به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عسکری شنبه شب در جمع خبرنگاران گفت: طی سال های گذشته در اثر بارندگی ها برخی های خشت و گلی که دارای مقاومت کمی بودند دچار خسارت شدند.
وی از شهروندان خواست که هر چه سریعتر برای نوسازی و مقاوم سازی خانه های فرسوده اقدام کنند و افزود: عمر مفید ساختمان ها در ایران بین 20 تا 30 سال است و این در حالی است که این رقم در کشورهای دیگر در حدود 90 سال است.
عسکری بر لزوم رعایت استانداردهای تعریف شده در ساخت و سازها تاکید کرد و گفت: در حال حاضر هزار و 590 هکتار بافت فرسوده مصوب در کرمان وجود دارد که زمین لرزه های با ریشتر کم نیز می تواند باعث بروز خسارت در این بافت شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی 25 سال اخیر 100 هزار نفر بر اثر زمین لرزه در ایران جان خود را از دست داده اند، اذعان داشت: کرمان بر روی خط زلزله قرار دارد و بنابراین توجه به هشدارها و توصیه ها و اقدام برای مقاوم سازی منازل بسیار ضروری است.
مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی کرمان با بیان اینکه نوسازی در کرمان ظرفیت سکونت برای 900 هزار نفر را فراهم می کند، افزود: نوسازی منازل فرسوده در کنار کاهش احتمال بروز خسارت های جانی و مالی باعث زیبا شدن چهره شهر نیز می شود.
وی اظهار داشت: شهروندان برای تشخیص قرار گرفتن منزل خود در بافت فرسوده باید به شهرداری های مناطق، سازمان بهسازی و نوسازی شهر کرمان و شرکت عمران و مسکن سازان استان کرمان مراجعه کنند.
عسکری گفت: چنانچه منزلی در بافت فرسوده قرار داشته باشد پروانه ساختمانی برای ساخت و ساز جدید از سوی شهرداری با تخفیف 50 درصدی به افراد ارائه می شود.
این مسئول یکی از دلایل عدم بهسازی منازل فرسوده را اجاره دادن آنها به افاغنه دانست و گفت: این افراد به صورت گروهی خانه ها را اجاره کرده و تنها چیزی که برایشان اهمیت دارد سرپناهی برای زندگی است و به نوسازی و مقاوم سازی منازل اهمیتی نمی دهند.
نظر شما