۵ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۲۷

رکوردهای جدید گازی ایران در خلیج‌فارس/ طولانی‌ترین چاه پارس‌جنوبی حفر شد

رکوردهای جدید گازی ایران در خلیج‌فارس/ طولانی‌ترین چاه پارس‌جنوبی حفر شد

همزمان با توقف توسعه فازهای جدید و 35 ماهه پارس جنوبی، متخصصان صنعت نفت ایران طولانی ترین چاه گازی در فاز 12 پارس جنوبی به عنوان بزرگترین فاز در دست اجرای این میدان مشترک گازی با قطر حفاری شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از سیاست های وزارت نفت در دولت تدبیر و امید برای توسعه پارس جنوبی تعیین یک نظام اولویت بندی بوده و از این رو در 100 روز گذشته با توقف توسعه فازهای جدید و به اصطلاح 35 ماهه، توسعه پنج فاز قدیمی در دستور کار قرار گرفته است.

از این رو پس از راه اندازی مجدد یک ردیف شیرین سازی گاز در پالایشگاه فاز 15 و 16 با استفاده از گاز فاز 6 تا 8 پارس جنوبی، شمارش معکوس برای آغاز تولید زودهنگام گاز در فاز 12 این میدان مشترک گازی آغاز شده است.

محمود جواديان امروز با اشاره به حفاری موفقیت آمیز طولاني‌ترين چاه پارس جنوبي در سكوي B فاز 12 این میدان مشترک گازی، گفت: این عملیات پیچیده حفاری با استفاده از دانش بومي، تا پنج هزار و 311 متری بستر خلیج فارس انجام شده است.

مجری حفاری فاز 12 پارس جنوبی در پتروپارس با تاکید بر اینکه این عملیات حفاری از مراحل طراحی، مهندسی و اجرا به طور کامل با دانش متخصصان حفارمردان ایرانی انجام شده است، تصریح کرد: از این رو طولانی تریم چاه گازی پارس جنوبی در فاز 12 این میدان مشترک حفر شده است.

به گفته این مقام مسئول با وجود شرايط سخت حفاري به علت طول زياد چاه و رسيدن به زاويه‌اي حدود 70 درجه، متخصصان داخلی با تلاش شبانه‌روزي و برنامه‌ريزي دقيق در بخش مهندسي حفاري، مهندسي تكميل چاه و پشتيباني دريايي، اين عمليات حفاری را به اتمام رساندند.

جوادیان با اشاره به محدوديت‌هاي ناشي از تحريم و در دسترس نبودن تجهیزات نوين حفاري، خاطرنشان کرد: تحريم‌هاي بين‌المللي و حتي شرايط سخت آب و هوايي منطقه خلیج فارس نتوانست ثبت این رکورد جدید حفاری ایران در پارس جنوبی شود.

به گزارش مهر، شرکت ملی نفت ایران اخیرا با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: نخستين سكوي فاز 12 پارس جنوبي آبان ماه سال گذشته در آب‌های خلیج فارس بارگيري و نصب شد و پیش بینی می‌شود این سکو تا زمستان سالجاری آماده تولید گاز شود.

در حال حاضر مراحل نهایی راه‌اندازی اولین سکوی دریایی فاز 12 پارس جنوبی در حال انجام بوده و در صورت تکمیل مراحل راه‌اندازی واحدهای فرآیندی این غول 3260 تنی می‌تواند برای زمستان سالجاری روزانه 10 تا 12 میلیون مترمکعب گاز تولید و به پالایشگاه ساحلی منتقل کند.

از سوی دیگر ارسال گاز شيرين از پالايشگاه نيز توسط خط لوله به اين سكو براي تميز كاري و آماده سازي انتقال گاز ترش از سكو به پالایشگاه خشكي اخیرا با موفقیت انجام شده است.

با راه‌اندازی اولین خط لوله 32 اینچی دریایی فاز 12 پارس جنوبی انتقال گاز شیرین به سامانه مشعل اولین سکوی فراساحلی بزرگترین فاز پارس جنوبی فراهم می‌شود.

از این رو پیش بینی می شود تا زمستان سالجاری امکان تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز از اولین سکوی دریایی فاز 12 پارس جنوبی فراهم شود.

بر اساس برنامه های قبلی شرکت ملی نفت ایران، تا پائیز سالجاری باید ظرفیت تولید گاز از اولین سکوی دریایی فاز 12 پارس جنوبی تا سقف یکهزار میلیون فوت مکعب افزایش می‌یافت.

به گزارش مهر، هدف‌ از طرح توسعه‌ این مگا پروژه گازی، تولید روزانه‌ 81 میلیون‌ متر مكعب‌ گاز ترش و غنی، 120 هزار بشکه میعانات گازی، 750 تن گوگرد و مایعات گازی است.

کد خبر 2182958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha