به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم روز یکشنبه در نشست هماهنگی طرح زمستانی اظهار داشت: فعالیت در سخت ترین شرایط آب و هوایی و زمانی عمل صالح است، اگر نیت کار برای خدا باشد پیشرفت بیشتری در کارها داریم. ماموران پلیس و سایر دستگاهها باید با روحیه جهاد فی سبیل الله در کارها قدم گذارند.
وی با اشاره به نشست ژنو تاکید کرد: در عرصه دیپلماسی اتفاقی که شب گذشته رخ داد اعتراف به حقوق ایران بود و این دستاورد توفیق الهی است. دستاوردهای ژنو بر اثر صبر و استقامت به دست آمد و این موضوع نشان داد ملت ایران بسیار شایسته و در طول تاریخ سربلند است. مردم ما پایه گذار فرهنگ و تمدن هستند و به برکت رهبری درست و صبر و مجاهدت به موفقیت های بیشتری دست پیدا می کنیم.
رئیس پلیس کشور با اشاره به اینکه از دوره سردار انصاری راهکارهای هماهنگی در راهبردهای، عمل مشترک و هم افزایی است. تناقض گویی ها و عدم کار مستمر موجب سردرگمی مردم می شود. حتی اگر تصمیمی صحیح در این راه گرفته شود به دلیل اینکه بین بخشی و هماهنگ نیست ممکن است به نتیجه مطلوب نرسد.
وی با انتقاد از کوتاهی برخی خودروسازان تصریح کرد: حتی امروز درک مشترک مسئله مهمی است اما متاسفانه برخی ها همانند خودروسازان دارای تعلل و کوتاهی هستند و این در حالی است که این افراد منطق کار گروهی را قبول دارند اما در عمل دچار تاخیر هستند.
احمدی مقدم به طرح جامع کاهش تصادفات و تلفات اشاره کرد و افزود: طرحی در مجلس وجود دارد که بر اساس آن در صورت اجرا میزان تلفات و تصادفات تا پایان برنامه پنجم توسعه 40 درصد کاهش می یابد.
رئیس پلیس کشور با بیان اینکه باید یک کمیسیون مشترک در حوزه حمل و نقل و تصادفات وجود داشته باشد تاکید کرد: متاسفانه امروز چند کمیسیون و شورای عالی ترافیک داریم که باید همه چیز را یک جا ببینیم به همین دلیل نیاز به سامانه و مرجع یکپارچه در این حوزه داریم.
وی با انتقاد از وضعیت مراکز معاینه فنی اظهار داشت: ممکن است در برخی مناطق و کلانشهرها مثل تهران به دلیل توان بالای شهرداری مراکز معاینه فنی به روز باشد اما در بخشی از کشور حتی امکانات یک معاینه فنی ساده را نیز نداریم. در خصوص آلودگی هوا نیز عده ای گ فتند باید خودروهای دودزا از شهر خارج شوند یا تولید نشوند که این تصمیمات در زمان اضطرار گرفته می شود و پس از آن به فراموشی سپرده می شود. تصمیمات مقطعی برای خروج از بحران خوب است اما باید در این حوزه تصمیمات بلند مدت گرفته شود چرا که شرایط قابل پیش بینی است. به نظر من این بحران ها خودساخته است. می آییم کنیستر را الزامی می کنیم و خودروساز نیز آن را نصب می کند اما پس از مدتی که این وسیله کارآیی خود را از دست داد دیگر تغیر نمی یابد و همین موضوع باعث ایجاد شرایط اضطرار آلودگی هوا در پایتخت می شود.
احمدی مقدم ادامه داد: یا در تصمیمی دیگر می گویند طرح زوج و فرد را از درب منزل اجرا کنید در حالی که در سال 84 که این طرح آغاز شد میزان خودروها نصف حال حاضر بود و اگر امروز این طرح را اجرا کنیم تعداد خودروها همانند سال 84 می شود. جان مردم در خطر است و باید تصمیمات قطعی زودتر گرفته شود. اینکه بیاییم طرح زوج و فرد را اجرا کنیم بلافاصله مردم یک خودروی زوج و یک خودروی فرد می خرند و در آن زمان مشکل پارکینگ در تهران حاد می شود. به نظر من شوک مقطعی لازم است و باید به موقع انجام شود.
رئیس پلیس کشور با بیان اینکه در زمانی که 28 هزار ایرانی در تصادفات کشته می شدند 40 درصد حال خودرو داشتیم تاکید کرد: امیدواریم امسال با وجود تردد 26 میلیون خودرو میزان تلفات به زیر 18 هزار نفر برسد.
وی با انتقاد از برخی افراد که می گویند یاران از نظر تصادفات بدترین کشور دنیا است تاکید کرد: ین که می گویند ایران بدترین کشور دنیا از نظر تلفات رانندگ یاست دروغ بوده و معلوم نیست این آمارها را از کجا در می آورند. امروز وضعیت ما از میانگین جهان و آسیا بهتر است و فکر می کنیم تا پاینت برنامه ششم بتونیم تلفات را به نرم کشورهای توسعه یافته برسانی. امروز در کشورمان به ازای هر سه نفر یک خودرو وجود دارد که این آمار در دنیا دو خودرو است. اگر میزان خودروها نیز 50 میلیون می شد آن زمان تلفات ما با کشورهای پیشرفته برابری می کرد.
احمدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم کار فرهنگی تاکید کرد و ادامه داد: کار فرهنگی نیاز به 30 سال زمان دارد تا ی موضوع در یک نسل تغییر کند. باید بتوانیم میزان تلفات را نیز با استفاده از تمامی امکانات از جمله کار فرهنگی تلفات را کنترل کنمی.
رئیس پلیس کشور ادامه داد: کار فرهنگی باید با تذکر و تشویق و تنبیه همراه باشد و آموزشهای لازم در کنارش ارایه شود. در سالی که 28 هزار نفر در جاده ها کشته شدند یک سوم تلفات را موتورسواران و عابران تشکیل دادند اما امروز در سال تنها 4 هزار موتورسوار کشته می شوند. پلیس باید تمرکز بیشتری روی موتورسواران داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به این که 8 ماهه نخست امسال تلفات رانندگی هزار نفر کاهش داشته است تاکید کرد: تلفات در شهریور کاهش اندکی داشت اما خوشبختانه در مهر و آبان شیب کاهش افزایش یافت. اگر با همین شیب تا پایان سال پیش برویم امسال دو هزار نفر کمتر در جاده ها کشته می شوند که این آمار بسیار خوبی است.
نظر شما