به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر پورفتح اله اظهار داشت: سازمانهاي مردم نهاد چنانچه بخواهند كارايي و اعتبار لازم را در حوزه فعاليت خود كسب كنند، بايد بر سازمانهاي اجرايي مرتبط با حوزه خود، قدرت و تسلط نظارتی داشته باشند.
وی افزود: سازمانهاي مردم نهاد بايد براي نظارت بر فرآيند انتقال خون و حمايت مالي و معنوي از آن توانمند شوند.
پورفتح اله با تاكيد بر لزوم داشتن نگاه علمي و نظارتي اين سازمانها بر تشكيلات اجرايي مربوطه، به نمونههاي عيني در جهان اشاره کرد و گفت: نهادهايي چون انجمن بانك خون آمريكا و انجمن بينالمللي انتقال خون از جمله این سازمانهای مردم نهاد هستندکه خط مشي علمي، اجرايي و عملياتي حوزه انتقال خون در دنيا از سوي آنها ترسيم ميشود.
مدير عامل سازمان انقال خون ایران در جمع اعضاي انجمن علمي انتقال خون با تأكيد بر نقش نظارتي سازمانهاي مردم نهاد بر عملكرد سازمان گفت: ساختار سازمان انتقال خون و منابع آن، تماماً دولتي است، بنابراين خط مشي و تفكر دولتي بر آن حاكم است. علاوه بر آن بر پنجاه درصد از چرخه انتقال خون كه خارج از انتقال خون و در بيمارستانها قرار دارد نظارت دولتی هم وجود ندارد و فكري براي اين موضوع نشده است.
پورفتحاله با اشاره به حوزه توريسم درماني از ساخت دهها بيمارستان بدون اينكه فكري براي تأمين خون مورد نياز براي اين مراكز شده باشد، انتقاد كرد و گفت: اينكه در حوزه توريسم درماني سرمايهگذاري شود، كار ارزشمندي است ولي طي 8 سال گذشته حجم اعمال جراحي، به ويژه پيوند اعضا ميزان مصرف خون را به شدت بالا برده است، در حالي كه توان انتقال خون و منابع آن در همان حد محدود باقي مانده است.
وي افزود: افزودن خدمات درماني جديد در قالب توريست درماني، ضمن افزايش توانمندي ايران، سبب سرازير شدن پول در سبد جامعه پزشكي خواهد شد، اما آيا بايد هزينه تأمين خون توريستهاي درماني را هم انتقال خون بدهد و یا اینکه خون مصرف شده در حوزه توریسم درمانی باید مانند همه دنیا به قیمت تمام شده محاسبه و دریافت شود و یارانه ای به این بیماران تعلق نگیرد.
نظر شما