۶ آذر ۱۳۹۲، ۹:۱۷

داستان «سکه‌های بی‌برکت، جايزه‌های بی‌خاصيت» در شماره جدید «سام»

داستان «سکه‌های بی‌برکت، جايزه‌های بی‌خاصيت» در شماره جدید «سام»

تازه‌ترین شماره دوهفته‌نامه خبری تحلیلی «سام» با پرونده‌ای درباره جوایز ادبی ایران با عنوان «سکه‌های بی‌برکت، جايزه‌های بی‌خاصيت» روی دکه رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین شماره از دوهفته‌نامه خبری - تحلیلی «سام» با محوریت کتاب و کتابخوانی از سوی موسسه مکتب خبر ایرانیان منتشر و در کتابفروشی‌های معتبر پایتخت توزیع شد. در شماره جدید «سام» علاوه بر پرونده​ای درباره کتابخوانی در کشورهای دیگر، گفتگوها و یادداشت​هایی در حوزه‌های مختلف نشر به چشم می‌خورد.

گفتگوی صریح با عبدالعلی دستغیب درباره «نقد ادبی و وضعیت منتقدان در کشور»، گفتگو با رضا صادقی و فرزاد موتمن در خصوص عادت​های مطالعاتی و کتابخوانی‌شان، گفتگو با «جومپا لاهیری» نامزد جایزه کتاب سال آمریکا به بهانه انتشار جدیدترین رمانش و گفتگو با سیدضیاء قاسمی، برنده کتاب سال افغانستان در خصوص شعر مهاجرت و اوضاع و احوال شاعران افغان، از بخش های اصلی شماره جدید «سام» است.

همچنین یادداشت​ها و گفتارها و پیشنهادهایی از ساره بیات، ناصر فکوهی، محمدسرور رجایی، یکتا ناصر، احمد بیگدلی، حسین باهر و ریچل هور، یادداشت نویس ایندیپندنت در این شماره از نشریه «سام» منتشر شده است. گزارش کوتاهی از وضعیت آنچه «جوایز بی‌خاصیت ادبی در کشور» نامیده شده و همچنین کتاب های پیشنهادی از دیگر بخش های این نشریه است.

در بخش گپ این شماره، رضا صادقی عنوان کرده که چند سال پیش کتابی منتشر کرده با عنوان «خدایا با توام، حواست کجاست» شامل ترانه‌ها و اشعارش که از انتشار آن رضایت دارد. وی همچنین از کتاب در دست انتشارش و همچنین نداشتن اوقات فراغت برای کتابخوانی گفته است.

در صفحه 10 اين شماره پرونده‌ای در خصوص تاثير جوايز ادبی در بازار کتاب ايران با عنوان سکه‌های بی‌برکت، جايزه‌های بی‌خاصيت درج شده که در بخشی از آن می‌خوانیم: درباره تأثیر جوایز ادبی کشورمان بر فروش آثار برگزیده، مثل خيلی از قواعد تثبيت شده در تمام دنيا، نمی‌توان حکم کرد! به عبارتی قواعد کشورهای ديگر در کشور ما گويا درست کار نمی‌کند. مثلا برای حمايت از نويسنده و مترجم، ميزان ريالی جوايز ادبی را افزايش می‌دهيم و در يک ماراتُن جالب از هم سبقت می‌گيريم و يک جايزه، 50، آن يکی 100 و ديگری 110 سکه را براي برگزيدگانش تصويب می‌کند؛ بعد ناگهان از آنجایی که همه چيزمان به همه چيزمان می‌آيد سونامی اقتصادی در کشور جاری می‌شود و سکه گران می‌شود و بودجه‌ها نم می‌کشد و يکدفعه «هيچ» اثری برگزيده نمی‌شود؛ آن هم نه يک سال و يک دوره، چند دوره پشت سر هم! يا اينکه جايزه ادبی برگزار می‌کنيم و کلاً برگزيده معرفی نمی‌کنيم و مقتدرانه در اختتاميه اعلام می‌کنيم هيچ يک از آثار شايسته نبود اما در همان جلسه با افتخار از حضور بيش از هزار عنوان اثر در مراحل مختلف داوری ياد می‌کنيم و آن را نشانه رشد و بالندگی ادبيات در کشور می‌ناميم! بعد هم اگر سراغ کتب و نويسندگان برگزيده برويد نه از آن جوايز سود مادی و معنوی برده‌اند و نه از بار تبليغاتی‌اش... اين هم حکايتی است که مثل برخی ديگر از حکايت‌های کشور، بايد به شکل ريشه‌ای بررسی شود!

سام با سردبیری محسن حدادی و با قیمت هزار تومان منتشر می‌شود.

کد خبر 2183250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha