یادگار امام را تحویل هیئت دو و میدانی استان داد.

رئیس هیئت دو و میدانی گیلان  با اشاره به اینکه براساس قرارداد منعقده نگهداری این سالن و نحوه استفاده دارای شرایطی است، بیان داشت: مرمت و بازسازی سالن ها بر عهده مالکان اصلی ( ادارات کل ورزش و جوانان ) هست بنابراین آنان باید پاسخگو باشند.

وی همچنین با عنوان اینکه سالنی که 20 سال گذشته ساخته شده برای نگهدای باید هزینه شود، افزود: برای بازسازی و ترمیم و کفپوش پیست سالن یادگار امام رشت مکاتبات زیادی با اداره کل ورزش و جوانان استان انجام گرفته اما تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر،  دو و میدانی از ورزش‌های محبوبِ بازی‌ های المپیک است که شامل دوها، پرش‌ ها، پرتاب ‌ها و رشته‌های ترکیبی است. گیلان از استان های مهم و با استعداد کشور در رشته ورزشی دو و میدانی است و تاکنون قهرمانان و مربیان زیادی را تحویل جامعه ورزشی کشور داده است بنابراین رسیدگی به مشکلات این رشته ورزشی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.  

کد خبر 2181180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha